Женски колку време се пие фолна? И јас сум од тие што треба метилирана да примаат и викендов ке нарачувам од бугарија да ми донесат па да знам отприлика која залиха да си ја напраам. Предпоставувам во сите аптеки ја има така? Ако има некој да ми го сликне кутивчето
Јас ги пијам овие b6,b12 i метилирана фолна. Се пијат мислам цела бременост. Ги имаш во Србија( нека скокне некој до Врање ене го кај е) .
Истата докторка ни ги препорача Не ги зедов затоа што на интернет никаде не најдов состав. Може да ми кажеш по колку мг има од се?
Еве сега читам покрај б6,б12,има и витамин в1, вит. Ц и вит.Д. Убава комбинација покрај метилирана фолна. Ама во упатството читам нема колку мг има од сите. Метилирана мислам е 400.
Ah Gospod zlaten stiskam palcinja da se oplodat site vo najubavi embrioncinja i da si se vratat vo meshko kaj mamaaaaa
Srcka ke ti gi sliknam Utre sega samo so staiv vaginaleta i legnav.Imam bolki pa da ne stanuvam pak.Tatko mi nekni mi kupi od petric.90tableti 9leva.Ke ti gi slikam Utre
Ne e itno srcka odmaraj ti sega i cekaj ubavi vesti Iskreno se nadevam i posakuvam so uspeh da ti zavrsi ovoj proces
Inaku jas vcera bev i na konsultacija kaj lazarevski i kaj cedo i se isto mi kazaa kako i dimitrov. Barem da ne se mislam dali neso mi utnale. Sega uste da se resam koj pat da go fatam so ovoj vaucer.
Devojki(tie sto se od Skopje)da ne znaete kade ima dobar ginekolog vo blizina na aerodrom ili n.lisice????Sakam ovoj mojov da go menuvam.Koga i da mi treba nesto ili ne e na rabota,pa po stopati mu se javuvam ili kompijuterot ne mu cini pa ne moze upati da izdava katastrofa.Aj ako imate info pisete mi.
@manako1 @kukla21 јас сум оперирана од миом, имам уште еден миом и имам успешно инвитро. Кога го открив беше 3 см на надворешниот ѕид на матката субсериозен значи не смета за бременост, но со тек на време порасна на 5 см Скопје ми рекоа ако сакаш да раѓаш ќе го тргниш така и направив. Кога отидов кај Татјана во Борн за инвитро таа го виде вториот и рече штом е надвор од матка и мал 1 см нема да смета. Значи внатре мора да е чисто, а ако е надвор миомот и мал нема да смета ама ако е над 3 см пожелно е да се оперира. Може да турка на плодот, сега малиот не се ни гледа од бебо, а можеби и го нема.
Imam dilema: pregnacare conception ili femibion?iskustva vasi? jas pijam pregnacare conception ama snosti dr mi prepisa femibion.i sega neznam sto da pravam,dali da prodolzam so ovie ili da si zemam femibion...inace zadovolna sum mnogu od ovie conception...
Malku ohrabruvacka poraka za site sto imaat miomcinja....jas imam sekakvo: subserozni, submukozni i intramularno, mislam 5 bea vkupno. Preporakite bea deka mora da se vadat iako bea mali, samo 1 bese od 3,4 sm. Po odlukata da se vadat morav da zamrznam jk so ogled na toa sto sum vo poodminata vozrast. Otkako izvadivme jk za zamrznuvanje mi soopstija deka uslovite za embrio transfer se idealni (hormoni i se tn. osven miomite) pa dr. odluci da vratat 1 embrion, ete da ne se propusti sansata, no samo 1 zaradi miomite. Se fati eve i sega sum vo 20ta nedela. Za sega se e vo red, Gospod da ne cuva i ponatamu i nas i site Vas na forumot i da Ve izraduva sto pobrzo so bebenca. Iskreno beznadezna bev na toa 1 embrionce, ne ni vnimavav posebno so lezenje, ishrana, ne ocekuvav deka ke se implantira. Ama Bog bas togas sakal da ne izraduva. Sekoj slucaj e zaseben, zatoa opustete se i slusajte sto ke vi kaze doktorot. Samo verba vo Boga i se ke bide. Ve
I Jas imam nadvoresen i e vo mm.Bas nekni na Trajkovski vikam neli gledate miom,vika gledam i negledam posto e epten mal i e nadvor.I kaza voopsto da ne go mislam isto ko da go nemam.Inace sabajle mi se javi embriologot Mimi,i rece od 15jajce kletki 12 bile dobri i zreli.E sega sonliva bev mislam kaza 10 oplodeni ili 12.Dobri bile zasega.Utre ke se javi pak