Друштво смејам ли алое вера сируп да пијам? На него пишува да се консултирате со доктор доколку планирате бременост и мене ме јаде мислата дали смејам да го пијам сега да не штети за ин витро постапкава мислења плс?
@kukla21 ја мислам. Скоро месец ни нема пишано, што стана работава, барем само да не извести се надевам на позитивна вест
@ocicka2014 , kukla21 ќе ни пише директ на труднички. Јас сум сосема сигурна дека верува во суеверија и не сака до понапредна бременост да кажува дека е бремена.
Zosto nikoj nema na temava? Site li setnavte negde? Aj jas da si kazam.Cekam da dobijam denovive pa sa zakazam HSG.Ama tolku se imam "uprpano"od toa HSG ko cines koj znae sho kje mi pravat
@Bubce38 jas pravev hsg i nemam ubavo iskustvo ama mislam deka sum edinstvena takva na forumov.trae mnogu kratko i ne treba da se plasis. A do site ostanati koe se vo postapka ili se spremaat za postapka kazete mi dali imate nekoj poseben (da kazam) rezim (iako ne e soodveten zbor) na ishrana? citam avokadoto bilo mnogu korisno za j.kletkite,so lekja crvena pocnav vo petokot i planiram 2pati nedelno da ja jadam.nekoj drug predlog vas?
Imam jas problem so taa sedimentacija. Vekje 3-4 meseca mi e 20/40 ili 30/15. Dr mi rece pod antibiotici kje ja pravime samo na tret den hormoni da ispitam. Neznam zaso ne mi pagja taa sedimentacija,ne sum nastinata,zabi TOP ,brisevi uredni a ona visoka
I mene vo Sistina mi go preporacaa istoto ova za jadenje,plus kafeto da go zamenam so kakao,i se razbira cigarite pod itno ostavanje mi rekoa. Lele kolku bilo tesko bez cigarce.za edna nedela samo 2 cigari ispusiv,a pusev kutija ipol. Ama sve za bebe
Jas si gi rendam vo salata od krastavici so maslinov zejtin i limun...Na drug nacin ne sum probala.Vaka samo toa mi gorci, a i tvrdo e ,neli? Koj znae ustvari kako se jade toa cudo.inaku ic ne mi se dopagja duri ni vo salata,ama aj edns dnevno go progoltuvam
Авокадото ако е зрело ниту е тврдо ниту горчи (се гмечи со вилушка). Има прилично безличен вкус што се комбинира со многу различни работи. Прочитај рецепти за гвакамоле, шпански национален специјалитет, а мене лично како намаз со павлака најмногу ми се допаѓа. Имаш дури и рецепти за сладолед со авокадо и банана.
znaci jas ne ni znam kakvo treba da go kupam ne pa da go podgotvam.nekolku pati kupiv se tvrdi bea .mozda deka ne mi se dopadna,pa ne se potrudiv da procitam kako i sto so nego .Sepak fala ti na ptedlogot,kje probam da najdam zrelo.Toa zreloto meko treba da e? Izvini na glupoto ?,no koga vekje se izglupirav da si pitam i ova
Za so pavlaka znam,vo blender go stavam i namaz pravam.ama sakam da gi odbegnam mlecnite proizvodi zatoa prasav.sekako deka ke otvoram da pobaram recepti,fala za sovetot ova za sladoledot mnogu me zainteresira
Avokadoto e meko koga e zrelo,ako kupis tvrdi ostavi gi do banani ili jabolka i za den-dva omeknuvaat.
Pravev salata so domati,avokado,kromid,maslo i limon.Kremasta salata so avokado,feta sirenje,pavlaka i zacini.Morav taka onaka svezo mi bese kako tvrd majonez sto mirisa na jabolko.
Zdravo devojki, prv den mi e na Forumov bi sakala da Ve pozdravam site tuka.Vednas ke ve prasam, sto se treba da se podgotvam za invitro, prvpat se obiduvame, neznam nisto oolu toa, ishrana, vitamini, se..bi ve zamolila za poopsiren opis...