Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 vote(s)
    15.3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 vote(s)
    1.1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 vote(s)
    4.6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 vote(s)
    18.3%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

276 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 vote(s)
    0.5%
  1. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Малку каснам но сепак да ти одговорам .. и јас сум кај Ивановски . Имав инвитро пред скоро 3 год и фала богу керкичка од тоа... сега пробавме пак за второ дете и ништо не се фати... Е сега разлика од 2014 до 2017 голема,во поглед на презафатеноста на докторот и сестрите ,брзање да пристигнат на сите страни и со сите пациенти .
    Уште на самиот старт губиш надеж зато што звонев 100 пати , па пишев меилови за да закажам преглед ....па уште толку пати за контрола,едноставно презафатен е докторот многу повеке од порано.
    Не може да биде исто ефектот ке го нема бар така јас мислам,послаба концентрација,расеаност,и све по ред што си носи работа.Митко е добар човек и стварно едини доктор на кој му верувам , незнам едностсвно му верувам....колку и да изгубам доверба во него пред се читајчи овде по форумов со секој средба ми дава надеж. Јас сум од тие кои му веруваат, но кажав човекот е премногу зафатен,сепак ти сама треба да одлучиш не се носи многу по мислењата на форумиве секое мислење примај го со резерва,види како ти се чуствуваш кога си на преглед размисли па се надевам дека ке стекнеш доверба.

2. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

I jas go delam tvoeto.mislenje ne bi go menuval.za nisto. Bas poradi toa sto e najdobar site sakaa kaj nego i sega fala bogu ke e prezafaten.. Ama sepak mislam deka obrnuva vnimanie na se i deka e strucen. E sega ponekogas ne e do doktorot za neuspeshno invitro i priroda si e priroda zatoa sto.doktorite pravat se ama na naseto telo organizam e pogolemata rabota.. Zatoa treba da sme opusteni relax polni so nadez i verba i da mu veruvame na doktorot.

3. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

ох и ти ли се бориш со чумата наречена анкциозност ..овие три дена страшно ме спукува а бев супер долго време а сега без контрола дури што ми бидна којзнае, дали потсвесно од тоа што ме чека март и април незнам мислам цело тело ми игра и мозок цели време мислам нешто лошо ке ми се деси ужас

4. SarahJessica

SarahJessica Нов член

Devojki, samo sakam da znam kolku cini IVF vo Makedonija? Jas ziveam vo stranstvo i ovde e 5000 evra. Kolku cini vo makedonija od pocetok do kraj ako e se privatno i kolku vreme trae procesot? Jas imam 34 godini i planirame da pocneme vo septemvri. Blagdaram

Belabelinakinder likes this.
  5. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Ne znaev deka pisuvaat vo kariotipot, ama pak nesto ne mi e jasno, kako togas so ureden kariotip ispagja embrion so genetska mutacija?

Софија 88 likes this.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Od sega za mart i april te faka anksioznost?!E ne mi se veruva.Ami koga ke pocnes so seto toa?Priberi se i ne misli na gluposti od sega.

7. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

анкциозноста е страшна работа мила кој ја нема не може да го свати оној кој ја има џабе чума не ја викам појако од нас е тоа...а доаѓа од никаде и тешко да ја искорениш по ужасно нешто амин

*Milicka* likes this.
  8. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Cini okolu 3000 €a zavisi sto problem imas i kolku trae postapkata jas povnav vo noemvri 16bdekemvri bev na transfer i eve me na 16 ke pravam mesec od bremenost

stevemila likes this.
  9. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Фала ти на искуството срце... тоа и ме мачи цело време но како што гледам толку мн луге се соочуваат со проблемов што веке кај сите доктори стана изгледа исто сите брзаат за негде, кај сите термин се чека и така прават грешки така да со Бог напред ако треба нека биде а мора да биде и ќе биде знам само коцките да се склопат :*

10. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Здраво девојки, имаме една иницијатива за издавање книга со приказни за нашиве борби, за членките од овие неколку теми: Вештачко оплодување, Труднички и Поддршка за сите оние што сакаат да забременат. Не се исклучени ни другите теми за забременување, се разбира, но овие три се некако најполни. Да не се повторувам со текстовите како да спамирам, ве молам ѕирнете ја темава: 99 приказни за борбата за бебе и кој сака е добредојден да се вклучи. Значи потребно е само кој има добра, емотивна приказна да ја напише и да ја испрати.

11. alisijad

alisijad Популарен член

sofija jas sum od 2013 kaj nego t.e bev. hsg, hsc,inseminacii, serklaz, vodenje bremenost, poragaj. Doktorot e predobar, pozitiven, strucen kolku samo se izraduva koga go donesovme sin mi da go vidi. ama, edno golemo ama premnogu zaborava od mnogu guzvi i pacienti, preterano. Eve sega imase zaboraveno kako me porodil mislese deka sum carski :) nema da lazam ke kazam deka mnogu pati sum pomislila da go smenam, koga najveke mi trebalo nego go nemalo ili ke mi pisel nekoj oskuden odgovor pa ti snaogaj se. pa tuka sum gi prasuvala lazarevski i,popovik i dimcev, sva sreka sto majka mi gi poznava i niv, i blizok nas e vraboten vo sistina pa taka sum dobivala odgovori, posle spontaniot koga trebase sama da se iscistam a pominuva vreme jas ne prokrvaruvam isplasena za sebe so mrtov plod vo mene toj mi pisuva 'ocekuvano e' e vakov odgovor dobiv ne znaev ni sto misli ni sto saka da kaze so toa, za pooa na telefon da se cujam so lazarevski i da mi objasni deka koga bhcg ke padne na 0 ke prokrvaram, posle serklazot koga kaciv temperatura..togas mi bese najtesko mislev nesto se sucuva i ke go izgubam bebeto nego go nema ne se sekava na nisto mi pisuva pij antibiotik a jas veke piev..gospod da mu dade zdravje na dimcev pola saat po telefon me smiruvase i objasnuvase a jas seto toa trebase da go dobijam od mojot doktor ! sestra saska e druga prikazna dodeka ja dobies na telefon ehe.. :) znaci smetam deka strucnosta propaga koga covek e prezafaten , premoren i zaborava, ne retko znael da se pozali kako e izmoren, kako da se klonira pa nema da stigne segde, kako mu se losi i deka cel den ne jadel..ne znam sto da kazam navistina. samo da dodadam deka mi ja utna potpolno prvata inseminacija, imav folikul od 24 mm naednas imase porasnato, stop inekcija se ocekuvase da primam odma vecerta, a on mi ja dade naredniot den vecerta. Znaev deka inseminacijata ke e neuspesna. Narednata inseminacija bese poinaku, ama jas pritiskav mnogu so prasanja, barav odgovori, doktor google me vikase :) da ne dolzam mnogu, veruvajte ama ne slepo, mnogu pati nenamerno znaat da zgresat, sovetuvajte se i so drugi ako za nesto se somnevate, prasuvajte, nastojuvajte da dobiete celosni odgovori. zasto ne ednas sme bile svedoci na lekarski greski.

12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Како 3000еур,јас се знам дека е околу 1500еур?

13. Belabelinakinder

Jas znam deka 3000€ mene skoro 1500 me fati preku fondot

Capricorn Taurus likes this.
  14. Belabelinakinder

Zdravo zenski dali nekoja od vas prima prolutex inekcite i po koja cena se jas gi zemam od bitola i se 560 denari edna ampula

15. manako1

manako1 Форумски идол

Samo transferot vo Sistina e 90000,plus stimulacija,terapija,punkcija na nekoi i poveke i od 3000evra ke mu izlezi zavisi i od dijagnozata i reagiranjeto na zenata na stimulacijata vo postapkata.

stevemila and Belabelinakinder like this.
  16. manako1

manako1 Форумски идол

Jas koga gi primav tolku bea,potoa prodolziv na 4 dena so progesteron depo.Sto ti kaza doktorot do koga ke gi primas?

Miami1 likes this.
  17. pandelka

pandelka Популарен член

Само да те изгушкам силно, силно:hug::hug::hug::hug:
    Недостигаше:*:*:*:*

18. stevemila

stevemila Форумски идол

Nad 4 iljadi e.Imav na 3 na privatno

Belabelinakinder likes this.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Anksioznosta si ja pravime sami.Znam zasto sum pominala niz toa.Koga ke sednes u cetiri zida i ke ja tupis glavata so edno nesto normalno deka ke poludis.Zeno imas uste 3meseci a ti od sega se zamaras.Pusti se zemi nesto praj i ne misli.Veruvaj ke ti treba smirenosta poveke od so mislis.Eve se boram so bolki od skrecing,bolki,dva pati dnevno bockanje,modrici,krv,glavobolki.I ne se prepustam da zemam da legnam i da kvicam.Ova e dobronamerno veruvaj.Bidi jaka i ne misli

pile30, MADO, Melinda85 and 7 others like this.
  20. podravka

podravka Популарен член

Milickaaa .....te guskam najsilno falese falese mnogu......dobredojde.

MADO, stevemila and Dear_Thing like this.