1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,5%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

308 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.637
    Допаѓања:
    174.952
    Lele mila, za zal nisto ne mozam da te razberam.Gledam si se namacila da prevedes nesto,od koe bar edna od nas kje ina korist kje bide odlicno,ama ova vaka napisano ( bez nitu eden interpukciski znak) e mnogu tesko za citanje. Izvini mnogu, malku mi e neprijatno vaka da ti kazam,ama glava me zaboluva koga gi citam tvoite postovi, cel referat vo edna recenica. Mislam deka site ovde sme kako edna familija i nema da se nalutis ako ti kazam deka e ferski da se potrudis da pisuvas porazbirlivo, zosto sepak mislam deka go mozes toa....poz i ne me sfakaj pogresno

На sofi2107, meckicka и Ninichka им се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    4.605
    Душо не паничи за џабе стресови дополнителни си правиш.Ете @pile30 ти кажа дека четири дена ги пиела и дека крварела обилно три дена. Ти се чисти матката ти од вчера или завчера ли почна да ги пиеш,за ден два ке ти се смири почекај.Секој организам е различенАјде релакс :*

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    a koja kilaza si ako ne e tajna mila?

4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.637
    Допаѓања:
    174.952
    Jas imam samo 50 kg, pa kaj organdziski so nad 40 merionali imav samo eden folikul. Ne bi trebalo kilazata da e tolkav "vinovnik"za mal broj f. ...

5. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    jas sum uste od tebe poslaba spored visinata uste 4 kila treba da kacam dva doktora rekoa deka mora da kacam radi pogolemi sansi za in vitro I eden nisto posebno ne izreagira so ogled na toa sto cel zivot ista sum dali ima vrska ili ne I jas se prasuvam ali od logika biten e organizmot I zdravjeto na zenata a ne dali si debel ili slab pa da uspee...doktorite po mene baraat vlakno vo jajce za da nie bideme krivi I ne se osekame ubavo a ne gledaat deka oni ne se sposobni od nas da izvadat maksimum inaku I jas sum so mal broj folikuli t.e 2 izvadeni po skoro 40 inekcii a imam 11-antralni pa sega gi vidi najdi nzs organizmot ne reagira zasptn e sto ponatamu ke e Bog neka e napomosh samo...

На emkaemka и Bubce38 им се допаѓа ова.
  6. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Jas gi piev po krvarenje od jasmin i znam deka mnogu me bolese grcenjeto na matkata,za den dva mi se smiri.Ne se sekiraj mora da prekini ne moze naglo.

Za tezinata nikoj doktor da ne te lazi,vo Sistina na 40 gonali mi izvadija 2 jajce kletki,koga ja prasav doktorkata zosto ne fati rece od debelinata.Rekov za mesec ke oslabam i ke dojdam i taa pocna pa sega neznam dali kaj tebe ke fati od vtoro,treto invitro.Za dva meseci bev na vtoro invitro vo New Born so pogolema kilaza i istroseni jajnici mi izvadija 11 jajce kletki.Ostanav bremena i togas koga se opustiv za mesec dena oslabev 5kg.Vodi si smetka za kilazata za licno zdravje a doktorite koga ne srabotuvaat kako sto treba se vadat na kilazata.

Последна измена од модератор: 16 мај 2017
    На Len@82, delvi, Miami1 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Многу ме нервираат такви коментари за килажата абе има жени што реално кажано имаат многу вишок на килограми па раѓаат деца исто и слаби многу слаби жени кај нас во сеното игла бараат

Не таман работа не ти се лутам не е лошо тоа што ми го кажа

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    сите кои имате проблеми со тежината/масата, дали сте испитувале тироидна? доста често постои поврзаност помеѓу телесната тежина и тироидната. + тироидната е одговорна со лачење на хормони.
    знам личности кои имале проблем со тироидна, не биле свесну за тоа. прво инф неуспешно, со средување на тироидна се фати природно.

На Capricorn Taurus, lalapo, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Se bockav 7 dena vecer stop inekcija i vo ponedelnik sabajle vo 7 punkcija aj so Boga napred ovoj pat .Tuku da ve prasam dali znaete nesto za abdomenalen serklaz doktorot mi go predlozi kako opcija posto neli pocnav da se otvoram vo predhodnata bremenost ?

На Lavica26, cvekence 03, Melinda85 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vcerq bev kaj Trajkovski i rece deka imam dovolni folikuli i ke bdide dobro se.Mi dade i gonal.3prasoci edna vodicka.Mi proverija i estradiol kr odam vtornik pak pa ke prasam kolku bil zasto nemozev da cekam.Sakase da mi stavi inekcija nekoja za da pocnam naglo da krvaram da se procistam,3den mi bese od ciklus.No kaza da ne me macel i da ne me vadel od pamet zasto nenormalno ke sum krvarela i ke sum imala bolki ko za poroduvanje.No ne zavrsi vcera denot taka ubavo ko so bese,go izgubiv mojot prv Bratuced, mojot brat:(.Denes go pogrebavme.Ostavi 4godisno detence koe go cekaa 10god ,na kraj uspeaja so in vitro.Prerano ne napusti.Mnogu boli.Dva dena oko ne sum sklopila.Cela se tresam i mi e strav da ne se poremeti nešto so stimulaciive od stresot

Последна измена: 21 јануари 2017
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.939
    Допаѓања:
    111.716
    Со лесно @podravka едвај чекам да се фалиш со висока бета и значи за 3недели ќе има славење (fingers) :hug:
    За серклаж @alisijad можеби ќе ти каже нешто повеќе :)

@stevemila прими сочувство, но живот без правила, мораш да се стабилизираш и собереш, се случило веќе, назад нема враќање, напиј се нешто за смирување, барем Б6 и одалечисе, мисли на себе и биди себична, ништо неможеш да промениш :( ти пуштам среќа се да помине во најдобар ред :hug:

На pile30, @malena@, lalapo и 3 други им се допаѓа ова.
  12. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Fala mlicka te guskam se nadevam ke bide se vo najdobar red....

На stevemila и emkaemka им се допаѓа ова.
  13. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Koga i da ispituvav hormoni sekogas mi bea vo red,imav miomi i verojatno tie pravea problem.Koga jadev samo meso i salati bev manekenka,samo malku da dodadev blago i testo vo ishranata naglo se zdebeluvav.

На lalapo, stevemila, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    На кој ден од прилика феминки се прави пункција?

15. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Tоа е индивидуално моите беа на 12 ден пункции

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    Што и да кажам, може да биде грешка. Знам дека ние испитуваме FSH, LH, PRL, E2, TSH.
    Сега читам дека T4 иT3 се тироидни хормони. Нареден пат кога ќе одам на доктор ќе побарам упод и за овие 2, баш ќе видам што ќе ми кажат.
    Ако има некој искуство, нека сподели.

На lalapo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AnaMarijaAa

AnaMarijaAa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    656
    Ќе ве молам тие што се со по две или три ивф да ми кажат после колку месеци од неуспешно ивф почнувате со нова борба. Оти мене ми рекоја после 6 месеци никако порано. Кај мас првото беше на приватно и јас сакав после два месеци да почнам пак. Ама ми рекоја никако, затоа што дури не се исчисти телото од хормоналните инекции, да не почнуваме. Можело да дојди до оштетување на слухот, појава на шеќер скраја да е можело и да умрам. Искуството??!?!?!?!

18. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Jas po neuspesnoto koe go pravev na privatno gi isprativ dokumentite vo fondot i za tri nedeli mi odobrija.Bev na pregled i koga dobiv pocnav so cikloproginova i odma naredniot so stimulacii,znaci se na se nemase ni tri meseci.

На Len@82 и AnaMarijaAa им се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    @AnaMarijaAa растојанието мегу ивф процеси е 6 месеци најчесто заради ваучерите од Фонд.
    Јас по неуспешното, во Плодност ми рекоа ако сакам пак да одам за 2 месеци.
    А тука на форумот, кога го читав од почеток имаше девојка со 3 ивф во 6 месеци и последното и беше успешно.

На Len@82, irencule1980, Capricorn Taurus и 5 други им се допаѓа ова.
  20. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Jas pocnav da se bockam od vtor den na menstruacija se bockav 7dena vecer se bockam stop inekcija i vo ponedelnik punkcija..

На MADO, irencule1980, Miami1 и 2 други им се допаѓа ова.