Не им се. И мене на ГАК не ми се оди. Немам доверба. Сигурно има и таму добри доктори, ама ете. Мислам дека сумата зависи и од што ќе се прави. Убаво прашај.
pa i jas go prasav dali se na tovar na fondot kaza deka veke suprefakt ne gi preporacuva i deka fondot dozvoluva do 22 tripotfena...valjda nema da me izlazi... A dali e vo red sto ke pijam primalut nor, namesto jasmin...
Ne sum mila, petok ili ponedelnik treba da pravam. Cekam na sestra Saska da i se posaka da mi krene tel za da zakazam....
da dr.stojan koga prasav suprefakt zosto ne, toj mi kaza deka ne go pratkiruva zasto bil slozen za koristenje edno sisence poveke pati najverojatno, neznam jas ne sum koristela, a triptofenot kao bi podgotven za edno koristenje
Da ve prasam nesto zenski. Dali posle HSG mozam sama da vozam istiot den okolu 170 km imam do doma?! Ili kje treba strogo miruvanje i nekoj drug da me vozi..
кај сите е различно, зависи како ке поминеш. Јас имав болки и ми беше мачно чекањето автобус и вракањето на работа. Мој совет е да те вози некој друг за секој случај
Ej ne sakam da bidam pogresno sfatena,ama i jas primav treptofen kaj niv za prvoto IVF. I nekako site sto bea tamu vo toj period primaa samo triptofen i merional za stimulacii. Nekako cudno,site ista terapija i za stimuliranje i posle ET. a triptofenot e okolu 400 i nesto edna inekcija,znaci okolu 9.000 izleguva so niv(jas primav 22)a superfaktot e mislam duplo i povekje ako ne poeftin. Ama koj znae koj e poefikasen...
Девoјчиња, во аптека ми препорачаа таблети ОВУНОРМ, содржеле мака, витамин е,.....дали некоја од вас ги користела, биле добри за ивф, како витаминска поддршка.
И мене така мила, еден ми вика треба хистеро, друг не треба. Останува да веруваме на докторите, за да бидеме смирени. А кај тебе што виде едниот а што не виде другиот доктор па ти препорачаа хистероскопија?
Se e individualno no jas pravev na privatno kaj Dr.Tolovski Rentgen i dojde mojot ginekolog mi napravija mnogu me bolese duri gi prasav uste kolku mi rekoa uste edna snimka a bese po red treta snimka i koga se oblekov se kaciv gore i op pozoltev i mi se slosi i maz mi so mene bese tatko mi vo kola dodeka go cekavme 3 min jas sednav na trotoar zosto mi se vrtese i svetki pred glava a pominaa 40 min.od rentgenot.I posle cel den bev ko mlitava a tolku ne bev uplasena mn pozitivno trgnav no toa moze mi se desi mene od bolkata.Mi bea proodni ureden naod.A zolva mi na gak pravese taa so eden zapusen i eden ne prooden voopsto ne ja bolelo ic i koga pominuvav jas si vikam sekoj ete individualno.Ubavo e da ne si sama moj sovet pa makar i za drustvo
и мене ме пратија на хистероскопија, во петок ке одам на консултации кај докторот кај кого ке ја правам хистероскопијата , причина за тој зафат е што хсг снимката не ми била јасна , се гледало некое мало затемнување ама и како проверка пред инвитро ми препорачаа да направам .Малку сум исплашена што ке биде како ке биде ама бидејки решив да го изодам патот за бебе ке соберам сила и храброст за се што ке треба да поминам