A kako se ispituva variocelata?Gi zemavme rezultatite od spermokulturata i se e cisto mu dala nekoja terapija no ne sum videla seuste sto e.
Podhitno zakazete na urolog da go pregleda. Maz mi imase mnogu slicen spermogram ne upatija vednas na urolog da vidat sto e pricinata. Ispadna variocela 3stepen pa otide na operacija i posle znacitelno se podobri..Dzabe suplementi ako ima nekakov problem kako na pr variocela toa e prosireni veni na testisi stvaraat pogolema toplina i gi unistuvaat zdravite spermatozoidi. Nas ni kazaa deka 1 od 3ca mazi imaat variocela. Proverete si prvo. Inaku so ovoj spermogram dzabe inseminacii. Nas odma na invitro ne prakaa. E odkoga se podobri znacitelno togas Ivanovski ni odobri inseminacija sto zal bese pak neuspesna...
Nas Birol koga ni gi vide rezultatite rece dzabe pie vitamini koga ima problem so podviznosta,a piese dnevno po 12 apcinja.Kolicinski se podobri od vitaminite i kako sto vikaa doktorite ima i za donacija,a morfologija 4 posto.Birol mu preporaca pred invitroto da pie maslo od crn kumin,caj od smokvi,avokado i crno cokolado.
Se odi na urolog go gleda na eho. Toa ne se gleda od primerok od sperma. Samo na eho se gleda .. Dr. Mickovski od Sistina vi go preporacuvam nas kaj nego ne pratija. Zakazi uste sega neka go vidi. Nas ni objasnija deka mora da ima pricina za los spermogram ako ste srekni ke vi ja kazat i so dadena terapija za nekolku meseci ke bide se vo red. So sreka
Neka go pregleda urolog i ke vi kaze,mazot mi dobil varikocela kako dete koga imal visoka temperatura i operacija ne mu predlozija tuku vednas invitro.
Krvarel nekoj skoro 10 dena posle neuspesno invitro?? Od minatiot poned 2 , 3 dena imav temna krc po malce i eve od minatata sreda uste krvaram i toa denes obilno mi e krvarenjeto.. se javiv vcera kaj Ivanovski potocno saska mi se javi rece doktorot rekol normalno bilo.. ne mi e jasno kako moze ova da e normalno.. ve molam za iskustva @manako1 @stevemila @bebaa @emkaemka @Софија 88 @lalapo
Milicka odi na ginekolog neka te vidi na eho i ispitaj gi hormonite dali ti se vo red mene mi se cine oti ti imas nekoe hormonsko poremetuvanje no ajde da ne sum oftopik odi na ginekolog
Ne razbiram.invitro na priroden ciklus samo stop.inekcija primav i progesteron posle.. use doktorot vika 10 dena krvarenje bilo normalno.. neznam.so da kazam.. zatoa mislev nekoja od vas so slicno iskustvo..
Jas pravev so stimulacija i krvarev kako obicna menstruacija,tvoeto e porazlicno.Na pocetokot neli ti imase kako necisto ne bas obilna menstruacija,sega sigurno se docistuvas.Stom si prasala doktor pocekaj uste nekoj den pa pojdi na pregled.
Eden izvestaj sho ke ti gi pokrie site denovi od pocetok do pozitiven test,ti ke go idneses kaj maticniot i on ke ti pisuva recepti i potpis odzadi na receptata od sestrata i od tebe kako si gi primala,receptite koga ke odis vo apteka treba da ti gi vratat.Na kraj koga ke gi isprimas primer 10 odis so fotokopija od izvestajot i receptite vo fondot.Posle uste 10 maticniot ke ti prepise i pak istata postapka so istiot izvestaj fotokopiran.Ke si izracunaat vo fondot deka ne go nadminuva brojot na primeni so brojot na preporacani inekcii.Vaka barem mene mi objasnija koga prasuvav.A inaku jas odev vo bolnica so izvestajot i mi otvorija bolnicka istorija na ginekologija pa ne se zamarav so fondot.Vo bolnica si plativ so participacija koga ja zatvarav istorijata.Odev pted transfer tamu mi gi pustaa.Posle transfer gi zamoliv i mi gi dadoa inekciite za doma.
Ti kazav srcka i jas.Normalno e eve mene po nedela dena od poslednoto krvarenje pak krvaram i ovoj pat malku poveke ne e za sekojdnevna uloska,i isto temna krv.Jas na desetina dena krvarev po malku a sega denovive poveke,veke cel mesec od invitroto mi e vaka.Bev kaj Vladimir Trajkovski rece ne e strasno,me vide na eho imam eden kup folekulchinja od predhodnata stimulacija.samo mi predlozi pak histeriskopija so skrcing no na drzavna ke me prati kaj nekoj Zoran Ilievski mislam rece vo chair.
Off aman veke eve 11 den denes i gradi me.bolat i grcevi i denes mi e najobilno krvarenje od site denovi.. fala ti za utehata ke pocekam use nekolku dena...
Градите овој пат престанаа да ме болат уште на почетокот кога прокрварев,а минатото инвитро ме болеа долго време после тоа,може две недели скоро.
Fala. a kade se pavat ovie ispituvanja? I dali mozei znaes koi ispituvanja se pavat posle neuspesni invitra?
I mene me prati kaj Zoran, super pominav, bas e fin deckoto, super ke pomines, plus I chair e super sredena. E sega da znaes deka ke si prespies dve veceri vo bolnica, takov im e protokolot. Prvata vecer pred intervencijata I edna vecer posle intervencija bidejki nema da bides so celosna anestezija tuku spinalna.
@*Milicka* јас сум имала најразлични моменти со прва, втора, па и трета менструација по неуспешно инф. Сум крварела и само три дена и две недели, де кафено, де црвено, де некој чуден лигав исцедок, па малку, па многу, хормони секогаш уредни и на ехо ме гледале се е ОК, причина од стимулациите, па и ми доцнела и поместувала, секогаш ми се нормализирала по 3тата.. Мислам кај тебе се собра 10дена бидејќи неможеше да пробие на почетокот од прогестеронот, па се се пролонгира, без грижи стрписе, почекај ќе се среди организмот му треба време
Deneska vecerta pred 12 pustete gi cesmite da tecat oti tocno vo 12 se svetat vodite i po 12 napolnete si vodicka oti e svetena i tocno vo 12 izlezete na terasa zamislete si zelba i molete go gospod da vi se ostvare