Немам уште правено вторпат.Првиот пат беше на приватно во систина.Сега ке правам во чаир кај Зоран Илиевски и околу 2500 ке ме чини.Треба упут од матичниот гинеколог.
аман бре 17 000 па многу ефтино поминала, и хистероскопија и скречинг. можеби поефтиниле или е имала врски. јас зборам јуни 2016
Zdravo feminki sakam da prasam koga se podnesuvaat dokumentite za invitro vo fondot i ako u slucaj fali nekoj dokument u start ti gi vrakaat ili od sk gi vrakaat nazad fala vi..prv pat ke podnesam i nz kako e zatoa bram odg od vas
Документите се поднесуваат кога ти сакаш, значи си има протокол што се е потребно имаш на фондот за здравсто образец. во случај да ти фали документ ти стига писмо од комисијата уште што е потребно да поднесеш. А зошто да ти фали од старт? собери ги сите потребни документи и нема потреба од губење време и чекање на состанување на комисијата (обично два пати во месецот)
Јас ставав пролутекс, ама немав никаков проблем. Првиот пат користев потенки игли мислам 27 дека беа, после ги снема во продажба, па користев 26, со потенките ни модрици ни ништо... со другиве, мала нелагодност и толку... по некоја модрица, мала и ништо друго. Ајде со лесноооо и не му ја мисли многу
Доколку имаш потреба секако ќе ти дадат. Само внимавај, доколку одиш хистероскопија, можно е еден циклус по хистероскопијата да почекаш па потоа да правиш IVF. Консултирај се специјалистот.
Razlikata okolu cenite za histeroskopija vo Remedika e vo odnos kakva e . Ako e dijagnosticka e okolu 18000 iljadi a ako e operativna 600-700 evra
јас се боцкам со истите од Суперфактот, ама тогаш ми беше песна , овие ми се плачи кога ги ставам и денес до кај 15 часот ме болеше местото. Таман да помине болката од едната доаѓа ред за другата сега ќе пробам на рака
Ова е од ценовникот на Ремедика, поставен https://www.scribd.com/doc/221478082/Cenovnik-Remedika, поставен May 01, 2014 Дијагностичка хистероскопија / Diagnostic hysteroscopy 15.000,00 ден Хистероскопски операции - третман на неплодност / Hysteroscopic surgery (treatment of infertility) 31.900,00 ден Хистероскопија + CEF / Hysteroscopy + CEF 18.700,00 ден
само што се вракам од преглед...се договоривме да ми дојде циклу и на 16 ден од циклус да почнам да пијаммќ прималут нор и на претпоследното апче да се јавам на преглед...ако е се во ред ке сме почнале со процедура..боцкање со триптофен, наместо сомсупрефакт... е сега читав некој прво почнуваат со јасмин...мене не ми даде такви заборавив да прашам. .а исто заборавив дали можеме да имаме односи или не...дали знаете од кога е пожелно да не се има односи..
Sto vsusnost pretstavuva dijagnisticka histeroskopija?Samo da ti kazat kako ti izgleda matkata vnatre, toa li e? Jas sum sega skroz izgubena vo prevod...grrrrr. Vece ne ni znam za sto upat da baram.
Што е дијагностичка хистероскопија? За дијагностичка цел наблудување на празнината во матката. Тоа обично се изведува под локална анестезија. Во случај кога дијагнозата не може да се утврди или во несигурност се користи за дефинитивна дијагноза. Како првин дали постои некоја нарушеност во матката, ако постои веднаш се утврдува вистинската големина и тогаш лесно може да се програмира лекувањето. Доколку е потребно, како што може во истата сесија да се изведат оперативни хируршки процедури така може да се изведе и постапка на хистероскопија. Дијагностичка хистероскопија: во дијаметар 3-5 мм. Располага и со втор канал со цел да се земе биобсија од сомнителниот дел. Што е оперативна хистероскопија? Оперативен хистероскописко лекување, обично се изведува под општа анестезија за оштетеноста во внатрешноста на матката. Е повеќе напреден начин со разлика хистероскопската дијагностика. По разгледување на сите видови детални структури во внатрешноста на матката, со ситемот Electrosurgical наречен resectoscope некоја патологија може да се коригира или да се отстрани. Се врши лекување во следните состојби: - Отстранување полип - Атхезии на матката (интраутерина synechiae) - Прекумерно менструално крварење: И покрај лекување со лекови за да се запре прекумерното менструално крварење се остранува слојот (ендометриум) на матката (потоа не треба да се очекува бебе) - Проксимална тувал тесност или застој (Тувал канулација) Од овде превземав: http://mk.tupbebekmerkeziankara.net/histeroscopy.html
Девојчиња што значи полип на матка? После години по лекари сега ми открија. за колку време се ствара полипот и колкав треба да е за хистероскопија? До сега не ми кажал никој дека имам, а бев на преглед во ноември. За еден месец може да се појави?! Дури си помислувам да не тераат одредени процедури за профит. Колку кошта хистероскопија и скречинг во систина.