Ne ne...ama zet mi e carinik pa mi rece da si imam fiskalna za sekoj slucaj...mada nemav nikakov problem,a i ne mi ni pobaraa
Nova sum na forumov , megutoa poslednive dva meseca redovno ve sledam. Nakratko mojata prikazna. Veke 4 godini se obiduvame za bebence ama neuspesno . Pravev edno in vitro I eden transfer so zamrznati embrioni vo Remedika kaj Dr. Dimitrov ama neuspesni . Za vreme na invitroto prokrvarev uste na10 den posle transferot , ne go docekav denot za test , a na 11 den koga pravev transfer so zamrznatite ..Koga go prasav doktorot sto e pricinata nemase odgovor ..Tuku me potapsa po rame I mi rece : ne se sekiraj kaj nekoj se faka od prva, kaj nekoj od tret, peti pat. Mnogu zeni bi bile srekni da se na tvoe mesto imas uste dva vaucera od fondot plus I zamrznati embrioni ..Takviot odnos epten me razocara. Sega se mislam dali da probam povtorno so zamrznatite embrioni ili da odam vo druga klinika I da pravam se od pocetok ..
E mnogu jako objasnuvanje ti dal.Kako moze be vaka ovie doktorive da se odnesuvaat?!Ne velam deka treba da sedi so mene i da plaka barabar so mene, ama samo tapsanje po rame i vise srece sledeci put, mislam alooo?! jas bi smenila odma
Мислам дека ти следува мила, по логиката на нештата,....т.е. ваучерот ти е делумно реализиран не е целосен. Прашај си и биди упорна.
Zamrznatite mozesh da si gi prefrlish vo druga Klinika koja ke ja odberesh, dali Newborn ili Sistina toa e tvoj lichen izbor. Odlukata na doktor treba da e lichno tvoja zashto sekoja e zadovolna i nezadovolna od nekoj. Sekoja koja sme uspeale i sme eve bremeni ke ti go preporachame nashiot doktor i klinika....shto e poveke od normalno. Moj sovet od iskustvo so mnogu ivf zad mene ke ti kazam samo : prefrligi zamrznatite ili ako ostanuvash vo Remedika ok, iskoristigi site zamrznati embrioni t.e. prvo napravisi transferi so niv 1-2-3 transfera zavisno kolku imash zamrznato. A nedaj boze dokolku ne ti uspee ( shto ne veruvam deka nema da uspee i sigurna sum deka ke si bremena so zamrznatite) e togash mila moja zadnja opcija ti se vaucerite so koj ke idesh po dolg protokol i ke si so hormoni naklukana. Toa ti e moj sovet, nemoj da si go upropastuvash organizmot i da si troshish rezervi j.k. dokolku imash zamrznati niv iskoristi si gi. Napraj si gi site mozni ispituvanja pred nareden transfer i ke si so mirna glava. Vo ispituvanja gi stavam : kariotip za dvajcata, trombofilski mutacii, Ispituvanjata na Transfuziologija i toa e toa od najglavnite i nakvazni ispituvanja. Spored rezultatite ke ti dadat soodvetna terapija i so ubava misla i so pozitivna volja 100% sum sigurna deka ke imash uspeshno ivf Kolku za uteha....jas sum eve bremena so cryo transfer (zamrznati embrioni), slobodno proguglaj ke vidish deka najnovi istrazuvanja dokazuvaat deka pogolema e uspeshnosta so Cryo transfer . So lesno i so uspeh ovoj pat.
Zakazav utre konsultacija vo Newborn jaj Tanja pa ke odlucime utre kade ke pravime definitvno ke pravam na narefem ciklus @MADO fala ti na pozitivniot primer definitivno me ubedi..
Ke bide sledniot pat ili toj potoa. Kaj nas 3 pati nisto ne se oplodi...nieden embrion...a 14 jk potrosija naprazno i na cetvrtiot od 3 odmrznati dve oplodija edno vratija...e sega ne se fati ama verba mora da se ima
Lazarevski,Sistina. Podravce baska posle toa sto ostana prirodno bremena,taka da verba vo Gospod i ke bide se.
Na imunologija e podobro da gi naprave oti tamu ispituvaat 17 geni na trombofiija a na transfuziologija samo4 geni
Blagodaram Sofi2017 na sovetot. Inaku go prasav doktorot posle prvoto neuspesno in vitro da gi napravam ovie ispituvanje sto mi gi nabroja , ama mi rece nemalo potreba bidejki se bilo vo red , normalna ovulacija , dobar endometrium , dobar spermogram .Jas duri insisistirav I za dijagnosticka histeroskopija da se pravi mi rece sto da ti pravam koga matkava ti e kako " razglednica". Inaku bev po kratok protokol , terapija superfakt I fostimon I imase 17 jajce kletki od koi 14 se oplodija I toa site blastocisti.. Problemot e inplatacijata. Kazi mi dali xnaes kolku se plaka prefrluvanjeto na zamrznatite embrioni od edna vo dr klinika I kolkava e sansata tie da preziveat ?
Nemoj da se otkazuvas jas sum kaj Petanovski i so zamrznati imav uspeh.Zatoa moj sovet iskoristi si gi zamrznatite ili kaj Dimitrov ili kaj Petanovski ako te ima razocarano Dimitrov mozes kaj Petanovski da si zakazes konsultacii.Mnogu zeni se sega bremeni so zamrznatite embrioncinja.Jas spontan koga imas se rasplaka i Petanovski so mene i na toj ET so zamrznati na kraj se navedna da me gushne i da mi posaka srekja.Tocno se zavisi i od odnosot na doktorot zatoa ne izbrzuvaj teraj si so zamrznatite.Kolku zamrznati imas?