@brm_brm имаш тема Полип во матката Ценовникот на Систина го гледам овде https://www.scribd.com/document/195829394/68754292-PDF-Cenovnik-Sistina не можам да најдам цена за скречинг.
Полипи се израстоци на матка, големината им е од еден милиметар па до големина на глава од бебе. Обично се јавуваат во климактериум но и кај помлади, често од хормонално нарушување, земање хормонална терапија и сл. Може да се јават на различни места во маткста, некогаш и да бидат причинител за неплодност. Се отстрануваат со хормонална терапија, киретажа или оперативно со хистероскопија, по преглед и препорака од гинеколог. Јас би препорачала хистероскопија, јас правев за преграда. Порано може си немала, се формирале после прегледите. Оди на ГАК, ако мислиш дека во Систина им е за профит. Ќе ти го препорачав Трајковски, ама отиде во Њуборн, провери дали прави вакви зафати Миле Тантуровски, младиот.
Jas pravev dijagnosticka histeroskopija so skreching vo remedika i me cinese 18.000 den.pred edna godina sega malce im se pokaceni cenite.Bidejki toa bese na privatno i ne mi trebase nikakov upat samo ako pravis na GAK za tamu ti treba upat od maticen ginekolog
Ne ne taa e cenata bez vrski i ne se obvrzan da pravis ivf tamu moja prijatelka pravese histero so skreching isto ni zemaa a taa posle otide vo new born na ivf...
@brm_brm дијагностичка е цирка 20.000 мкд, со скречинг околу 30, а интервентна оди до 40+. Најубаво прашај си.
Zdravo feminki, razmisluvam podolgo vreme za zamrznuvanje na jajce kletki inaku imam 40 godini. Pred nova godina bev na konsultacija kaj Dr.Dimitrov vo Remedika i mi kaza deka za 5 godini cuvanje so stimulcii ke me cini okolu 3.500 evra. Ve molam kazete mi kolku cini istata procedura vo Sistina i koja bolnica e podobra za vakva rabota Sistina ili Remedika?! Dali ima nekoj slicen na mene koj ja pravel procedurava, vasite iskustva i mislenja mnogu bi mi znacele. Blagodaram odnapred.
Јас мислам дека Димитров не ги владее баш цениве и тие административни работи...најубаво тие прашања на сестра Данче да и ги упатите. Јас се околу админ и плаќање со неа терав, а Димитров строго медицинскиот дел Едит или сестра Сребра...ама мене лично Данче ми е попријатна за соработка и се неа си ја барам
Doobro utro , pocnuvam so dokumenti za invitro preku fond, dr.Trajakovski mi kaza da napravam ispituvanja na transfuziologija ama ne mi teknuva sto mi rece dali samo d dimeri ili imase uste nesto sto treba tamu da se ispita , nesto spomna zgrutcuanje na krv. Moze pomos ?
Mnogu be nekako toa ,osven ako ne pravis i IVF so tie stimulacii. Prasaj si i na drugi mesta Eve kaj Organdziski vo Stip zamraznuvanjeto e 300 evra ,plus sekoja naredna okolu 70 evra .
Vo sekoja klinika koja pravi IVF ima opcija da si "kupis" donirani jajce kletki od banka. Samo mislam toa si go plakas,ne odi preku fond
Ти благодарам мила, ќе прашам секако. Али ова цениве им се за секаков ама не и за наш стандард. Размислував за на ГАК, но шубе ми е некако. Препорака за доктор на ГАК?!
Здраво форумки , имам некои прашања во врска со аплицирање за ваучер преку фондот, па ако може некој што се разбира во потребните документи , да ми пише порака. Поздравче до сите
Triptofemot se mnogu dobri.ama mislam ne se na teret od fond,barem taka mi rece dr. jas prethodnata postapka od 21vi den pocnuvav.ajde so lesno i so uspeh