@S.Snezana ej aj ne se zamaraj sto ti pisuva na listata, doktorot ke ti kaze sto kako ke pravite ima nekolku kombinacii i on ke odluci po problematikata sto ke treba da primas i kako Inaku eve jas primav Suprefakt i Fostimol Moj sovet ti e mnogu mnogu ne se zamaraj so brojki, bukvi, dozi i sl, opusti se odi kaj doktor koj mu veruvas i si ja znae rabotata i teraj (inaku kaj koj ke odis?) Inaku da listata kaj site e ista
Sneki src, eve ako ti e za uteha jas imav inekci i za muskulno bockanje i za vo stomak i sama si se bockav. Ajde mila, morame da izdrzime...Te guskam
jas citam na ovaa listata od fondot so mi prokriva pisi Gonadotropini, Agonisti i Decapeptyl verovatno ovie ke gi primam
E toa ne znam. Za sekoja pacientka terapijata e razlicna , a vo zavisnost od sto , za toa ke treba da go prasas doktorot koj ke te vodi niz ivf procesot. So srekja
@S.Snezana abe tebe ti odgovoriva veke od fondot pa sto gledas listi terapii ili samo si se informiras da si znaes sto kako ke bide A ustvari sto kako ke bide ke kazes ti otposle, vaka samo nagagjame
ne nemam odgovor cekam kaj da e treba da dobijam , samo prasuvam za da se informiram od prilika so kako ke bide , pa ko ke mi stigni odgovor ke vi pisam i ke kazam so kako e
Mislam deka kaj ist doktor odime pa jas koga prasav mora LI vo stomak vo hor on I sestrata mi odgovorija podobro e tamu epten ako nesto nemozes se bara alternativa taka da cim veke se pravis ne se buni mnogu kaj sto ke se bockas sekako ako nemas dobra pricina za toa I bas sestrata mi kaza deka doktorot od 06-13 ne e tuka, pa sega ako me izlazala neznam
pa mali se,ama mene koga kleknuvam me boli stomakot od so mi e izbusen od inekcii , nekolku inekcii stavavme stoejki od deneska sedam pa da vidam dali ima razlika,oti vaka me bolat mozebi mrdam i samata igla se mrda i me boli od toa, ke videme sedejki kako ke bide
mene od fondot nisto ne mi ispratija ama jas vidov na stranata na fondot so i kolku se odobruva, a i ne se zamaram ,samo pravam kako mi kaze doktorot, sega si udaram sama inekciite ,zavrsiv so jasmin i cekam da dobijam menstruacija i da pocnam so uste 1to bockanje
@kukla21 vidi razlikata nema sto nie da ja gledame oni znaat najubavo I cim veke sme se nafatile na toj proces treba da gi sledime nivnite upatstva. A ti ako sakas da si se bockas vo raka, noga prasaj I ako ti recat ok A sto menuva ako od 6-13 ne e tuka mene na primer nisto, pogore na prohima I kazuvase da negleda praznici pa si rekov da spodelam sto mi rekoa (izvini toa nebese informacija za tebe zaboraviv da ja tagnam prohima )
Јас еднаш се боцкав и докторот ништо не ми кажа каде. Само ми напомена поткожно. Кога ме боцкаа сестрите ме прашуваа каде сакам.
Jas iskreno gi stavav vo polusedecka polozba I ic ne me bolea, probaj taka, a stoeecki nikogas toa mi izgledase cudno
Pa neznam togas zosto na mene taka mi kazaa, mozda sakaa da me otkacat kako I da e ako ti rekle deka ne e vazno kade da se bockas stomak raka noga togas taka I pravi. Bas sega koga ke odam ke ja prasam pak Anita