Samo so se vrativ od sk.Se odi dobro.Imam okolu 12 kolku so razbrav folikuli dobri.I endometriumot 5,5.So e dobro,pocnuva da se zdebeluva.Estradiolot mi bil nekni vo petokot 0,25.Me bocnaa i denes no ke vidime vo petok kolku bil.Od gonal me stavi doktorot na merional.Podravka mila,zal mi e.No ne fubi nadez.Mene na vtoroto in vitro taka mi se javi embriologot.A narednio mi kaza deka pocnala da se deli.Bidi silna ke uspeeme
@stevemila daj boze se da se zavrsi dobro, kako sto e dobro pocnato. Mi se cini deka site pacientki sto se kaj Dr. Trajkovski se prezadovolni I od Dr I od celiot personal. Milo mi e sto e taka, na nas takvi doktori I ni trebaat,sto znaat da si ja rabotat rabotata, a pri toa da ti davaat do znaenje deka nie sme im najbitni, deka se dostapni za nas koga I da ni zatrebaat. Sekoja cest za Dr,barem od ova sto dosega go citam, nema nitu edna pacientka nezadovolna. Odlicna e brojkata na folukuli stevemila, daj boze ovoj pat da ti bide posleden, ti posakuvam od se srce do kraj da si ja isteras celata postapka so lesno. Te guskam.
Predobri se srcka.I Tatjana i Vladce.Sekoja im cest.Ti blagodaram za ubavite zborovi i sekoe dobro i tebe
Ne vaka e rabotata go izgubiv bebeto vo sedmi mesec na bremenosta,ama shtom se porodiv mislev da ne mi sledi pak vaucer kako za vtoro dete da apliciram
Ne znam vece ni od kade da pocnam,So bokace vo pp zboruvavme i taa go zagubila bebeto vo 24 nedela mislam ,ispratila dokumenti za vaucer za vtoro dete i i odobrile,e sega ne znam mozhebi zoshto nejzinoto bebe zhiveeelo nekolku casa a moeto ne pravi nekoi promeni .Ama jas se cudam neli prethodno beshe prvoto dete da ima 18 meseci za da se odobri vaucer za vtoro dete,sega drugo neshto citam.
Ne znam duso,jas samo ti kazav sto slusnav od pacientka vo kl.Organdzisku.Ama ti najdobro prati si vo fond,pa oni kje ti kazat.nisto ne gubis, neli?!
Ne e ubavo da se raspravate i ne treba da ja trosite energijata na nepotrebni raboti ke vi treba.E sega edna moja prijatelka ne mozese da ima deca edna godina i sekade odea i kaza deka spermata na mazot i ne bila dobra i deka ke mora so vestacko nemojte da me svatite pogresno jas sum takva licnost sto na site sakam da im pomagam sto imat maka kako mojata i se kazuvam sto mene mi pomognalo .Vcera bevme kaj niv na bebence i mi kaza deka nekoj so bio energija od krusevo im pomognal sekoj ke si bara lek koga ima maka nisto ne e sramota vo denesno vreme ako saka nekoj ke i pobaram broj site ne veruvat co takvi raboti ama jas licno veruvam vo se
Ти следи ваучер и како за прво бебе. Еве јас сум ти пример , ти кажав и предходно кога праша. Јас го дадов во фондот и отпусното писмо дека сум породена и ми одобрија ваучер. Не следи ако имаш живородено бебе кое е живо . Тоагаш треба да апчицираш за второ дете. А доколку си породена во 7ми месец а бебето за жал починало , ти следува ваучер за прво дете три пати.
Јас како што ја разбрав , она се плаши дали ќе и одобрат ваучер дека еднаш има родено. Е сега нека каже дали искористила она 3 ваучери. Јас и кажувам дека нема врска , сега прочитав дека ме спомнала погоре , нека си собере документите и нека си ги прати во фондот и дека ќе и одобрат ваучер. Нормално во случај ако нема искористено три ваучери. Едит: Јас иако имам родено , понесов барање за ваучер за прво бебе. Затоа што иако сум имала еден порагај јас немам дете дома. Не знам како да објаснам поубаво.
Znam,znam duso te razbiram tebe...ja sledam jas poodamna,imase kazuvano zenata deka se mnogu nervira oti ne davaat povekje od 3 vauceri za prvo dete,budejki taa vekje gi iskoristila trite..zatoa se nadovrzav na tvojot post bidejki sfativ deka tebe ti nema objasneto bas ubavo...izvini sto na tvojot pisuvam, i jas kako i ti sakam kolku mozam da i potpomognam...
Zdravo devojki,jas sum nova clenka imav 3 ivf obidi i site vauceri gi iskoristiv.Prviot pat bese neuspesno,vtoriot pat uspesno ama odma prokrvarev a tretiot pat doturkav do 9ta nedela,plodot prestana da se razviva.Go prativme vo manu na ispituvanje i sega cekame rezultat za da znaeme sto ponatamu.
дали знаете дали оваа сабота е Трајковски или Татјана во NewBorn? многу ми е жал @mila 15 . јас цело време размислувам, дали со бугарски ќе имам право за уште 3 безплатни инвитра во бугарија
Da gi iskoristiv site tri vauceri ,ama mislev shtom dojde do poroduvanje da ne menuva neshto vo vrska so vaucerite...
Ako si go pratila plodot preku bolnicata kaj shto si abortirala od tamu treba da gi zemesh rezultatite koi mnogu dolgo traat.
Забрането е, против правилата на форумот, објавување на лични пораки. Следната што ќе го направи тоа ќе добие бан од форумот. Членките тука дошле да побараат совет и мислење, не ги интересираат нечии лични конфронтации, затоа ве замолувам да престанете да ја полните темава со оф-топици и препукувања, зашто доколку продолжите со истото ќе добиете бан од темава, за таа да продолжи да си тече како што треба. Се надевам нема да дојде до тоа. Ако не сакате да ви досадува некој едноставно подесете си во прилагодувања кој може да ви праќа пораки и завршена работа.