Добро, дознав, ми се јави сега мм, изваден од кожа. Тие во Авицена во веце го пратиле бе, ни просторија немаат за таа рбаота, вика ми тропаше чистачка на врата цело време, налет, не можел ни да заврши ко што треба. Хаос!
Uste nema?!Stramota.Jas koga bev isto nemaše i se raspravav so direktorot.Isto i lani pak nemase.Na privatno pravev vo Medika i prviot pat i sega za ovoj vaucer.Besplatno in vitro a uste ne pocnat procesot ke frlis eden kup pari.
A zoshto tolku rano pocna so kleksanive?Obicno na site so pocetokot na menstruacijata im davaat.Jas barem taka pochnav.A so suprefakt se bockash li?
So superfact pocnav na denot na skrecing, na 12ti a so kleksan na 13.Neznam be srcka zosto taka rano jas mislev pred transfer ke pocnam
Vajda taka treba kaj tebe.Imash mutacii trombofilichni,dd meri visoki?A transfuziologot li taka ti rece.Pa izvestaj od koga da pochnes da ti dal i so toj kaj matichniot da odis ke ti prepise recepta.Po 10 na recepta ke ti pishuval.
Najtocni rezultati davaat na GAK,so upat od opst maticen 150den.neka si proveri za sigurno,dzabe gi bogatime privatnite.
Uzas nie od doma odnesovme no da mine barem mesec so vitaminive i drzavno ke pravime,em najeftino em rezultati kako so citav najtocni
Исто и на Институт за Хистологија, цена исто 150ден, упат од општ матичен, не се чека многу, термини има и чисто е и не е гужва и сите се фини и љубезни, резултат за 3-5 работни дена, ако сакаш ти следува и консултација со специјалист.. @Dear_Thing
Taka mi kaza tatjana uste na konsultacijata koga bev.Imam mutirani geni no ne trombofliicni.Najverojatno zasto bidnuvaat dobri embrioni a ne doaga do implantacija.Koga zborea so birol najverojatno ne doaga dovolno dotok na krv do Matkata.Najverojatno radi toa,po moja logika.Nemam visoki d dimeri zasega.Bev nekni kaj maticnio ginekolog toj mi prepisa mi dade recepta i upat kaj transfuziolog,a taa mi dade izvestaj so ke mi trrba za vo fond.Maticnio me prasa kolku da prepise vikam so znam aj 10 da imam dur da odam na kontrolata posle ke mi prepise poveke za da ne odam postojano da prepisuvam.Kaza ,kolku ke prepise tolku trrba da zemam ni pomalku ni poveke zasto toa odi vo fond i mora istiot den da se zemat radi datata
Еднаш заедно отидовме со мм во Авицена за да остави примерок, не сме од Скопје и рековме да го искористиме идењето и така требаше да провери пак спермограм.Тој отиде во WC, а чистачката, пошто не ме виде дека седнав да почекам, гласно искоментира и се изнасмеја тука со колешките, па ми се извинуваше после. Ич не ми беше гајле за ништо, си ја знам јас нашата „култура“. A, резултатите им се доста точни, зборам за разлика од државно, на др. место приватно не сме правеле. Не го видов твојот пост порано, за да ти пишам
Sakam da te prasam kakvi ispituvanja si pravela za da se proveri kakvi se genite? Koga sd pravat ovie ispituvanja?mozebi posle neuspesno invitro?i kade se pravat?
Zemi si izvestaj i od transfuziolog od drzavna za vo fondot.Nekoj tuka pisa deka od Trajkovski od newborn izvestajot ne mu go prifatile vo fondot za refundiranje.I jas istiot priblem go imam,dobri embrioni, nema implantacija.Primav kleksani,aspirini,osven predvreme krvarenje ne dobiv nisto.Kajtebe moze toa ke e resenieto.Ajde ti posakuvam uspeh.
Како е со извештајот од трансфузиолог ако треба на 2 пати да земаш? Еден е доволен или ако земаш пак пак треба кај него да се оди? И тој извештај треба да е со иста дата со рецептот и фискалната или не? Многу ми е комплицирано ова
Девојчиња, читам различни искуства во врска со подобрување на спермограмот. Мм пиеше спермотренд, потоа конденсил, но без никакви подобрувања.дури и последниот пат д-р ни рече џабе ќе пие не се подобрува спермограмот. а еве читам има позитивни приказни. стварно не знам што да правам бидејќи и кај мм веќе се ствара одбивност кон таблети.
Pa da,od drzavma transfuzilogot mi dade izvestaj.Mene mi go prekinaa aspirinot.Edvaj cekam kontrola da vidam so ke kazat
Kolku pati ti treba tolku,ne e problem.Na sekoe trrba kaj ginekolog.Toj ti dava upat za transfuziologot i ti prepisuva kleksan.Kolku sakas tolku.Pa si odis kaj transfuzilogot za izvestaj.Odis vo apteka i ja davas receptata koja pozadi ima tolku pecati kolku so imas inekcii pisano.Ti davaat smetkopotvrda i fiskalna.Ti gi zakacuvaat edno so drugo i tolku.I da,ista data receptata i ista data fiskalnata