Јас кога правев хистеро/лапаро ме уклучија на Клексан два дена пред интервенциите и ги примав уште 5 по. Кај тебе зависи зошто го пиеш може и само да ти го прекинат неколку дена, околу хистеро секако ќе ти го прекинат може да се крвари за време на интервенцијата, ќе ти кажат и напоменат во секој случај. Кога правев ХСГ ден пред, на денот и утрето ми рекоа да не го пијам.
па го пијам како терапија веројатно ради генетските мутации не сум баш сигурна за што конкретно ми го даде зошто и друга плус терапија покрај него ми даде а не ми напомена не го пиј пред хистероскопијата а знам дека ствара он крварења а сепак ќе сечат прават таму хмм ќе му пишам баш емаил да видам што ќе каже а клексани до сега не ми дал никој не ни знам зошто ги даваат а често гледам на други ги даваат
Обавезно исконтактирај пред хистерото, да не треба да се боцкаш со Клексан, а Аспирин секако се исклучува.. Понатаму кога ќе си во процес за инф исто пред пункција се исклучува.. ^^ за било каков зафат/интервенција Аспиринот се исклучува бидејки од него може да доведе до обилно крварење и при вадење на заб пример не се пие неколку дена околу
да ке го прашам обавезно не ми напомена ништо ни за циклус ни зс пред хистеро но среќа ние младите сме доволно информирани за се па сме внимателни фалааа душичко
I jas od sabajle modrica od superfaktot nekako uste koga me bocna maz mi me zdobole i potece poveke krv i sega gledam baagi sinko mi e ama loso me bocna inaku dtugpat sum nemala modrici sigurno ne e nisto
@stevemila I @podravka modrici I mene mi se pravat od bockanje, koga pogolemi, koga pomali. Se piminuva
Da milicka,jas bev cela modrici,poloso si ja stavila,no vo princip i u bolnica koga bev i od sestrite bev so modrici.
Srcka a ona so izleguva napred ko plastika toa treba da izleze otkako ke ja izvadis veke iglata ili dur e pod koza?Gledav na net ima i taka i taka
zasto ne ti e dadel treba da pies takva folna kis oti nasiot organizam ne ja prerabotuva obicnata folna kiselina kaj heterozigotite 30 posto kaj homozigotite 70 posto
Kleksan li se bockas? Jas fraksiparin,znam deka se isti,ama nemase plastika kaj moite inekcii.Znam deka mora popoleka da ja vbrizguvas tecnosta i pod agol,i otkako ke se bocnes pamuk so alkohol da tapkas na mestoto.