Aj da prasam nekoj dali znae. Vcera ispituvav AMH i rezultatot e 0,575...dali so ovaa rezerva moze da odam na ivf so stimulacii ili kje treba samo da pravam ivf na priroden ciklus... Sega mi go pratija rezultatot i mnogu se razocarav... mozno e so vakvi rezultati da stanam majka,ili ic da ne si fanraziram...kje si puknam kolku mi e tesko
Bubce neli pise ref vrednosti mozno e da stanes majka ima mnogu primeri so nizok amh pa stanale majki
Znam be duso...taka se razocarav sega od rezultatot pa taka mi dojde da si napisam..a i jas kako i site drugi kje se boram do kraj dodeka ne uspeam...tolku se rastresov,veruvaj mi ,neznam ni sto da citam ni sto da pravam vekje
Medicinava odi napred za sekoj problem si ima terapija ne treba da se sekirame samo sto neli treba vreme.Jas i soprugot sme ok ama imame najverojatno nekoj problem pri oploduvanjeto pa ivf-to ni go napravija so icsi metoda i izguravme nekako do 9-ta nedela.Sega ke vidime manu sto ke kaze pa ke primam nekoja terapija za da ne me snajde istovo.
Девојки јас овие денови после неуспехот колку и да се трудам силна да бидам некако не ми оди од рака ме праќаат да испитам резерва на јајце клетки и уште толку психата ме утепа можеби е глупо прашањето но дали мислите ако во еден циклус имас 5 јајце клетки наредниот да имаш повеќе или не ?
I mene toa me maci...jas vo oktomvri koga ispituvav rezerva na jajce k,AMH mi bese 1,44. Vo noemvri imav ivf dolg protokol so 44 mislam merionali a imav samo eden folikul...e sega vcera ispitav pak AMH I rezultatok e 0,575 ...e aj sega de?!
ne mi se jasni rabotite jas imav 9 pa 5 pa izvadija 4 pa nekako se tesam ne moze taa rezevra tuku taka da odi
Jas rezervi nemav ispituvano,koga go pravev prvoto invitro so 40 gonali mi izvadija 2 jajce kletki(skoro sekoj vtor mesec odev na folikulometrija pred invitroto i cesto imav i prirodno po 2 jajce kletki)znaci go utnale protokolot.Po dva meseci pravev vtoro invitro i mi izvadija 11 jajce kletki kako sto rece doktorot na istroseni jajnici.Znaci se zavisi od terapijata i zaangaziranosta na doktorot.Ne se plasete so pravilna terapija i edna da imate kvalitetna dovolno vi e.
Bubce napravi si 40 suvi smokvi ke gi staves vo litar maslinovo maslo i da otstojat 40 dena i na sabajle ke jades na gladno po edna
A ke ti pratam privatna poraka kade da procitas kako edna zena so nizok amh e ostanala prirodno bremena dva pati i e rodila
Sto mislite nareden ciklus da napravam invitro na priroden ciklus bidejki seuste sum pod hormoni ke go prasam vecer i doktorot i uste edno prasanje neli ne stignav do transfer dali ke mi go napravi besplatno transferot ako prav na priroden ciklus bidejki eve sega nemase transfer???
Srcka dobro mi dojde tvojata podrska da pocnam so ispituvanja.neli me "iskara " vo 99 prikazni ..eve go smeniv dr ,vcera bev kaj m.M.Ivanovski i mi kaza zadolzitelno hsg ovoj mesec.leviot jajnik mi bil isprepleten so crevata,pa pozadi matka,abe odvaj go vide.Zatoa bile i tie 3vanmatericbi..me rece i AMH eve go ispitav...i toj smeta deka mi e utnat protokilot prethodniot pat...ajde so gospod napred okole 12-ti mesecov hsg pa kje vidime sto kje kaze..tebe ti dolzam javna blagodarnost posto stvarno mi dade realen sovet da se osvestam...TI BLAGODARAM!