Jas imam edno ivf i dva ET so zamrznati, histeroskopija i skreching i eve sega se spremam za treto ivf za nego imam samo pofalni zborovi sekogas mi e dostapen,se grizi,vnimatelen vo cel proces da ima guzva no toa znaci deka e doktor so dooolgogodishno iskustvo.Nikogas nema da zaboravam na posledniot ET na kraj se navedna da me pregrni da mi posaka srekja...a spontan koga imav bese prva smena dojde vecerta vo 19h da me vidi gi izvadi ocilata i se izbrisa i toj se rasplaka zosto jas bev zdrobena unistena vo toj moment.Toplo ti go preporacivam no napravi si konsultacii so dva tri doktori pa ke si odlucis mnogu e bitno i toa.
Aaa jas ne mislam na toa.Haha ne mi e do toa.Tuku toj da si sredi rabota.Utre so drugarki na ciskejk i caj obavezno
Se soglasuvam potpolno.Na sekoe vleguvanje kaj nego vo kancelarija me guskase.A jas zaprepastena,neznam kako da reagiram.Naucena od necovecnosta na Tase,peenjeto i pleskanjeto po gz.Prekrasen covek.Mnogu se mislev dali da smenam no ete bidna.Se nadevam posledno ke mi bide.
Малку ти завидувам Не сум си излегла со другарките повеке од месец. Ама ќе издржам. Само да ми се стабилизира ситуацијата, таман ќе се стопли и после ќе удрам на шетање.
Ima vreme srcka ke setkas so mesko.Doterana i ubava.Pa site da ti zaviduvaat tebe.Ke se prcis so stomaceto.Samo cuvaj se sega ke bide dobro se
@stevemila миличка, со лесно најлесно И @Anetaoh ја прими во стомак, па ете бебушка ја клоцка сега Само опуштено и позитивно мила, ќе биде овој пат и тоа со
Jas vo stomak gi primav, ednas levo ednas desno mene ic ne me bolea, i ni modrici ni nisto nemav od niv
i ti treba 2 dena da imas apstinencija pred punkcija, ti kazaa? a mazot mi imase mislam 3 dena ili 4 ne se sekjavam tocno. Ama i 2 dena se dovolno. So srekja i so lesno
Da, taka mi bea prethodnite dve IVF, No sega ce odime samo so stimulacija, t.e. kratok protokol. Vednas stom dobijam pocnuvam so Fostimon. Moze ce mi dade i Suprefact ama ne mi spomna za niv.
Ne mora suprefact da se prime, jas porano primav i za dolg i za kratok protokol i neuspesno. Koga ne primav suprefakt so kratok protokol direktno so stimulacii-uspeavme. So lesno i so sreka!
Go zemav rezultatot od manu.Embrionot imal Turnerov sindrom(ne daj boze nikomu).Otskoknal nekoj hromozom pri oploduvanjeto i zatoa negovoto razvivanje prestanalo.Ne treba nikakva terapija da primame so soprugot zatoa sto samiot embrion bil so anomalii.Mojot organizam bil ok i ne mu nastetil.Samata priroda na embrionot bila takva i ne mora da znaci deka i sledniot pat istovo ke me snajde.Toa e objasnuvanjeto na doktorot.Ni preporaca samo kariotip da napravime za dvajcata.
Mnogu se plasev nesto mene da ne mi najdat pa pak da treba po doktori da se baftam.Izminatiov period samo so strav ziveev ama sega nekako mi olesna i zatoa vrtam nova stranica(a utre vleguvame i vo nov mesec) i zdravje na prolet so novi sili povtorno vleguvam vo igra.Site clenki koi zapocnuvaat so ivf postapka ili cekaat beta rezultat im posakuvam od se srce da si imaat najlesna bremenost i da si rodat zdravi i zivi decinja.
Se ke pomine srcka i sonce ke ne ogree site.Jas so dusa ja cekam proletta.Moeto omileno godisno vreme.Se ozivuva.Se e ubavo i vo boja.Bas togas ti ke uspees vo borbava znam ,a moze i porano,prirodno da si ostanes bremenka
Ajde prvo kaj tebe da se izraduvame.Ima nekoja clenka sto treba da pravi testce????Da ja okurazime malku,hehehe