@Bubce38 jas koga pravev hsg imav mnogu jaki bolki,krvarev I odvaj se dvizev. Dokolku imas koj da dojde so tebe,podobro bi bilo da te vozi drug.So sreka.
Комбинирано, не е се за тебе . Те помешав, кај тебе е HSG, а не хистероскопија. Воопшто да не се плашиш. Јас после хистероскопија одма се вратив со такси на работа. Најнормално. Но како што читам секој од нас има различно искуство.
I tase mene prviot pat mi preporaca triptofem ama ne kaza dali e poubav ili osld superfaktot,tuku edna od sestrite mi rece deka triptofemot e daleku poubav od superfaktot.e sega neznam sto ke mi dade,no so Gospod napred sto e toa samo so ubavo da zavrsi se.
Ohooo znaci JOK sama odenje i vozenje. Abe ne mozam sestrata da ja dobijam da znam koj den kje go praveme. Osven mm nemam koj drug da dojde so mene. A negovata rabota e takva za ako saka sloboden den mora da znae unapred 2-3 dena.... Lele mi se place od tolku sto se nasekirav. Ako moze da go ispustam ovoj mesec zaradi toa sto ne mozam da ja dobijam 2 dena sestrata kje si puknam. Boze na privatno bilo se brzo, utre sabajle!! Na GAK sto pati pibrzo kje si sredev rabota od Sistina !
Vo vrska so triptofenot mene mi gi dade Popovic, gi primav mislam 7 dena I mi gi smeni so suprefact.Koga go prasav zosto mi gi smena, mi kaza deka me sleduvale samo 22 I ke trebali da de dokupuvaat,pa za da ne dokupuvam mi dal suprefact,a I im se potrosile. Koi se podobri ne znam ama znam deka triptofenot se mnogu poprakticni. Kako vi kazal doktorot taka pravete si. Pozdrav.
@Bubce38 I jas loso pominav, se onesvestiv od bolka na samata postapka, iako mi bea proodni kanalite, a potoa po 3 saata na rabota povtorno se onesvestiv. Nikako sama da ne odis, mora nekoj so tebe. I ova na nekoj ni se slucuva, a imam poznanicki koi ne ni setile sto im se slucuva, bolka voopsto nemale. Se e individualno kako sto ti pisa i @pile30
kaj doktor Ilievski Zoran vo Cair bolnicata ke pravam histero a inaku za inseminacii i sega za invitro sum kaj Vladimir Trajkovski vo new born
da jas sum so vaucer, i belki nema da mi gi naplati kaza deka me sleduvale 22 inkecii. i spomna deka triptofenot veke vo site stranski bolnici go korsitele samo nego..a i da kaza deka posle merional ke pocnam so 4 na den pogolema doza poradi tezinata sto ja imam... veke pisav deka sum skeptik za uspesnost kaj nego, no ke odam ovoj pat bidejki dve godini veke odime samo kaj nego, pa da mu dademe sansa...
jas pravev laparo na gak pred dve godini.dr tofovski i dr. dabevski ppminav odlicno prezadovolna sum.2200 plativ bolnicata enova .za razlika od plodnost kade za histero plativ 43.000 mnogu loso pominav.strucnaci se na gak samo neznam.kako e so termini.cuvaj si parite ke ti trebaat ponataka.i ic ne e strasna operacijata e vaginalna istiot den si odis doma.a vo plodnost mislis kojznajt so ke ti prat.samo da ti soberat pariizmisluvet gluposti.
Знам дека лани прашував на своја рака на ГАК не правеа хистероскопија, нешто апаратот им бил расипан. Дури и трајковски беше уште на ГАК. А сега незнам дали прават хистероскопија, еве ако има некоја членка што правела овој период нека сподели.
Јас правев хистероскопија во Декември на ГАК кај док.Трајанова и добро поминав. Како што ти пиша и @Miami1 чувај си ги парите бидејки не е сеедно дали ке платиш 2000 или 20000 ден. Кај кој и доктор да закажеш нема да погрешиш
jas pravev lani da rasipan mu bese aparatot pa cekav nekoe vreme posle go napravija,sega sigurno pravat.
prvo treba maticniot da ti zakazi moj termin kaj doktorot kaj sto ke pravis histeroskopija da te pregleda i toj ke ti zakazi koga ke ja pravis ako imaat termini mislam na nareden ciklus koga ke dobies ne znam tocno koj den.
Се испитува било кога, не е поврзано со период од циклус ако тоа ти беше прашањето. Мислам дека е различна цена за замрзнување на ј.к и ембриони. Лошо е што клиникиве немаат транспарентно објавен ценовник човек да може да си направи анализа. Како и да е претпоставувам ти кажале вака висока цена бидејќи ти би одела со стимулации како би извадила што повеќе ј.к за замрзнување, што отприлика би му дошло како цена за ИВФ (само трансфер не би имала) така да цената би требало да е малку пониска од онаа за ивф. Оваа цена сто ти ја кажале малку височка, ама незнам што вклучува (ако е и замрзнувањето за одреден период, тогаш претпоставувам толку би било) Честитики, па те чекаме со висока бета за десетина дена. Претходната терапија варира. Јас за првото ивф примав јасмин, за ова сега примав циклопрогинова. Не се секирај за ова воопшто. во принцип оваа терапија е мислам за да колку толку го исконтолираат циклусот, зошто од 22 ден се почнува со супрефак, па да не излезе некој 20 дена да чека за циклус. со вакви терапии обично стигнуваат до просечен циклус од околу 28-30 дена (јас на пример имав многу долги циклуси 35+ денови). со лесно и не се замарј многу. Ќе си го слушаш докторот и ќе си примаш соодветна терапија.