Ух... немам ништо посебно. Од терапија примив само по 4 инекции фостимон и цитротиде помеѓу 7ми и 11ти ден. Генерално процентот на трансфери зависи од квалитетот на јајце клетката и ембрионот, затоа и е помал во однос на класичното ивф кога секако се формираат повеќе јајце клетки. Кај мене едната што ја извадија без проблем се оплоди, ембрионот ми го вратија 3 дена подоцна, и и ембриологот и докторот рекоа дека е одличен и дека дури и да имале избор од повеќе, би бил меѓу избраните. Не правев ништо посебно за да го помогнам процесот. Дури и после тоа се обидував нормално да функционирам - дента после трансфер бев на работа. Внимавав да не се оптеретувам физички, друго ништо. Признавам дека пред целиот процес бев многу скептик и јас - дури и кога пополнував документи ја распрашував сестрата што плус ќе ми треба за следното (класично) ивф. Не сакаше да ми одговори, рече сега ќе успееме и за среќа беше во право. Не знам колку сум ти од помош, ама толку знам...
Srcka imas mnogu uspesni in vitra na priroden ciklus.Ako trrba da bidne i so edna jajce kletka ke bidne.So ako imav mnogu16,14 i na 4te in vitra pa ne bese uspesno.Misli samo pozitivno i pozitivno i ke bide
Zdravo zenski, podolgo vreme ve citam i vi se vishituvam na hrabrosta i optimizmot, se raduvam za sekoja od vas so pozitiven rezultat. Nie se obuduvame veke godina ipol no nisto. Skoro pravevme spermogram i mislam deka e vreme da si sobiram dokumenti za inf. Dali moze od poiskusniti da mi kqzat dali ima sansi za prirodna bremenost ili direktno da odam na invitro so vakov spermogram? Kaj mene se e vo red,imav mali hormonski poremetuvanja no veke podol period e se kako so treba? Blagodaram odnapred
Dijagnizata e teratozoospermia.Pravevme i spermokultura i gi cekame rezultatite od tamu,zas mn se pokaceni leukocitite.A vo meguvreme ni dade da pie speemem 3x1,spermodrend 2x1, zdrava hrana i sigurno terapija posle rezultatite od spermokulturata.
Leukocitite se pokacuvaat obicno od nekoja infekcija inaku da se pofalam deneska mi napravija krvna slika i site parametri mi se vo referentnite vrednosti nema nikakvo otstapuvanje limfocitite mi se simnaa na normala i mozam da spremam dokumenti za treto ivf
Можете да пробате со инсеминација. Нема зијан. Ако одиш на Гак ти е 900ден. Плус ако сакаш да одиш ивф и да одиш преку фонд, ќе ти бараат 4 инсеминации. Мислам дека, ако е над 4% секако ти бараат инсеминации. Освен ако си на приватно... Ама можеби ќе фати на инсеминација. Ептен безболно е. Само ти треба преодност на канали.
Si rekov ke dadam sansa do mart ako ne ke probam so insiminacii pa ako i toa ne biva i invitro. A nekoj sovet za podobruvanje na spermogramot?
Nie imame problem so azoospermija kade bi ne sovetuvale za biopsija da pravime. Na drzavna ne otkacija
Јас останав трудна со 36мил, слична подвижност како вашата и едвај 5% нормални, значи генерално полош резултат од овој. За подобрување на спермата немавме никаков ефект од Спермотренд ама затоа одличен од Трибестан и високи дози витамини: цинк 20-30мг дневно, селен исто, витамин Ц од 1000, витамин Е од 400, Q10 едно апче дневно, л аргинин, л карнитин и повремено витамин б и магнезиум. Одење во теретана му помогна мн на мм, се лачи мн повеќе тестостерон од нормално. Носење пошироки боксерки. Да не се бања со мн топла вода долу. Да избегнува предолго седење кога не мора. Добри се јаткасти плодови, суво грозје и матичен млеч.
Витамините што ви ги препишале можно е да помогнат, ако пуши одма да прекине и алкохол нормално, почекајте резултати од спермокултура и ќе ви каже докторот што понатаму. Витамините нека ги пие задолжително секој ден и за 72 дена направете нов спермограм. Среќно!
Fala srcka,se nadevam da imame podobruvanje,se shto prochitav kupiv i mu davam ko na malo dete Sigurno ke ima i terapija so antibiotik za leukocitite pa i toa ke pie. Thanks
Offf cugarite mu se golem problem, navodno gi namaluva no ne mozam da primetam se nadevam na podobri rezultati nabarzo...
Ај јас уште едно прашање за стимулациите што ги набавувате од Солун и Приштина и ќе ќутам веќе со прашањава глупави Дали за пренесување преку граница прават проблем, да не ми ги запленат па да ми испадне ѓавол ипол
Антибиотици заборавете во борба за подобра сперма. Ние од тие антибиотици добивме прв спермпграм помалку од еден милион количина, ќе умревме двајцата од стресови. Лечете природно, немој антибиотици
Uste ne ja znaeme terapijata no so leukociti 25 sigurno ke ima antibiotik. Ke vidime koga ke stignat rezultatite od spermokulturata.