Sakas da spremas dokumenti za preku fond ili kje odis na privatno. I kazi ni kakov problem imate pa se odlucivte za IVF? Imas praveno nekoi.ispituvanja ti,tvojot soprug.Ishranata kakva da bide i vutaminite ne se na prvo mesto pred da zapocnes so IVF
Go dobivme vaucerot kraj Dekemvri, pravev i scratching so histeroskopija se e ok. Nemame dijagnoza t.e nepoznat faktor iako prviot spermogram bese so pomalku od 50 procenti aktivni spermatozoidi, drugoto ok a da, i LH 21 a lani LH mi bese 5
Nemoj voopsto da se plasis ne boli nisto.Postapkata e bolna samo ako imas nekakva genitalna infekcija.trae 10 tina minuti, ne e strasno voopsto.
Eee pa duso ti si spremna so vaucerot i direkt kaj doktorot koj kje go odberes.Za LH iskreno ne znam sto da ti kazam.a okoku ishranata toa e vitamini povekje, proteini,zdrava ishrana de. Odluci za dr?
I jas nemam ubavo iskustvo so HSG to.Nemav nitu infekcija nitu kanalite zapusheni.Dobro e sto kratko trae..a i verojatno zavisi od pragot na izdrzlivost
Да, се одлучивме за Доктор, пијам контрацепција и ако е во ред се, нареден циклус значи Февруари, едвај чекам, ќе почнам со терапии, хормони ама немам воопшто никакви информации за ништо околу исхрана, нешто што би помогнало а што можам и што треба Јас да направам
Lele a jas so prag na izdrzlivost bolka od minus 10 sto kje pravam?! Ama celo vreme se tesam stom izdzav punkcija bez anestezija, valjda i na ova kje prokrckam
Ke izdrzis, kratko trae, dodeka se postavi instrumentot i posle samo Rendgen te slikaat, tolku e.Uzivaj si, stisni zabi i se ke bide ok a Punkcijata so anestezija e, strasno li e?
Jas pravev bez anestezija deka imav samo eden fol. Inaku, ako se nekolku,togas ja pravat so anestezija. A bez anestezija DA boli,ama eve izdrzav
Jas samo so isceden limon.Najvuksno mi e.Jas so ova ziveam dve godini veke:Avokado,morski plodovi,jatkasti,puter od kikiriki,grav,leka,pilesko,riba,karfiol,brokula i sekakov vid zelencuk,urmi,prokelj,ovosje se i sesto.A sega najmnogu ananas dobar bil pred transfer.Koga kazav na dr so jadam rece teraj dalje ne menuvaj nisto.Cigari ne pusam fala na boga,alkohol voopsto.Fit sum hahha.E sega jas imam druga maka.Raspravii okolu pirsot.Nemozam da se resam da go trgnam ustvari nejkam.A modrici cel stomak.Bar toj mi e ko ukrasen detalj
A cidarite koga gi ostavi koga pocna so inekcii ili prethodno? I jas sega ke pocnuvam i se boram so cigarive
Za prvoto si pusev. Sega se spremam za vtoro IVF zdravje sledniot mesec i gi ostavam. Tesko e ama koga mozam jas so staz od 22 god pusac,mislam moze sekoj
Ne bi trebalo da e precka pirsot,cuvaj si go i jas sum fit,ne sum pusac nitu pijam alkohol.zdrava ishrana praktikuvame so mm i sekoj den jademe gotvena hrana, ama sega ke bidam poveke posvetena zasto znaev so blago da preteram.ti do kade si so bockanje? punkcija koga?