Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Tie so ste primale Cleksan,gi stavate isto ko superfactot okolu papok ili odstrana?!Gledsv videa sega pa nekoi gi stavat odstrana.I vika vozduhot da ne se istisnuva ko so pravime na superfact. Aj help prv pat ke stavam ne mi e jasno

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Исто како супрефактот и воздухот да се истисне. Полека ја пушташ да не направи подлив

На MADO и stevemila им се допаѓа ова.
  3. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Fala ti mila. Imame nie podobruvanje pravese mm operacija imase variocela i sega mnogu podobri rezultati imame ama pak ete nejke... sakam da se iscistime od apcinja i nisto ne gubam ako probam pa se nadevam ke pisam ubavi vesti

На Pacient srna и bebaa им се допаѓа ова.
  4. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Pa ne e bas frlanje pari. Kako sto spomnav na dva para mnogu biski do mene samo homeopatkata im pomogna. Nema pricina zasto da ne probam. Tolku pari frlivme na inseminacija i in vitro mislam deka 3000 denari voopsto ne se nekoj trosok.. Jas se resiv da probam pa se nadevam ke ja pisam mojata uspesna prikazna.

На @malena@, Lina 25, pile30 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Ti blagodaram mila. Jas neznam kolku ke bide se nadevam deka za brzo ke ima rezultati kako i da e najbitno mi e psihicki da se opustam i jas i mm. Samo stresovi cekanja on e na terapija veke cela godina mislam deka e vreme malce za relax i terapija na prirodna baza. Pa ke vidime jas imam nekoe ubavo custvo za ovaa rabota. :inlove:

На pile30, bebaa, Valentina888 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Cleksanot gi koristev mn Ivf, eve sega najdolg period 8mes gi koristam i ke pochnesh vo stomak do 14-15ta nedela (daj boze :) ) pa posle do kraj na bremenost i posle poragaj gi prodolzuvash vo raka pozadi nad laktot vo miskul. Vo abdomen ti e 3prsta levo-desno od papakot ( imash na google slikichki koj tochno del. Iglata/shpricot da ti e pod agol 45°C , shtipkash mevce i bockash. Poleka vbrizguvash (zashto taka e pravilno), ne ja vadish odma nikako iglata ja ostavash 4-5sek zashto inaku se povraka malku tecnosta. Nikako nema da go tries/masiras mestoto tuku samo pamukceto so alkohol/rakija ke go drzis. Vozduhot nikako nemoj da go istisnuvas nikako. Vozduhot e namenet za da ne se pravat modrici i za tecnosta celosno se vbrizga,da ja blokira tecnosta da ne istece posle vbrizguvanjeto. Ke ja navednes iglata bez da go vadis kapaceto i so prst ke potcuknes za vozduhot da otide gore, sto znaci vozduhot posleden go istisnuvas posle tecnosta. Epa srcka najubavo i najdetalno ti objasniv ;) ke se ispraksirash kako mene. Na ovoj nacin nema da imas podlivi ni modrici. Ovoj nacin ti e najpravilen za bockanje clexane. So lesno i zabavno ke ti bide 10-11mes bockanjeto :) obicno e i 4-6 nedeli i posle poragaj bockanje. :hug:

На MADO, Bebulleee, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Tvoj izbor sekako.Taka upalilo na tie parovi,ko so upaluva na tie so odat po babi,po odgi.Nesakam da ti vlijaam negativno ova e samo moe mislenje.Se nadevam ke uspees.Ti posakuvam sreka

Последна измена: 13 јануари 2017
    На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Moja omilena doktorka si ti.Sakam da probam sama zasto nemozam sekoj den da se maltretiram.Ezivo mi e da se bocnam a gajle nemam da boli.Vakcinirana sum na bolka hahha.Ama toa pusto iglice:worried: :whew:.Ama ke se resam.Moram neli hrabra sum jas haha.Gledav mnogu po net sega i čitav sekade vika deka ne se ispusta vozduhot.Aj ke pisam so ke napraam ili pak nema da mozam:lol:

На pile30, Ano, Melinda85 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Друштво само три сме кај Ивановски? Ве молам добро и лошо искуство да ми споделите за докторот фала однапред :*

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Posle sve niz shto pominavme eeeee bogami stanavme doktori za odredeni raboti :) Srcko veruvaj deka ke uspeesh i deka kako pesna ke ti ide posle 3to bockanje. Ne da nemozev da se bocnam prviot pat.....mizev pola saat dur se bocnam ;) i posle veke ne pridavas znacenje. Nemoj da se budalish da se akash da ti stava maticna ili koj i da e clexsan, gluposti se toa. Mozesh i sama veruvaj mi. Zar 10mes ke se paftash kaj drug :) stavaj sama i uzivaj em sreka ke ti bide :* nikako vizduhot da ne go ispustash. I ja bev u dilema, no posle razgovor so transfuziolog i drugi doktori dilemata se reshi vozduh nikako ispustanje. Te gushkam doktorke :hug::l::sun:

На pile30, meckicka, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  11. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    5.376
    So sreka i od se :l: ti posakuvam mnogu sreka :). I sakam da te prasam zosto tolku rano ti preporacaa da primas cleksani? Jas imam mutiran gen na tromboza :(

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  12. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Eta koj gen ti e mutiran te prasuvam oti i jas imam6 mutirani geni

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.948
    Допаѓања:
    112.055
    Јас ја подржувам @*Milicka* не дека имам кој знае какво познавање околу хомеопатиката или сум чула позитивно искуство, но верувам дека нема да има никаква штета, на некој вид на алтернативна медицина ја класифицираат, башка и организмот ќе го потсреди и психички растерети, овие неколку месеци каде ,,мора,, да прави пауза од инф ете ќе прави нешто што мисли дека ќе и помогне и надежта нема да ја изгуби и да тапка во место.
    Кај сите кои немаат реален проблем за бебе најдобриот совет е опушти се, па еве Миличка можеби ќе се опушти и ќе успее (fingers)

Имам случај на блиска каде после акупунктура остана бремена, случајност или не сеедно, ама дека и влијаеше и ја растерети тврдам 100%

Против сум бајачки, гатачки, седење на цигли и многу други крипи ствари, ама неколкуте алтернативни медицини кои се нудат зошто не би се пробале доколку се верува во нив и знаеш позитивни искуства, башка ако не успее барем ќе го подготви организмот за инф, психички ќе се растерети, а тоа е еден чекор до успехот :)

Среќно @*Milicka* па фали се :hug:

На @malena@, lalapo, Pacient srna и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    @stevemila i @podravka ви ја пуштам целата среќа. Тука сум и ќе се бројам и ќе се радувам со вас за позитивните тестови. :* Значи имаме нова тура на мамички во исчекување. Редно беше, од оние новогодишните наваму малку затишје настана.:)

На @malena@, lalapo, manako1 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Fala ti mnogu na podrskata :inlove: Toa sto go napisa istoto i jas go mislam.. I jas bev skeptik ama ako mi pomogne bar za opustanje mislam deka pozitivno ke vlijae :) te guskam :l:

На Len@82, lalapo и emkaemka им се допаѓа ова.
  16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Imam mutirani geni i plus imam pozitivni antitela i deka imav odamna spontamln po priroden pat bremenosta bese.Mislam radi toa.I jas mislev deka ke pocnam pred transfer no ete taka mi kazaa taka pram.Mi go prekinaa aspirinot i pocnuvam od vecerva cleksan.Pa so Gospod napred

На cvekence 03, lalapo, MADO и 4 други им се допаѓа ова.
  17. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Pa dobro be luge moi zeni moi ima li nekoja od vas ovde sto se bockala si po 6merionali pa neli e toa mnogu mnogu malku folikuli imam doktorot vika ako imame dve tri jajce kletki ke bideme srekni mnogu mi se slabi rezervite ke me otrue be od hormoni od utre pocnuvam so merionali i naporedno superfakt...

На lalapo, pile30, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Srcka jas se imam bockano po 3 merionali. Ova nekako mnogu.No dr sigurno si ja znae rabotata.Mene vcera Trajkovski koga mi go vide rezultatot od amh ostanq podzinat.Vika so tolku in vitra rezervata ti e i poveke od so treba.Ke bide dobro ne grizi se.

На Len@82, lalapo, Lavica26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    kaj koj doktor si? kolku ti se amh, fsh I antralni folikuli kolku imas sonce?

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    106.750
    Јас требаше исто 6 мерионали на ден така ми рече тогаш Бирол ама кога почнав со стимулација пошто на секое одење на фолекуметрија ме боцкаа следеа незнам баш кој хормон и Татјана секое одење ми ги намалуваше прво шест па пет на крај последниот ден само една вкупно примив 48 инекции може и кај тебе дозата ке ти ја намалува .На крајот на краиштата нека има јк па макар и две три и со една може да биде успешно.Јас кога се интересирав за бр на јк Татјана ми рече не се замарај со бројот нека се квалитетни и да добиеме ембрион тоа е најбитно во нашиот случај каде имаме слаба резерва.Ти посакувам успех .

На lalapo, irencule1980, meckicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.