@podravka,so sreka mila,daj boze da izvadat dobri folikuli,da se oplodat sto poveke I da si ostanat kaj mama vo mese celi 9 I kusur meseci
Zal mi e @stevemila,primi, socuvstvo,tesko e znam, ama kako sto kaza emkaemka,moras da mislis na sebe.Ne mozeme da go vratime vremeto,no mozeme da si ja isplanirame idninata,iako i taa ponekogas tesko se planira,no nadezta e taa sto posledna umira.Ti posakuvam brzo oporavuvanje i da si ja ostvaris celta ,sto tolku dolgo vreme ja cekas
jas kolku sto sum upatena ne mora 6 meseca da cekas toa go vikaat na onie sto se preku fondot a ako ides privatno mozes na sekoi 3 meseca taka mi rece mojot doktor... a koga bev kaj trajkovski na konsultacija mi kaza edna nelogicna rabota poradi koja I me odbi da odam kaj nego mi vika ako sakas uste sega mozes da pravis a jas bev samo nedela dena zavrsena od punkcija I stimulacii zivi gluposti samo za da zemat pari a na nasa steta hormoni se toa ne e zafrkancija taka da cekaj si 3 meseca ako si privatno pozz
abdomenalniot serklaz se pravi pred bremenost mnogu epten retko vo pocetna bremenost da se nafati nekoj da go napravi, ne e onoj klasicen serklaz kako sto jas go imav so koj se podvrzuva samo grloto na matkata so konec, tuku abdomenalniot se izveduva preku operacija so rez kako carskiot. Znam deka e dosta posiguren od onoj klasicen serklaz i dosta poskap.
@podravka ќе дојде до бременост Сега гледам видео: Можеби ќе ти даде некој одговор на прашањето... едит: на 08:57 зборува за твоето прашање.
Toj si ostanuva za cel zivot Ama ke dojde do bremenost sigurna sum Moj sovet napravi si go, zastitena ke si potpolno, ja sto deka imav obicen serklaz lezev pak celo vreme, a ti so ovoj ne mora da lezis
@podravka ti posakuvam sreka i dve crticki... @stevemila prii socuvtvo i bidi hrabra pred se za sebe i uspeh vo ovaa borba
Делви на другарка ми, со ПЦО и се фати на 3-цифрената бројка. Нема веза килажата, само убаво е да внимаваме за нашето општо сопствено здравје. Јас сум 77кг на 166см. Ми немат кажено да ослабам ама чуствувам дека за месец два ќе со смачкам мм во кревет
Аха а која е разликата меѓу абдоминалниот и класичниот серклаж јас би сакала да ми се направе такво нешто но незнам дали затоа одлучуваат само докторите или и пациентите
Зашто да ти е срам и јас имам 170 висина и 80 кг мене ми имаат кажано да ослабам но тешко заради хипотиреозата тешко ги намалувам килограмите
pogore ja pisav razlikata da ne se povtoruvam pak a vo odnos na toa treba da razgovaras so tvojot doktor, dali ima indikacija da se napravi serklaz. Ako si nemala spontani vo podocnezni meseci, ako nemas veke skrateno grlo poradi konizacija spored mene nema potreba
@meckicka, Алисија беше во 22 недела кога и го правеа. A на Подравка и предложил докторот. Зошто ти би имала потреба од ова?
Ah bre srce primi socuvstvo nema zbor nema uteha za najblizok tazno zalosno za site vas no moras sega i ti da se gledas sega ti e najbiten moment i si cekor do uspeshno ivf.Znam ne e lesno voopsto boli korne do s'rsh no stisni zabi soberi sila i prodolzi pozitivno vo postapkata ko sto ti rekol Trajkovski deka se e vo najdobar red i se ke e dobro i veruvam i sum 100%sigurna vo toa.Te gushkam najsilno