Во њу борн за една година замрзнување е 400 ЕУР, за секоја наредна доплаќаш по 100ЕУР. Ако платиш за 5 години одеднаш малку ќаруваш, ама па треба да искешираш се одеднаш. Мислам дека замрзнувањето е една од најпаметните одлуки што еден може да ја направи. Особено што светските пракси колку што читав се повеќе се да се прави ифв со замрзнати, зошто организмот не е толку оптеретен со сите стимулации, така да @Zaljubena111 мој совет ти е ич да не се мислиш. А сопругот ако сака да те поштеди за во иднинас треба малку со повеќе доверба да гледа на работите. Секоја стимулација што ја примаме е штетна за нашиот организам. Дај му нека прочита малку по интернет за да сфати што прават сите стимулации на нашиот организам, и какви се светските пракси на ова поле.
Jas pravev vo Remedika kaj Petanovski, za zamrznuvanje plativme 40 000 denari. Mene mi izvadija 13 jk od koi 11 se oplodija no od niv 6 se razvija vo blastocisti. Dve mi vratija i 4 zamrznavme. Prvoto invotro beshe neuspeshno, potoa za vtoroto iskoristivme ushte dve embrionchinja i e uspeshno. Imam ushte dve zamrznati za vtoro dete ili za vtoro i treto ako se fatat bliznachinja Remedika voopshto ne mi ponudi da gi zamrznam pred da sranat blastocisti. Nema poenta da zamrznam 11 embrioni koga realno nema site da se razvijat do blastocisti. Spored toa sto go citam po stranskite kliniki Remedika se navistina mnogu blisku do svetskite standardi celokupno za ivf proces .
Mene pak lani me mi ni spomnaa za zamrznuvanje.Imav 9.I koga prasav Petanovski rece nema potreba.I samo mi dadoa da se potpisam deka se otkazuvam.Sto me iritira mnogu i ni stava da mislime na drugi raboti.Kako i da e si znaat embriolozite.Kako resil Burak taka na nego ostavam i mu veruvam isto i na Mimi.Jas mislev poeftino e zamrznuvanjeto
Па мислам околу 700 ЕУР доаѓаше, а вака година по година би дошло 800ЕУР. Не е којзнае каква разлика за да врзуваш пари, а плус сега ќе си роидиш едно, за две до три годи и воторо/третото и нема да ти требаат пет години... Едит: И не се секирај. Мене ми е успешно со трансфер на трет ден и сите се замрзнати на трет ден со добар квалитет.
Ete razlichni iskustva. Jas stalno vikam najdobar doktor i najdobra klinika e onaa koja ke ti pomogne da stihnesh do celta, site nie sme razlichni individui i imame razlichni iskustva i razlichni zivotni patishta. Se nadevam deka tvoeto najdobro iskustvo ke bide ova sega sto go odish i konechno ke ja ostvarish celta. Ti ja posakuvam celata sreka
Сега најмалку ти треба читање на секакви информации. Верувај дека за се има причина. Дури и за ова трети/пети ден трансфер и замрзнување. Никаде не пишува дека трансфер и замрзнување на трети ден е целосно исфрлено, туку се гледа од случај до случај. Сигурно така процениле и затоа така ќе направат. Опушти се сега. Ти треба позитивна мисла за од понеделник.
Mene na prethodnite dve Ivf transferot mi bese na 3 den. Vtoroto uspesno. Se bese potpolno isto vo dvata slucaevi. Nekoi imaat i na 5 den trasfer pa nemaat uspeh. Sekoj organizam razlicen e. Iako i jas sum nekogas za karanje, ce ve sovetuvam da ne se vodite spored drugi kliniki i iskustva, dokolku ste zadovolni od vasiot doktor.
Lani transfer imav na petti den vo New Born(ne sum zadovolna od niv)a ovaa godina transfer imav na vtori den(sistina) i vo dvata slucaevi imav uspeh.Razlicni bolnici,razlicni uslovi,razlicni doktori, ako saka da bide ke bide.Ajde zenski ,tie sto ste za transfer so lesno.Za 2 nedeli 2crtki za 9 meseci mekiciiiiii.
Si imala uspex a ne si zadovolna od New Born,ili greska razbrav?!Pricina za nezadovolstvo?Prv pat da procitam nezadovolna od tamu.Se prezadovolni se,vo niv spagam I jas.
Koga testot mi izleze pozitiven site mi cestitaa a koga prokrvarev me odjebaa posteno.Namesto da me viknat na pregled ili da mi pojacaat terapija me ostavija doma da lezam so trista stresovi ama toa e a vo sistina(alal da im e)odma me zadrzaa.Ima i zadovolni clenki od new born a nezadovolni od sistina kaj site razlicno.Ajde kaj tebe ke uspee sto posto sum sigurna.
Zaboraviv da pisam i deka vo new born mi naplatija 40 iljadi denari iako bev so vaucer a sistina ne mi zema ni denar.
Sekoj vtor pregled mi go naplatuvaa a pred punkcijata me viknaa vo edno kancelariice i mi dadoa smetka od 20iljadi.Koga prasav zasto mi naplakaat koga sum so vaucer odgovorot bese sledenrimase terapija a pola od nea ne odela so vaucer,a moja prijatelka pravese kaj niv nea pa ni denar ne i zemaa.Jas kolku so se sekavam primiv edno ipol sisence suprafact i 30 inekcii puregon.
^^ Многу чудно. Јас од првиот момент кога влегов за консултација, до последно кога излегов после трансфер платв само за замрзнувањето и за испитување за прогестерон (кај долг протокол само естрадиол е во протоколот) А во Систина кога те задржаа што ти правеа? Некои дополнителни испитувања или само да одмараш?
Cudno.Prv pat slusam.Nekni so mene dojde bratucedka mi na konsultacija,Trajkovski i exo i napravi pa ni denar ne plati.Kako moze na sekoj pregled da ti naplatuvaat?!Jas odev 5,6pati i sekogas mi pravese folikumetrija a ni denar ne mi zemaa.Isto i progesteron mi ispitaa pred punkcijata i pak ne plativ.Imam 3merionali da si platam i nekoj lek so mi stavija za anestezijata.Ni denar poveke
Izvini vaka no ne e realno toa so zboris.Pogore pisa 40iljadi sega pisuvas 20.Kako moze site so odime da ne ni naplakaat a tebe so vikas 40,20.
Poslednovo ivf go pravev vo sistina i koga mi se pojavi malku crveno im se javiv i mi rekoa pothitno da odam na pregled za da ne se iskomplicira.Inace jas vo new born bev megu prvite pacientki pa moze zatoa me osurija.