Мислам дека трибестанот е подобар . Месечно е околу 900 ден. Нека каже некоја девојка што го купила. Се продава на парче.
A bas te mislev vcera da ti pisam ama nesto ne se ukluciv ako ti trebaat uste pisi mi ke ti dadam pozz
Do krajot.Sitno brojam.Haha.Ponedelnik ke odam pak ke merime estradiol i progesteron.I devojcinjata dali porasnale.Za punkcija mi kaza izgleda sreda.Ke vdime zdravje Ponedelnik mila
So Gospod napred mila,se ubavo da zavrsi i da se raduvas na bliznacinja da cukaat zaedno pod tvoeto, od dnovo na dusava vi posakuvam na site.da ja isterame site ovaa borba do kraj kako pobednici! ve guskam
Devojcinja mi stignal rezultatot od manu, vcera mi se javija ama mi rekoa da odam duri vo vtornik.Lele koj ke ceka do togas ke puknam so trista misli sum vo glavava. Ufffff
Fala sonce fala najmnogu Ke uspeeme site.Samo ljubov,volja,i trpenie.I nikogas da ne ja izgibime nadezta
Dobra vecer, devojki sakav da ve prasam nesto, iako imam praveno 5 insiminaci i 2 ivf, ovoj mesec napravev 6 insiminacija ama ovi posledni denovi imam bolki vo jajnicite vo site 5 drugi insimincii nemav vakva bolka iako do testot imam vreme uste 5 dena, strav mi e da ne sum extra uterina kako pred 4 godini koga ostanav prirodno bremena.Pozdrav
I drugoto prasanje e dali moze da se ostane bremena zena koga i e ovulacijata vo istata strana kade imav extra uterina i go nemam kanalot. Dr mi rece nema vrska toa ama jas si mislam vaka ako nema kanal za da odat spermatozoidot do jajcekletkata kako togas jajcekletkata ke sleze bez kanal toa mi e somnitelno.
Duso jas tri pati imav minav extrauterina i nitu ednas nemav bolki vo jajnici niti pak bilo kakov drug simptom. I testovite za bremenost mi vednas pokazuvaa pozitiven rezultat.samo betata sekogas bese niska. Ne panici, pocekaj ponedelnik i da ne ti e na misla mozes da si napravis test-ce. So srekicka i samp pozitivna
Fala mnogu za brziot odgovor, ke se potrudam da bidam smirena, imam bolki kako ke mi dojde redot a rano mi e za redot treba vo 5 drugiot mesec da mi dojde tocen mi e kako casovnik redot
Zdravo na site! Sega pocnav so terapija za treto ivf,prvite dve bea so kratok protokol,sega sum na dolg primam suprefakt a od ponedelnik treba da pocnam so fostimon. Zaboraviv da ja prasam sestrata koga se prima fostimonot bidejki suprefaktot go stavam navecer vo 19h. Dali nekoja moze da mi kaze kako gi primala, kolku treba da se ceka posle prvoto bockanje. Blagodaram.
Na prvite in vitra koga primav fostimon,se bockav okolu 20 casot.A sega na ova superfact bockam okolu 15:00 najdocna 15:30,gonal vo isto vreme.I sega merional mi dadoa pak zedno so superfactot bockam samo razlicni strani. A klexane vecer vo 20
Мене ми рекоа кога примав супрефакт за стимулацијата во исто време да ги пуштам од различна страна,или најмногу саат разлика да биде супрефакт и стимулација.
За прфвото ивф стимулациите ги примав навечер околу 20:00 заедно со супрефакт. За второто инсистираа најдоцна до 17 часот (и стимулации и супрефакт) колку што разбрав од причина што нивната пракса беше на последниот ден на стимулации да се прима и стоп инекција а меѓу нив мора да има околу 5 часа разлика.