јас уште непочната со процедура ме интересира ваше искуство или мислење...што доколку и покрај примените инекции немаш доволно фоликули или празни се со слаб квалитет јајце клетките...во тој случај дали се смета дека е искористен ваучерот за инвитро???
Ivanovski mi spomna kiretaza zatoa se zbuniv... fala ti na odgovor. Toa znaci deka mesecov nisto nemozam da pravam nemam folikul taka?? Zatoa sto krvaram veke 13 den mi rece odma kapkite da gi pijam... tie treba da mi go soprat krvarenjeto..
Од самиот момент кога започнуваш со процесот ти го заверуват ваучерот. Скоро сум сигурна дека ќе ти биде искористен. Освен, ако се договориш со клиниката да си го платиш на приватно, со сите лекарства и за 2 месеци пак да пробате.
јас сум по природа паничар, а и повеке пати органџиски ми наведува дека има голем ризик со мојата тежина да не добиеме квалитетни јаце клетки и дека може многу инекции да примам а да немам реакција...и затоа прашувам што во ваков случај...
Да за тоа и се Ерготилот, мене ми се создавале цисти, но не сум крварела само исцедок сум имала и на наредниот циклус пукала.. Пиј ги капките, ќе се среди Регуларно мислам дека ќе се смета за искористен! Но на последново инф не стигнав до трансвер поради ХХ причини, но сепак во договор со Боби ми остави можност наредното инф да платам само терапија и пункција, не знам како ќе направел.. прашај и ти договори се со Органџиски, дека има начин, има
целосно те разбирам. И јас сум "overthinking person". Се ми е обмислено, пресметено. Секој ризик поставен како проблем. Истото го мислев и јас пред ивф. Си пресметував во било кој момент ако престанеме, што би можело да се случи. Ете, @emkaemka ни даде жив пример каде нејзиниот доктор соработувал со неа. Ако можеш да се разбереш и договориш со твојот доктор и ти, би било одлично.
@delvi jas ke ti kazam deka prethodnovo invitro ne stignav do transver,imav samo punkcija, zaradi doktorska greska. Znaci se sto me sleduvase od fondot go iskoristiv (suprefact,30 fostimoni I punkcija, transver nemase, pa ne go iskoristiv).Koga se javiv vo fondot za da Prasam dali ovoj vaucer moze da go iskoristam pak, mi kazaa deka toj vaucer e veke potrosen, iskoristen I propadnal (se sto me sleduvalo sum iskoristila).Daj boze kaj tebe se da bide vo red da si imas I dobri folikuli,punkcija, transver I na kraj dve angelcija, koi ke te nateraat da zaboravis na ovoj trnliv pat po koj sto site cekorime. So sreka,te guskam.
Bev na pregled i doktorot mi rece deka hormonite go pravat iscedokot i deka ne e strasno utre pak imam 6folikuli pa ke vidime dali ke mi namali od dozatta rece utre ke odlucime toa e so Gospod napred...
devojki ima nekoja sto ceka vaucer ?jas gi podnesov dokimentite na 30 Dekemvri i uste nemam odgovor.nestrpliva sum
Neznam zenski i jas veke krvaram mesec dena posle neuspesno invitro ne sum bila na doktor neznam sto da pravam...
Рано е уште, доста и празници имаше периодов, но можеш понеделник да се јавиш ќе ти дадат барем некоја информација можеби Ако немаш број кажи ќе ти пишам
Најчесто на овој број се добиваат информации, 02/328 - 9016 Дани, последниот пат ми дадоа еден број од некоја Фатиме кај неа ми беше предметот, па ако не завршиш работа со Дани види со оваа 02/328 - 9068
Ne znaci deka nemas folikuli, ako imas prirodno e 1 do 2 bez stimulacii, no kvalitetot nezmam kolku bi bil dobar, bidejki cistata sozdava svoi hormoni I se poremetuva se. Najdobro e da prsne cistata pa. na cisto da odis na ivf bez razlika na priroden ili stimuliran ciklus.
I jas gi piev tie za da dobie endometriumot kontrakcii za da se iscisti od se sto ne mu e mestoto.Vo mojot slucaj bese deka zavrsiv so spontan vo 6 ta nedela i kiretaza mi napravija no na exo po edna nedela imase ko ostatoci od plodot taka rece dr.i mi gi dade kapkite imav jaki menstroalni bolki 3-4 dena obilno krvarenje i posle nemav nisto.Jas piev po 60 kapki na den 4 dena gi piev.Ne se plasi se ke bide dobricko
Mila a za kolku vreme pocnuvaat da deluvaat?? 3 dozi ispiv uste krvaram... doktorot mi rece denes treba da prekine ama uste krvaram i toa obilno...