ајде супер ќе биде. за пролутекс - от мислам дека нема конкретно време. Јас го примав попладне, ама денот на трансфер ми рекоа да си го носам, ме боцнаа пред трансфер. Исто и бускопано, ако ти дале. ама ќе ти кажат се со време ич да не се секираш
Pvro dali imash praveno inseminacii,zoshto ako gi nemash tie,teshko do vaucer,ako odish na privatno toa e drugo...
Истата терапија како мене+ фраксипарин ако не се лажам на ливчето ми имаа напишано пролутекс од утредента после пункција. инаку после трансфер ме префрилја од пролутекс на прогестерон депо и сега така терам. другата терапија за недела/ две ќе ти ја намалат. јас сега сум само со утрогестан, прогестерон депо и фемибион. а во почетокот хаос ми стана главата. едвај направив распоред на терапија и цело време со аларми да не заборавам нешто. и внимавај ако имаш фраксипарин и аспирин мегу нив 11-12 часа разлика.
@im2013 nema nekoe pravilo duso, bremena sum I nisto ne rabotam. Naprotiv jas koga ostanav bremena se si rabotev ama umereno I stom osetev zamor ke sednev ke se odmorev. Perev, peglav, pravev rucek,setav, po skali poleka, e tesko nekrevav, ne smukav a drugo se samo popoleka. Koga bev veke mesec-dva pred poragaj nisto ne rabotev zasto mnogu mi potekuvaa nozete i nemozev da odamSamiot organizam se oseka koga saka odmor ,zatoa kako ti e ubavo taka pravi si
So lesno ,da se oplodat site I Barem 2 vo mesto da rastat 9 meseci. Prolutex stanav popladne, Vo isto vreme kako sto gi stavav predtoa stimulaciite(piregoni).
Јас првите 3 дена лежев. Станував само за до тоалет. После тоа по дома се раздвижував.во кујна, кафе, доручек (ручек не спремав имам дежурен готвач- мајка ми секој ден ми носи ручек). прошетувава на воздух(колку дозволуваше времето - многу беше загадено), на водно на воздух, до маркет... На гости каде знаев дека можам да се раскомотам (внимавав само да нема болни). Во секој случај ќе си го слушаш организмот ќе си каже што му одговара.
Jas kleksam primam uste od skrecingot a sega imam pisano i aspirin samo neznam dali od Utre ili zadutre.Aspirinot ssbajle vo 8 a kleksanot vecer vo 8.Kuti glavata kasa.Denes gi ispiv radi reda deka docna stignav doma ama od utre pod saat.Ke izdrzime aj.Dobro ke bide ako me prefrlat ma progesteron ovie prolutex ogan se.6inekciii 3 iljadi i nesto kaza maz mi.Tuku imam bolki mnogu i cel den spijam
Skapi se mene mi dadoa samo 6 prolutex,potoa na 4 dena progesteron depo,tie se po 100den.Od buskopanot i ibubrufenot ne li ti pominuva bolkata?
Piev srcka preeska koga stignav doma,okolu 3 ipol bese.Posle treba buskopan pak da se napijam.Bolkata e ista.Do sega spiev
Odmaraj poveke znaes deka mora da boli,mnogu si bockana.Se za ubavo da bide ke zaboravis i bolki i maki.
@stevemila i jas imav jaki bolki posle punkcija,iako mi izvadija samo 4 folikuli.Mozam da zamislam kolkava ti e bolkata, so ogled deka ti izvadile 15.Uste koga bev vo Sistina I kazav na sestrata deka imam jaki bolki I mi stavija inekcija, mi se smirija bolkite ama imav bolki I narednite dena, se javiv im kazav deka uste imam bolki mi rece ketonal ili analgin da se napijam. Ketonal piev I mi se smiruvase bolkata.Odmori se vecerva pokriena si so terapija I ako do utre nema podobruvanje javi se kaj doktorot I kazi mu, nisto ne zemaj na svoja raka. So lesno.