Nrma vrska dali megu prvite ili ne ako ne si primala terapija nesto nema logika na so da ti naplakaat.I so ti pisuvase na smetkata?So ustvari dobi ko objasnuvanje?
Pisav deka me osurija edno 15 iljadi za pregledi a podocna mi dadoa smetka od 20 iljadi i plus minus uste nesto.Ne lazam duso samo si ja kazuvam makata.Zasto bi lazela.Kazav i pogore site sme so razlicno iskustvo.Jas sum tolku izgorena sto veke duvam i na ladno.Tie sto ke pravite ivf
Порано нели се жалеа и дека само едно шишенце супрефакт им даваа, а другото им го наплаќаа. Не ме чуди ова што го кажува мила.
Mila pisuva nesto nerealno.Neznae i taa kolku i naplatile.Pisa 40iljadi posle 20 sega pisuva 15 za pregledi.Daj ve molam.Koj dr naplaka za folikulomtrija a si preku fond.Do sega ne se desilo. imam mnogu iskustvo i po bolnici so zeni muabet i toa do sega se nema deseno.Mene mi dadoa 2superfacta.A estradiol mi merea edno 5pati.A preku fond te sleduva 3.Pa ni denar ne dadov
Никој не спори дека на почетокот можеби не било така. Факт е дека секој има различно искуство и дека работите се менуваат - некаде на подобро некаде полошо Работата е кога се кажуваат информации треба да се презентираат до крај. Кога било, што се случило, па да внимаваат останатите. Лично јас познавам 6-7 луѓе кои во последнава 1-2 години биле и никој не сподели вакво искуство. Сите имаа само позитивни зборови и токму затоа и се решив да одам таму.
Vo celost se soglasuvam.Za da ti naplatat treba da imas plus terapija, plus hormoni i se ostanato.Inace so ke ti naplatat.Jas imav se plus pa ni denar ne mi zemaa.Pocovecni luge nemam sretnato ko so kazav pogore ovaa mi e treta bolnica veke
Decki toe e moeto (pak ke kazam)iskustvo.I jas procitav na forumov deka ima mnogu zadovolni og new born pa zatoa bev skeptik dali da kazam za mene ili ne.Ve sakam i na site vi posakuvam uspeh.
Tocno celiot tim e vo London obucuvan imaat tamu ispiti polagano za da bidat vo Remedika.I jas imav 9 zamrznati i bea zamrznati 2+2+2+3 i vtoriot ET so zamrznati mi napravija ET no drugite izumrele pri odmrznuvanje...a site od prv den se razvivaa odlicno i plus blastocisti bea site i gi iskoristiv site posledniot pat bese uspeshno no se desi abortus...eve se spremam za smreching i pocetok so treto ivf i daj boze da ima pak i pak ke zamrznam zosto toa mi se plus sansi da stanam majka
Potpolno se soglasuvam za toa deka sekoj si veruvame vo svojot doktor i se nadevame na uspeh...eve mene licno koga ke procitam nesto loso kade sto sum odma bubackite prorabotuvaat i somnesh odma pocnuva eeej da ne se desi ova i na mene...Najdobar doktor e toj sto ni pomognal da stasame do celta
Nie plativme plus 19000 denari imav edno sisence suprefakt 1500 i 4 dr inekci plus ispituvajna na hormoni i eho pregledite i znam deka nekoj pregled ne mi go naplati a na punkcija nemav nikakvi bolki samo infuzija mi dadoa i terapija za doma i za transfer vopsto ne me bolese
AHHHH duso sto se nema da pomineme nie zenite i sto se ne ke izdrzeme za da se ostvari sonot da imame dete ti drzam palci silno da uspee i da ne izraduvas so ubavi novosti ovde na forumot pozdravce kisss!
Многу убаво кажано. Затоа на темава е многу битно како се презентира секоја информација и искуство за клиники, доктори, протоколи, терапии и сл. Посебно во оваа тешка битка многу е битно да не се ствараат сомнежи кои дополнително ќе не растревожуваат во и онака тешките моменти. Биди силна и имај си доверба во докторот и ти посакувам успех што поскоро.
Ako bese preku fond zosto so smetkata ne gi prijavi vo Fond za zdravstvo, veruvaj jas ako e taka kako sto pisuvas deka bilo, ic nemase da se stegam da gi prijavam do nadlezni organi. Pa da vidime dali ke im bese seedno.
Темава јас ја разбирам како место за сподечување искуство, не за докажување. Мене логично ми е ср што кажа девојчето. Значи плаќала фоликулиметрии плус 20к на крајот горе-доле ќе дојде до 40. Не гледам причина да лаже на анонимен форум. Плус кажа дека била меѓу првите таму. Секој почеток е тежок и хаотичен. Може и тие не знаеле што следува/ не следува од фондот, па согласно тоа наплатувале. На веб страната имаат ценовник. Погледнете само колку е неконзистентен со цените кои тука се кажуваат. Значи уште не се баш средени. Може сега ви дале 2 шишенца, ама пред година, година и кусур тука се жалеа дека едно им давале, другото го наплаќале. Полека малку со осудите и обвинувањата.
Готово мисалмам дека се разјаснивме. Не е фирмата на татко ми па слепо да ја бранам. Само малку не се поклопуваше со моето искуство па затоа се разви дискусија. Затоа пак ќе кажам за да не се ствараат непотребни дискусии треба да се презентираат сите детали од почеток.
Aj dodeka sme na tema plakanje po kliniki,kazete mi otkako ke go aktiviram vaucerot sto se me sleduva so nego? probav da otvoram na stranicata na fondot ama mi otvara se osven toa..dali i pregledite se besplatni? ve molam za odgovor.