Дали е ова нешто поврзано со хормонот инсулин? И дали некоја имала проблем со ниска вредност на инсулин а нормално ниво на шеќер?!
bebaa, pisa pak pa nese sekavam, si pravela i prethodno histero so skrecing ili prv pat sega ke pravis?
За мака во прав и мене така ми имаат кажано, на три недели пиење една недела пауза ама таблети никогаш не сум пиела и незнам дали важи истото и за нив.
Горе доле ист е сотавот. Во фемибионот не сум сигурна дали ги имаше цинк, бакар, магнезиум и сл., ама па фолната е поделена обична и метилфолат. плус магнезиум и онака ќе ти дадат чиста после позитивен тест. Сум го фрлила кутивчето за да видам точно, ама треба да купам ново паковање до утре па ќе сликнам и ќе ти пуштам точен состав.
Браво. Значи ептен добро си се развиваат. Мене ми ги вратија на трет ден, и останатите исто ги замрзнаа на трет ден.
Jas gi zemav od punkcija do pred edna nedela mecec ipol mi se cini i vo kolku sat ke gi stavis taka sekoj den vo isto vreme
Дијабетес мелитус е метаболна болест, при што има хипергликемија (зголемена шеќер во крвта, која сепак не може да влезе во клетките и да се користи) поради релативен или апсолутен инсулински дефицит - нарушувања во секрецијата и / или дејството на инсулинот. http://www.arsmedica.bg/zabolyavaniya/akusherstvo/diabet-i-bremennost-gestatsionen-diabet утрово читав дека диабетот го користи пролактинот. Не можам да најдам изворот, да ти пуштам да не биде дека грешка конци сум поврзала. Сепак има милион девојки кои и со шеќер во крвата остануваат бремени и природно, сепак @brm_brm , мислам дека и обичен матичен лекар може да ти пушти во лабораторија во твоето место. Испитуваат со тоа глупото апаратче, со лентички.
Правев пред да почнам со инвитра хистеро и лапароскопија,а пред третото инвитро само скречинг.Сега планираме трансфер на замрзнати па др предложи хистеро и скречинг.
Kaj mene od 11,8 se oplodija a do blastocisti stignaa samo 3.Moj sovet ti e da pocekaat do 5 den da ste sigurni,nekoi prestanuvaat na 3 den da se razvivaat.
@stevemila , ubava brojka. I ja bi te sovetuvala da pocekas do 5ti den, da se vidi koi ke dojdat do blastocisti. Kako i da e ti posakuvam sreka i za 2 nedeli visoka beta.
Sakam da spodelam iskustvo za fembionot. Imam drugarka sto zivee nadvor od mk, tuka piese fembion i koga gi barase tamu kade sto zivee nemale i i objasnile deka na evropski pazar bile zabraneti, istoto i go kazale i vo druga sosedna drzava. Bile isfrleni od prodazba veke 2 3 godini.
Девојчиња, дали знаете со упат на државно колку се плака за испитување на АМХ хормонот? Гледам во авицена, на приватно е 4.200 мкд.
Ti blagodaram sto go spodeli iskustvoto ti ja posakuvam seta sreka so slednoto ivf potpolno znam kako se custvuvas so taa razlika sto jas se spremam za prvo ivf i toa so donor zatoa sto kaj mene nemoze poinaku osven so donor so gospod napred i kaj site gospod da dava pozitivni rezultati pozdr kiss
Ti blagodaram od se srce ....site sto sme tuka da se iscistime i da se citkame vo trudnicki.Ke bide se vo red mora da uspeeme ovoj pat kako Gospod nikoj ne e
Apsolutno taka samo so pozitivni misli i verba vo gospod se ke se sredi pa da se raduvame i nie kako trudnici ! <3
A se ispituva toj na drzavno voopsto?! Jas vo sistina pred 2-3 nedeli go ispituvav,tamu pak e 6.890 den. Dr.Ivanovski mi kaza samo od avicena deka ne go smetal bas za relevanten