Srcka nemoze transfuziologot da mi pravi sema.Od kaj znae koga ke mi gi prekinat ili ke mi ja zgolemat dozata.Go prasav Trajkovski preeska kolku da mi prepisat rece okolu 20.E u pm na seta maka i so ova li ke se nervirame.Jas planirav deka treba da dobijam i ke odam kaj dr pa ke mi kaze so kako i zatoa zemav samo 10.Eve mene mi docni imam uste 4 kleksani vikend faka.Mene pocna nerva da me faka.Samo se potam,vrijam.Nasava drzava se mora da e vaka komplicirano nisto po lesen pat.So bolki od skrecingot ke se maltretiram po vrati i guzvi.Kaslat site bolni uste da me zakaci virus.Mi vika maticnio odi bez upat se nadrvam ke te primat .E mnogu se nerviram denes nalet i refundiranje na pari i se,odi kupi si gi bar glava nema da te boli
tribulus ili babin zab ili tribestan tabletite sto se otkrieno e zaedno so vezbanjeto i ishranata ja pomagaat morfologijata brojot i motalitetot na spermatozoidite glavnata sostojhka na tribulusot koja pomaga e protodioscin ova sostojka go podiga nivoto na dhea kaj mazite so niski nivoa na dhea go zgolemuva prirodnoto nivo na dhea i ja zgolemuva erekcijata i seksualnata zelba kaj mazite tribulosot gi namaluva i antispermalnite antitela potrebno e 5 meseci da se pie neprekinato isto go podrzuva nivoto na testosteron i lh i pomaga pri erektilna disfunkcija
Шемата за Клексаните секогаш ми ја пишувал Трансфузиолог, тој ми одредува колку ќе ми биде дозата пред, за време, по трансверот, гинекологот нема преку што сега да следи колку е погодна дозата, трансфузиологот е тој кој по историјата проценува со која доза е најпогодно да си третирана. Е за ова најмногу се нервирам кога доктори си играат експерименти и мешаат дејности, а при прв проблем велат не е моја надлежност појди ваму и ваму несакав прееска да пишам ама морав и како он ти одредува доза, ти провери нешто?! Еве јас кај Тања сум па жената убаво си кажа, кога ќе дојдеш за да правиме инф првин појди на Трансфузиолог и донесими резултати и извештај со шема! А како ќе знае Трансфузиологот колку Клексани да требува, па просто закажувам контрола околу 21ви ден од циклус кога и почнувам со Супрефакт и броиме, пишува и во извештајот пред пункција колку дена да се прекинат, по трансвер да се зголеми дозата, аспирин кога како да се исклучи, верувај и они се многу упатени во сите овие процеси, барем мојов е
maca koren lepidium megeni edna od glavnite aktivnosti e da go regulira hipotalmusot koj pak ja regulira rabotatata na hipofizata koja vlijae vrz rabotata na drugite zlezdi so vnatresno lacenje i ako ona rabote optimalno celiot endokrin sistem ke funkcionira optimalno vo covekovata studija na 9 mazi na koi im bea dadeni od 1500 do 3000mg koren od maka 4 meseci dojde do zgolemuvanje na libidoto brojot i motalitetot na spermatozoidite zgolemuvanje na nivoto na dhea i se namali anksioznosta krvniot pritisok a se zgolemija zelezoto i nadbubreznite androgeni hormoni drugi pridobivki od makata ja pomaga tiroidnata zlezda i ja zgolemuva energijata
Jas uste koga otidov na konsultacija tanja mi kaza za kleksanot.Nekni posle skrecing mi kazaa da pocnam od naredniot den i da prekinam so aspirin spomna deka dovolno e kleksanot na mojata tezina.Ne sum ispitala sega nisto.Ova na baza na prethodnite ispituvanja.Nitu pak nekni ttransfuziologot mi Kaza nesto samo prasa kolku.A maticnio mi ja pisa receptata.E neznam so da kazam veke.Samo deka ke legnam oti glava mi puka se nadevam utre ke bide podobro
@stevemila и да си легнеш доста ти беше мозгање за денес, утре нов ден се ќе ти биде појасно и едноставно
saw palmeto rastenie licno i jas prv pat procitav za nego go podobruva celiot reproduktiven sistem kaj mazite go neguva celiot endokrin sistem kaj mazite isto taka i imuniot sistem ova bilka deluva kako adaptogen urinaren antiseptik antiandrogenik lat ime i e serenoa repens
a drugo za trombofilijata mi preporacaa kim melen po malku da koristam i vezbi za cirkulacijata vo mesto da trcam na sekoj dva casa po dve minuti i da izdisuvam dlaboko
Мила јас не ги хејтам авицена меѓутоа во врска за спермограм имаме лошо искуство! Мм во веце, а чистачката 3 пати влезе од кој третиот си правеше муабет на телефон ....одвратно. Резултатот ни го дадоа со азоспермија, а подоцна направивме и во њуборн и во ремедика и се покажа 1мил. Тоа е нашето искуство...
Mozam da pretpostavam kako se osekjas luto i voznemireno no vo nasevo drzeavice se e taka slozeno za zal...ne ti trebaat ovie nervozi uste zakrepnuvas od skrechingot nemoj molimte...Na kraj batali gi tie refundiranja cuda ajt drugovo ti e pobitno srcka jas od ovie pricini si primav Fraksiparin zosto maz mi e doktor i bese dobro zapoznaen so macenjava a si primav ista doza ko cleksanot i se bese ok i vo red.170 den se baska.I jas bi vriela ko tebe zosto koga ke trgnam vo taa drzavna se mi se prevrtuva vo stomakot.No smirisi se ne ti treba sega bas ovoj period nervozi.Te gushkaaam
Na mene pak mi pisuva na izvestajot znaci od transfuziologot da pocnam edna nedela pred ivf so kleksan i posle da gi primam cela bremenost taka e napisano samo mi rekoa da odam za ddimeri so pozitiven test za bremenost
Мислам деκа ги нема низ нашите аптеκи. Баρем κога ги баρавме ние, пρед оκолу 7-8 месеци ги немаше. Тогаш поρачавме од Бугаρија, ни стигнаа за оκолу 10 дена. Еве го линκот со податоци: http://apteka.framar.bg/18004414/спимен-табл-40
Milicki zdravo na site, jas sum vo 7 nedela primam inekcii prolutex i kleksan sekoja vecer me bocka med.sestra okolu 21 casot no eve denes morase porano od sabajle da me bocne i sega se mislam da ne e stetno toa sto se bocnav porano.
Of srcka taa moja.Ama taka e srcka.Kaj da trgnes samo komplicirano.Uste dur spremav dokumenti za vo fond nervizi eden kup.Vo nasiot nikakov grad nisto nemaa.Nrmaat reagensi za infektiven skrining,nemaat mikrobioloski,nemaat 4d.Nisto bas.I se na privatno.Uste ne pocnat procesot ti veke si vo kal zaglaven.Isto i lani bese na prvoto ivf preku fond.I sega so ovie kleksanive.Lani bar so toa ne se zamarav.Sabajle mi se javi Vladimir da prasa kako sum i da mi kaze da odam utre.Se iznenadiv prijatno.Do sega doktor ne mi se javil da me prasa kako sum.Sinoka pisevme na viber.Dobar covek raka na srce.I sea utre zdravje, sabajle prvo na transfuziolog pa put pod noge skopje.Site Utre po rodnini na slava nie po patista i doktori.Toa e nasata maka koja mora da ja prebrodime.I ke uspeeme.Znam.Site do edna
Bravo sekoj cest za doktorot tocno eden mal gest za nas znaci golem svet vo ovaa bitna po bebushki.So Gospod napred ubav den e ke se zavrsi rabota samo molimte smireno opusteno se sto mislis deka ke ti stvori nervoza smeni go pogledot na druga strana reci se ajt ne se nerviram moram smireno i ke bide se vo red.Macenje e od drug grad veruvam i vo ova Skopjevo e se uzas no zavisime od niv i ke izdrzimeee jaki sme nieee mora da uspeeme ovoj pat
Cleksanot i Fransiparinot se niskomolekularni inekcii i se primaat za podobra cirkulacija vo matkata potocno vo endometriumot za embrionot da ima dovolno krv da ima normalen dotok na krv za da normalno se razviva vo tekot na bremenost.Cesto gi davaat kaj zenite sto imaat mutirani geni.Eve jas gi primav preventivno poslednite dva pati deka imam heterizigotni mthfr 677 i uste eden.Transfuzilog mi rece nema steta da se primaat bas bi vrodilo so uspeh ako se primaat i taka mi gi prepisa i Petanovski