Poddrskata imas celosna od mene vo sekoe vreme tuka sme si ko semejsto ko familija sto site imame edna zelba da bideme majki...site sme si tuka za poddrska vo najteshkite momenti.Se sto e loso go ostavivme zad sebe sega trgnuvame so dobra i pozitivna misla za da stasame do celta.Veruvam i sum sigurna ke bide se dobro ovoj pat ke se uzraduvame i jas i ti i site sto sme si na ovaa maka na ovoj tezok pat.No na makata se poznavaat junacite.Imaj si ubav den Gospod site da ni e napomos i da ne blagoslovi.Te gushkam
Fala za odgovorot,drugo da prasam kako si utvrdila deka imas mutirani geni, so koi ispituvanja? koi te patil da gi pravis ovie ispituvanja? dali mozebi ovie ispituvanja se pravat posle neuspesno invitro , edno ili poveke?
Obicno se pravat posle poveke neuspesni invitra a ti zakazuva maticniot gin na imunologija e najdobro da ti zakaze oti tamu ispituvaat 17 geni na trombofilija i ke ti ispitaat antitela za sterilitet i hla ke ti napravat jas plativ sega 2000 den a za hla se potpisavme i jas i mm za donori na maticni kletki mislam bese
Za site koi primaat neofolic (metilfolate) da spodelam edna informacija deka istiot moze da se kupi vo eurofarm. Slucajno razbrav, iako mi go donesoa od bg, pa pomisliv deka moze da vi koristi infoto
Ne e zamena tuku metiliranata folna e razlicna od obicnata.I se preporacuca na posebni slucai da ja pijat.Vo bugarija jas ja kuouvam 9,10leva
Devojki edna optimisticka vest. Moja bliska prijatelka ostana bremena prirodno na 43 ipol godini i toa samo po dva, tri meseci obiduvanje. Toa treba da ni vleva doverba, koga taa uspeala na 43 i toa prirodno, sekako i nasite in vitra ke bidat uspesni. Pozdrav. Ve sakam siteeee
vo eurofarm go ima obicniot neofolik ne neofolik meta nas ni treba neofolik meta a metiliranata folna kis seuste ne e registirana kaj nas
Znaci se ubiv od griza 5den se bockam deneska so merional sega koga stanav abe bukvalno kako vela belka od jajce da izbrisav se plasam da ne puknale folikulite pred vreme offf ima li kraj na makite
Koj den ti e kako se bockas so merional? i mene nekade posle 3-ti den od merionalot mi se pojavi takvo kako belka od jajce,ama nisto strasno ne bilo
Ne se plasi, istoto i mene mi se slucuvase, no ne e do toa, organizmot taka reagira. Opusti se, ke vidis naprazno ti bile potroseni nervite. So sreka!
Bev na eho mi dadoa kapki Ergometyl... rece folikulot uste mi bil vnatre kako.cista ako ne se iscistam mi rece ke mora kiretaza?? Nekoj iskustvo???
Сум имала и со нареден циклус ми пукала и сум се чистела, Ерготил ниту ми дале, а уште помалку до киретажа сум стигала. Често е по инф да се створат цисти, од стимулациите е, без грижи ќе се среди, не верувам дека до киретажа ќе стасаш, барем не знам некој кој стигнал и помалку стрес
I mene cesto mi se pravele cisti t.e neprsnati folikuli I pred ivf I po ivf, duri I vo postapka samp sto sum picnala so suprefakt, pa se prekinuval ivf procesot. Po 1 ili 2 meseci sami pukaat, ako ne treba punkcija na cistata/folikulot ne kiretaza. Nisto strasno.