Kuklicke nasa, potpolno te razbiram i poddrzuvam....isto se osekav i osekam periodov. No devojcinjata od tuka imaat razbiranje i cekavme samo da se pojavis. I navistina falese vo forumov!...Ke ja isterame nasata,po poteskiot pat,no ke ja isterame, lavice nasa! najgolemi gushki
Женички мои јас сеуште чекам одговор од фонд(документи пратив на 30-12).Се јавив ми кажаа утре ке одлучувале,а јас сум ваква
Што ти објаснија, како влијаат? Многу истражувања се правени на темава и за субсерозните не е најдена врска со бременост. Може да е надворешен ама интрамурален. Затоа е многу битно правилно да дефинираме за какви миоми зборуваме.
Ќути, сум Си мозгам.. за ако не успее не дај боже пак, да ги вадам. Уствари си правам со умот терен демек да не се надевам дека ќе успее туку да сум као сеедно, па за да сум порелакс ако е можно ХАОС!
Prvite bea subserozni i 6 godini ne rastea,koga pocnav so klomifen za inseminacii naglo pocnaa da rastat.Na vtorata kontrola po operacijata pocnale da rastat i intramuralnite koi za vreme na operacijata bile mnogu mali i namerno ne gi otstranija.Naglo porasnaa od 5 do 8sm i site mi preporacaa pak operacija samo da pomini godina dena od prvata.Odgovor na doktorite bese da bidam blagodarna na Gospod sto ne sum ostanala bremena so tolku golemi miomi koi ke prodolzat da rastat vo bremenosta i moze da pukne matkata i ke mora da ja vadat.Mnogu doktori ne se nafatija ni za operacija,ako imalo pogolemo krvarenje ke morale da ja vadat matkata.Mitko bese edinstven koj dozvoli duri i invitro da pravime,so odgovor ne e strasno,mazot mi da go podobrel spermogramot kaj mene nemalo problem.Nekoi ne garantiraa deka posle toa ke mozam da ostanam bremena,samo Stojovski se nafati i po operacijata mi dade garancija tri godini deka nema da mi se stvorat pak i za toa vreme da planiram bremenost.Ova e mojot slucaj kaj site vas e razlicno i ke si slusate doktori,samo da uspeete da si ostanete bremeni.
Тешко е да се предвиди дали ќе прават проблем или не во бременост. Логично е да се хранат од порастот на естрогените, а со тоа и да растат. Некогаш стагнираат. Интрамуралните се поопасни. За нив има докази дека влијаат на бременост. Прават дисторзија на ендометриумот, а исто и контракции. За нив нема дискусија за вадење иако и за нив има дебата дали тие што се по надворешниот ѕид стварно влијаат или не. Тоа е. Раат да не си
Taka e se nesto ne koci,kaj mene morase da se vadat zosto site zaedno da gi spoea ke bea golemina kolku edno bebe.
ajde edna debata sega od onie so pozitiven ishod od in vitro.kolku odmaranje e vistinskoto odmaranje?kolku dena odmaravte,sto pravevte?i samo lezenje mislam deka ne e bash najdobro,zasto se ukocuva cel organizam.pesacevte,se kacuvavte po skali,vrsevte normalni domasni raboti,frlanje gubre,mienje sadovi,pravenje rucek...
Dobar den zenicki. Jas se resiv za in vitro , vo petok idam kaj maticniot ginekolog i potoa potpolnuvam obrasci i ja zapocnuvam trkata za dokumenti ispituvanja. Sakav da ve prasam za iskustva so dr organdziski ili predlog za kade da pravam in vitro
Bidna mojata punkcija.15 izvadeni.Utre cekam vesti od embriologot.Eden kup terapija mi dadoa.Prolutex koe vreme gi stavate?