Celosna anestezija,ke si pospies pola saat,koga ke se razbudis ke primis infuzija ke odmoris i ke si odis doma.
Zavisi na koja klinika i kaj koj doktor si site razlicno rabotat.Za prvoto invitro transferot mi bese na vtor den,za vtoroto mi bese na petiot den.
Zavisi na kakov protokol ke bides. Ja pocnav od 2 den na ciklus i primav samo 7 dena. Transfer mi pravea na 5ti den.
А ти се одлучи каде и кај кој доктор ќе правиш? Целата процедра зависи од клиниката и докторот. Дали ќе биде долг или краток протокол. Ако си со долг протокол, од 21 ден од циклус се почнува со супрефакт, се чека циклус и од втор ден мислам се почнуваше со стимулации. стимулациите се по проценка на докторот кој на 2-3 дена ќе те следи на ехо, како напредуваат фоликулите. обично се 8-10 дена. типот на стимулации исто зависи од доктор и клиника. После тоа се прима стоп инекција, по отприлика 36 часа се прави пункција. трансферот исто зависи од клниката. Систина колку што сум забележала форсираат трансфер на втор ден, за ремедика незнам, во њу борн 3 до 5 ден.
Ne moze kaj site isto da bide, nekoi se na kratok, nekoi na dolg protokol, i za transferot zavisi od razvojot na embrionot. Se e individualno i zavisi od tvojata situacija, hormonalen status, jajnici, vozrast i tn. a isto i mislenjeto na doktorot i klinikata. Se e povrzano. Kako sto pisale i drugite clenki taka e, no mora so doktorot da se konsultiras i potoa kako ke bide situacijata kaj tebe, taka ke se raboti ponatamu.
Pite si barem po edno kafence, koga ke ostanete bremeni ke sakate ama od mirisot samo creva ke isturate. Jas si piev I eve dve bebuscinja sega si nosam.
Jas poveke pati se imam izjasneto no eve uste ednash imam mnogu visoko mislenje i pozitivno iskustvo od kaj Petanovski.
Se najdobro za nego.Imav konizacija na cin2 kaj nego.Mi pravese i in vitro iako neuspesno prezadovolna sum.Sekogas e dostapen
Prezadovolna, imav uspesno in vitro ama zavrsi vonmatericna. Kako i da e preprezadovolna, i sega koga ke odlucam za sledno ke odam pak kaj nego.
Кај секој различно. Еве влегувам во девети и од ништо не ми се гадеше нити пак нешто посебно ми се јадеше. Освен на почеток што ми се пиеше ракија