Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Abe srcka nase e da kazeme toa so znaeme neli a ne da kutime.Zatoa imame na fond da citame i da znaeme.Eve Jas si imam simnato vo tel i ako ima nesto odma ke im dadam dokaz.Vo taa soba im e smetkovodstvoto :)I mene nekni mi pisale i pregnil za naplakanje.Si vidov na stranata deka me sleduvaat 2po 5000iui mislam ako ne gresam.Tebw ti ja naplatija li?A toa za 3ti,5ti ke procitas nesto i op bubackite vo glava.Toa mi bese muabet cel den koga kazuvame bar da bide jasno a ne pogresno svakanje.Oni napravija vojna i toa od tie so najmalku ocekuvav.Jas sum presrekna za tebe i edvaj cekam da dojde na svet maloto dusice:hug:

Последна измена: 4 февруари 2017
    На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Iskreno poima neam shto sum plakala i kolku. Sve na sve so se zamrznuvanje me kostashe blizu 150000den. Cenata na Ivf ja koga pravev beshe 92000d vklucheno punkcija,oploduvanje so dvete metodi, transfer i eho neli dur se sledat folikuli i plus vadenje krv. Ostalo terapija hormonska si ja zimav od tamu. Sve si zapisuvav i ja na lovce i na kraj na den punkcija si plativme tocno do denar. Go reshivme toa nedorazbiranje so cenata za zamrznuvanje. Ne deka jas uspeav kaj niv, no navistina jas site do eden gi obozavam od cistacka pa do doktor. I da ne mi uspeeshe pak ke ostanev kaj niv. Ali ima i nezadovolni sto e normalno. Jas sum izgorena i revoltirana od Sistina ama ima mnogu sto se prezadovolni i gi obozavaat. Isto e i so Remedika i Plodnost.
    I devojkata ili zena neznam shto e sigurno ne e namerno deka kazala .... eve iskreno i ja nepamtam tocna cena znam beshe 140000 i nesto i zaogruziv 150000d. Segde ni se sluchuvalo ova so plus neshto naplateno. Pa i u prodavnica pa i vo butik ni se desilo eve barem mene ;)
    Ne veruvam deka i devojceto misleshe nishto losho si kaza samo iskustvo. Mozebi kazano vo drug kontekst i beshe svatena os ostanatite. Nejkam pogreshno da sum svatena ne zazemam strani ne se ni znaeme nit pak zavisime edni od drugi.

На Lavica26, meckicka и stevemila им се допаѓа ова.
  3. mila 15

mila 15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    106
    Tocno.Samo si go kazav iskustvoto.Nemav namera nikoj da povredam ili navredam.Ednas kazav i pak ke kazam daj boze site da uspeeme vo ovaa borba i da staneme majki.

На lalapo, Lavica26, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.461
    Ве исчитав сите, па форум е и ќе си кажам за денешнава тема :emo:

@mila 15 во неколку наврати кажа што се доплатила иако била со ваучер, можеби не на почетокот, но ја потпрашавте и си кажа, једино сметки не чекираше :?: (зарем и треба!!!)
    Јас и верувам, ако повеќето имаат позитивно искуство од Борн, не значи дека сите ќе имаат и некоја нема да ја ,,ошурат,,?! Ова се десило во потполно секоја Клиника!
    Биле на почетокот, биле неинформирани, апаратите требале да се отплатат, можеби нешто со фондот, што и да е ништо не им дава за право да наплатат плус 40, а нека бидат и +20.000ден!
    Фино што барем има некој да каже, отвори очи, без разлика кога се случило, значи се случило, Борн е нова клиника така да и случајов не е оддамна.

Складност за цени немаат никаква и сега, буквално имам чуство дека како им се свиѓаш така наплаќаат, што дека имаат на страната цени, бидејќи кога ќе отидеш добиваш комплетно нови, не ми се влегува во детали имам и лично искуство околу ова, ама цената ми одговарала па си молчам!! (зборувам за комплет приватно, за со ваучер се научија и не наплаќаат ништо плус од она што следува).

На kukla21, darcy, Bubce38 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    @stevemila собирам документи за втор ваучер. имам + додатно некои ствари за испитување. Уште нема реагенси кај нас. Кај 20ти ќе имало...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ke bide srcka.Uste nemalo bese edna moja drugarka.Nemaat uste jas koga sobirav dokumenti.Pravev vo medika.Skapicko e ama so da pravime.Ke zavrsis i se nadevam na prolet ke setkame so meskovci(fingers)

На manako1 и Momichka им се допаѓа ова.
  7. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    одам секоја недела @stevemila, прашувам. се очекуваше оваа недела да стигнат, не знам што се одложи. не е значајно. месец два ништо не менува, само нека е за убаво.
    @sofi2107 суперфактот! ех, и во Плодност ми бара да го платам второто шише(1.500 ден мислам), ама не стигнав да го отворам. некои од работите не се потрудив да разберам што се, и не дигав галама многу. сега ќе си знам :sun:

На sofi2107 и stevemila им се допаѓа ова.
  8. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Taka e.Tolku sme cekale ke pocekame uste malku.Ke dobijat kaj da e.Ako sakas ke ti dadam broj od mikrobiologija za da ne se macis da odis

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    имам :sun: имам од лабараторијата. ама повеќе им верувам кога ќе ги слушнам во живо. на телефон знаат да бидат крајно неучливи. +проверувам и во Хесо. Чекам за хепатитите реагенси. ќе стигнат за кратко :sun: ајде чувај сила ти, уште малку ќе ги носиш дома јуначињата :hug::hug:

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobro srcka.Ako ti treba nesto pisi.E malku se bezobrazni pogotovo ako se javis nekolku pati i ti go prepoznaat glasot:lol:.Jas sum spremna ko puska podobra sum i stomakot ne mi e veke taka otecen,edvaj cekam da si gi zemam domce:sun:

На Pacient srna, manako1 и Momichka им се допаѓа ова.
  11. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Ги замолувам членките што идат во Њуборн да не се "тепаат" за нивниот успех таму, зошто многу лошо делува за сите останати кои не се во таа клиника, а тука сме сите со еден исти проблем тука сме сите да се подржуваме и помагаме а не да кудиме некој доктор кај што сте биле вие претходно, а сега ви е нај нај! Оваа е болна тема за сите дај бидете со осет ....BTW систина наплаќа само прв преглед ехо инаку иди после уште 200 пати ниеднаш нема да наплати .... ако вие сте имале среќа во таа клиника на останатите им е во друга, не е ваша клиниката не бидете пристрасни аман веќе! И уште нешто ако во Њуборн до сега има 30 излезено трудници од систина има 30.000 вкупно од Лазаревски и Ивановски така да се е јасно

Последна измена: 5 февруари 2017
    На LadyC, Arnisa, Capricorn Taurus и 7 други им се допаѓа ова.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ova e forum neli? I ne se tepame tuku debatirame mila.Jas eve nemam uspeh no imam pravo da go kazam moeto iskustvo i taka sekoja ostanata.Dali loso ili dobro.Ko so se kaza Pogore od nekoja bolnica ili doktor,nekij ima pozitivno iskustvo a nekoj negativno.Ova denes so bese debatata bese za drugo a ne za reklama na bolnicata.Mnogu ni e gajle dali ke odat pacienti ili ne,nasa borba e da uspeeme.Eve plodnost primer,moja prva bratucedka kaj tase od prva uspea eve sinceto ke polni 5god.Tatko mu so pocina pred nekoj den.Isto i druga zena so ja poznavam uspea vo Plodnost.Jas bev 3 pati ne uspeav.Dur bev vo procedura citav i slusav razni raboti za Tase.Si mislev aj muabeti se.Taka da na koj kade mu e srekata.Bitno da uspeeme

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Се сложувам но ве молам малку по со коментарите да бидете сталожени и без карање тензии никому не му треба на нас најмалку...често пати жени пишуваат како систина биле вакви такви њуборн биле нај нај а не сваќаат дека има еден куп тука што се борат во систина во која работат доктори врвни и се основоположници а успехот во нашава работа се знае кај и да сме 30-40% ни е кај ни е среќата таму не е битен некад и доктор и клиника туку Бог кога сака... не треба да се создава чувство дека ние останатите сме на лош пат кај лоша клиника доктор и сл мн девојки тука не внимаваат и забегуваат од првобитната тема

На meckicka, Capricorn Taurus, lalapo и 4 други им се допаѓа ова.
  14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Toa e toa eve kaza i sama.Zabeguvaat od temata.Cel muabet bese za plakanjeto za da na kraj se pretvori vo golema raspravija i da izleze deka nie profitirame od New Born.Eve za sistina sekojdnevno se pisuvaat samo losi raboti i si stvoriv slika deka navistina e loso tamu,a Nikogas nemam precekoreno prag.Toa mi bese cel muabet denes mila,koga ke kazeme iskustvo da bide ubavo kazano za da ne razbereme greska site so sme vo ovaa macna borba

15. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    да така е, еве и јас се нај нај читав отидов да се убедам и јас и еве бев во њуборн и уште при прв разговор трајковски истресе глупости, нелогичности, несигурност и сл и човекот од старт ме одби а девојки се утепуваа од фалење значи секој со свое искуство вакво или такво во систина такво нешто не ми се деси и покрај два неуспеса не се откажувам од таму сепак се мн професионалци а и докторите им се врвни а дали и кога јас ке успеам само Бог да е со мене...затоа и замолив да се вимава што ќе се пише да не се создава слика дека други грешат што не се кај нивните" успешни"доктори ...на сите среќа ви посакувам кај кој и да сте жени сите ќе успееме да знаете со лесноо :*

На meckicka, Capricorn Taurus, Stara и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    и покрај сите лоши прочитани коментари за плодност, првото ивф го правев таму, бидејќи имам многу блиски братучетки со позитивен исход. веднаш по мене, една форумџика имаше позитивен исход. јас поминав лошо.
    се е релативно.
    многу сакав кај Ивановски, Систина. ама не дига Сашка. уште за телефонот ли да ги трошам нервите :(
    за Њу борн критиките се 50%. одлучувам да одам таму, за да ми посветат време и внимание инаку пред 100тина страни и јас лаев незадоволство од Трајковски. од гак|(
    не е нешто што зависи само од нив. многу зависи и нашата енергија.

На meckicka и stevemila им се допаѓа ова.
  17. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Vo site ovie 9god naj loso pominav vo Plodnost.Da ne se povtoruvam imam pisano se.I jas imam bliski so uspeale od tamu.Ete kaj mene ne bidna.No ne sum od toa revoltirana, tuku od odnosot i bezobrazlukot.Ima mnogu zeni so pozitivno iskustvo ovde bas od Tase.A za Petanovski nemam zborovi,prezadovolna sum od covekot iako ne bese uspesno in vitroto.A Trajkovski koga bese na gak,pred 7 god me pravese laparaskopija,i nitu na vizita mi dojde.Koga otidov na kontrola go sretnav na skali i rece dobra si eve,ni pregled ni nisto.E sea za vo New Born kako da kazam loso,i za nego i za Tatjana,predobri se.No kazavme mnogu pati i doktorite ne se Gospod,ako treba da bide ke bide no nivno e da dadat se od sebe

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Potpolno si vo pravo ubavo e da se kaze loso dobro iskustvo od doktor ili klinika no da se svede na minimum zborcinja odbrani sto nikomu nema da mu nastetat i da go predomislat...mene licno mi vlijae sto ke procitam na pred poslednoto ivf cita ringeraja imase veceri sto strasno placev se trese duri i 38 tem.kaciv a sledniot den ko nisto da ne mi bilo a samo sto pocnav kaj Petanovski razgovor pa vaucerot go dadov i pocnav so postapkata taka se razocarav si rekov ete zgresiv nemnogu imaat dobro iskustvo...no koga se pocna jas bev voodusevena ko sto sum i denes tolku vnimatelen se gleda deka saka da uspeeme i dava se od sebe a mnogumina imaat loso iskustvo so nego...no se e individualno i moe mislenje e deka tuka sme so ista maka i ista cel treba da si pomagame zosto samo nie tuka mozeme vistinski da se razbereme kako pominuvame niz ovoj tezok pat do bebence.Ne sudam nikomu sekoj ima pravo na zbor i da si sirime pozitivna energija toa sega ni e najpotrebno...Jas zdravje boze posle punkcija ne bi sakala forum do sega citav i se voznemiruvav nikoj ne me navreduvase no sum cuvstvitelna licnost i si prepisuvam se na sebe...Kako Gospod nikoj ne e site ke ne dari so dete vo race samo dobra i pozitivna misla

На emkaemka, eta, bebaa и 5 други им се допаѓа ова.
  19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Nemoj da se predomisluvas mila za Petanovski.Veruvaj nema da zgresis.Predobar e covekot.I vo pravo si za toa posle punkcija da se trgnes od ovde.Ne ja pravi mojata greska.I jas ko tebe preosetliva sum i se nerviram a najmalku mi treba sega toa.Pozitivnata misla i verbata ke ni ja ostvarat najgolemata zelba:*

На Melinda85, meckicka и pile30 им се допаѓа ова.
  20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    стварно е мила така...кога почнав се нај нај читав за лазаревски по долга истрага само што почнав ко карма некоја оп се најлошо за него јас две неуспеси кај него и решавам да го сменам читам се нај нај за ивановски одам и за докторот што да кажам од добро подобро впечаток ко никој до сега утредента членки од тука се најлошо за него пишуваат викам аман мене ли ме следи ова но не овојпат сум кај правиот доктор не ме разубедува ништо !! ивановски е професионалец ,стручњак , со мн успешни инвитра, а пред се човек со чувства и единствен доктор кој успеал на преглед и разговор да ме насмее и опушти а за резултат Бог нека е со мене па да ми помогне и мене и на сите...затоа и велам да си кажуваме искуства но внимателни да сме сепак ранливи сме па малку ни фали да се поколебаме сите :*

На pile30, Momichka, meckicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.