Фала на сите на убавите зборови и на сите кои помисливте на мене и ми пративте лп. Се извинувам што не сум одговорила. Не ми беше до ништо. Се надевам имате разбирање. Одиме напред!
kukla21 mnogu falese...so verba Vo Gospod odime napred.Devojki sto treba da piam ili da jadam za podobruvanje na endrometrium...sega ke pocnam pak da sobiram dokumenti za ivf pa sakam za toa vreme za go podobram endrometriumot
kukla21 fala ti mnogu,ke probam obavezno,cvekloto I ananasot podobro da se svezi neko vo tegla cveklo I ananas vo konzerva neli ili?
Поубаво свежи. Салата цвекло со морков, има сок од цвекло на фруктал, ананас свеж во рамстор ако земеш таму ти го сечат, да не се мачиш дома.
@kukla21 milo mi e mnoooogu sto povtorno si tuka so site nas faleseeeee mnoguuu...te gushkam najsilnoooo
Ej kako mi e milo sto se vrati kukle. Kako "izguneni"sme ovde bez tebe. Vo kakov i da si proces, od srce ti ja posakuvam seta srekja... P.S Ne ne ostavaj vekje @):-
@kukla21 mene ne mi e milo sto si tuka.Ke mi bese milo ako dojdese i ne izraduvase vo trudnicki.Odmori se i odnovo pa da bide treta sreka.Nema sto da te poducuvam se si znaes,osven vo vrska so miomot(pametam deka e eden od 5sm.deka 5 doktori ti kazale deka ne preci vo zabremenuvanje).Mene sigurno 15 doktori mi rekoa ne preci vo zabremenuvanje,ama vo iznosuvanje na bremenosta i predizvikuvanje na spontani preci.Mnogu godini na eho bese i kaj mene eden od 3sm,na operacija prilepeni i skrieni vo forma na karfiol uste tri pozadi skrieni sto e svojstveno za miomite da ne mozat site da se vidat so eho.Samo Birol mi rece deka kaj matka so miomi implantacijata e mnogu teska duri so invitro,ako proba embrionot da se implantira kade e miomot nema da fati bidejki miomot se hrani od taa krv i sprecuva implantacija.Po toa sto go imas pisuvano kaj vas nema problem za zabremenuvanje.Za se sto imas pisano te poslusav,sega poslusaj me i ti ne ti mislam loso.Slusni uste nekoe mislenje od profesori i ke mora da ima bebe.
@manako1 мојот миом е субсерозен, надворешен. Субмукозноте (внатрешни) најмногу прават проблем. Се хранат со естрогените и постојат најмногу медицински докази дека влијаат на имплатацијата. Дополнително, прават и контракции на матката со што го отежнуваат имплантирањето. Интрамуларните во првиот дел од мускулот (матката) имаат слично дејство како првите. Не постојат медицинси индикации дека надворешните миоми (субсерозни) ја оневозможуваат или влијаат на имплантацијата. Се изначитав за проблематикава, што не е поразлично од она што ми го кажале доктори. Едит. Ни на бременост не пречи мојот оти е надвор. Има ризик да расте и да има болка. Ама. Може и да стагнира. Здравје, за тоа потоа.
Ti se iznacita a jas pominav dve operacii i mi izvadija 9 miomi,megju koi eden od 8sm.Site bea nadvoresni i skoro 4 godini ne ostanav bremena blagodarenie na niv.
И јас сум на иста дилема... имам 3 миоми као надворешни, 2 стари, 1 нов. Двајца доктори викаат не сметаат и да не се вадат, двајца се во дилема.. Изгледа ќе морам да ги вадам, имам 2 неуспешни инвитра Каде ги правеше операциите?