Super srcka prodolzi si taka.Jas nakraj sum.Utre odam sk.Treba da e sreda punkcijata.Ama ke vidime zdravje Utre.
Stiskam palci i Gospod da ti e napomos. neka bide se super i da ne cekas vo trudnicki mnogu sakam da ti vratat dve, i da se slikas isto vaka BAS za Nova Godina eve ti pustasm dve sonca da te grejat utre za skopje
Fala najmila moja.Od tvoja usta,vo bozji usi.Ti posakuvam i tebe isto.Kolku so posakuvam za sebe taka i za tebe .
Mene iskreno me bolese isto kako punkcijata bez anestezija... Nemav ni infekcija ni zapuseni kanali se bese ok... Neprijatno e mnogu ama trae 10 min i se izdrzuva.. Sovet pola saat pred intervencija napij se neso za bolka kafetin menstrual ili rapidol s.. Odposle mnoogu boli imav ko najjaki bolki cel den... Ama ke si se napies apce so vreme mene taka me sovetuvaa zaboraviv si otidov herojski i posle trpev bolka.
Zdravi mila. I jas sum vo postapka za pred in vitro i dr mi preporaca mediteranska ishrana, odnosno da se konzumira poveke jajce, pilesko, riba, telesko, salata, ovosje, boranija, crvena leka, svezi sokovi, i jadki. A da izbegnuvam leb, blago , gazirano, oriz i kompir. Pozdrav❤
Zdravo jas sum nova na f.se spremam za invitro moze li nekoj da mi kaze kako ide postapkata do oploduvajnje.vi blagodaram odnapred
Остави го на топло авокадото, треба да е по меко, мене ми е мн убаво. Со зелени салати е преубаво пр: марула, краставица и сецкано авокадо мммм...
Авокадото се јаде кога е меко, ретко каде во продавница ќе сретнеш авокадо спремно за јадење. Неколку дена дома на собна температура ќе омекне. Кога ќе го стиснеш, да пропадне прстот малку. Јас го јадам најчесто со овошје, во смуди...со секој вид на овошје. Или како гвакамоле, изблендирано со лимон, малку лук, кромид, семки од сончоглед, тиква.
i jas imam pirs na stomak i seushte go nosam voopshto ne go izvadiv iako celi 9 nedeli se bockav sekoj den so prolutex vo stomak. uzivaj ne preci nishto ☺
Се извинувам поставив два поста(и ги избришав) кои беа за друга тема во подршка требаше да ги ставам смотана сум ама и нерасонета
Zosto da ne pies? Pijaj si slobodno, po edno do dve max. Po transfer mozes po edno max. ili izdrzi barem 1 nedela bez kafe. No po transfer.
И јас ја имав истата дилема за кафето Го обожавам. Нема потреба пред трансфер да не пиеш. Јас само три дена после трансфер се воздржував. После нормално си пиев по едно, некогаш две.
Kolku dena pred invitro se primaat hormonski inekcii (koi inekcii se najdobri) i posle kolku dena se pravi transferot?
jas pijam po edno kafe na den odsekogash. Taka prodolziv i po transferot i sega vo bremenost. Citav dosta na taa tema i sekade poshuva deka edno kafe na den ne e nikakva steta. Rizik za ne daj boze spontan ili bilo kakvo negativno vlijanie moze da ima dokolku se konzumiraat po 5 kafinja vo den.
Kakva anestezija ti stavaat pri punkcija na folikuli...rekov panicar sum sakam da znam pred da dojde momentot ovie denovi ke se javam kaj doktorot da vidam sto ke preporaca koga da pocneme.Ciklusot go ocekuvam negde za okolu 10 fevruari, pa ke vidam sto ke mi kaze