Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 глас(а)
    15,3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

196 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

275 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    Еден добронамерен совет.
    Немој со негативни мисли да влегуваш во постапка. Ако е така одложи или одма смени доктор.
    Според мене еден од факторите за успех е и психички да си спремна и да веруваш во успех.

Тоа дали одиш две години кај него немора да ти биде репер. И јас повеќе од две години одев кај еден доктор (три инсеминации и едно ивф) и кога после неуспехот немаше никаков коментар ниту насок што понатаму и само креваше раменици, сфатив дека јас кај тој доктор повеќе несакам да одам иако од кај него има излезено многу задоволни. Едноставно не ми влеваше доверба дека дава максимум (знам дека никој неможе да гарантира успех).

Ако веќе си решила да му дадеш шанса, тогаш само со позитивни мисли. ти посакувам успех. :*

На AnonimnaDevojka, delvi, pile30 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. bebe22

bebe22 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    26
    Здраво да ја споделам моето искуство за на некој можеби ке помагам, Помина и моето 3 инвито
    2014 година во систина прво ивф неуспешно
    2015 година во систина второ ивф вон матерично што и тубата ја изгубив
    2016 година во плодност Битола кај Таше успешно но во 7 недела мисет аборт
    Значи ги користиф трите можности од фондот а сега не сум финациски за на приватно, тоа што сакам да кажам во систина кај Поповиќ правеф но ништо не плаќав, а во Битола кај Таше ова сеуште не можам да го разбирам колку материалист бил имав слушнато но не верував до толу ми ки зеде сите тије инекци што ми шрипаѓа преку фондот и ми продаваше некои други инекци што беа приватни и си ги плаќав оти веке влегов во неговите раце знаев дека ме лажи но не можев оти ми го зеде ваучерот замислете дури и стоп инекцијата не ми го даде тоа што ми припаѓа преку фондот туку ми даде некои приватно и ситет тука кај него ги земав и плаќаф бес фискална без никаков доказ

На Hopeful girl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    So doktor zoran ilievski od cair nemam nikakvo iskustvo, denes se slusnav so nego i vo petok mi zakaza konsultacii da se zapoznaeme , da proazgovara so mene da vidi stoe problemot da vidi ispituvanja do sega sto bilo kako bilo i togas ke kaze dali treba i koga ke se pravi histeroskopija. Mene mi go preporaca dr vladimir od new born .

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    mala pomos od tie sto podnesuvale vo fond za vaucer za invitro, treba da imam mikrobiloski analizi, pap test, hiv hepatit b i c ( od dvajcata), krvna slika so sedimentacija,d-dimer i hemostaza , hsg i sega ke pravam histeroskopija i hormoni na 3 den od ciklus i od soprugot spermogram od 2 razlicni mesta . toa e ili uste nesto?

5. elle5

elle5 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    26
    Ne da e visoka, previsoka e. I tocno, ke se odi so full hormonska terapija za da se izvadat sto e mozno poveke jajce kletki za zamrznuvanje. Ovaa cena e za vo remedika 3000 do 3500 evra mi kazaa. Za cuvanje na jajce kletkite 5 godini. Vo Sistina se seuste ne sum bila na konsultacii, no od muabeti sto slusnav 700evra bilo cuvanje na jajce kletki za 1 godina, punkcija so anestezija bila 13.000 den. I hormonskata terapija e sigurno okolu 1000 evra. Znaci vo sistina zamrznuvanjeto za 1 godina so veke spomnatite raboti bi me cinele okolu 2000 evra. I posle dopolnitelno sekoja godina ke treba da doplakam po 700 evra. Ne znam sto da pravam, glavava mi e haos. Plus sto e preskapo, a garancija ne davaat nikakva. A i mnogu se plasam, uplav imam od site tie bockanja i cuda sto sakaat da mi gi pravat. Ve molam sovetuvajte me, kade e podobro da napravam Sistina ili Remedika i kaj koj doktor, vi blagodaram odnapred.

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    Инсеминации да не заборавиш.
    И најубаво да си препрашаш дали се доволни ХСГ и хистероскопија бидејќи таа точка им е многу нејасно напишана во упатството. Јас мислев дека е доволно ХСГ, а ме вратија за 4Д. Вториот пат ме тераа ново 4Д не постаро од 6 месеци да правам. Сега ти ќе имаш и хистероскопија па се надевам нема да те малтретираат и 4Д да правиш, а ако го имаш тогаш стави го.
    и се надевам сите ти се со валидни рокови (не постари од 6 месеци односно од 1 година)

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    a da zaboraviv imam i 4D i 4 inseminacii samo 2 inseminacii mi se praveni bez pauza od 1 mesec :(

8. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    a inaku sega pravam ispituvanja bidejki starite mi se od 8 mesec i mi istekuvaat 6 meseci sega , trcanje kolku ti dusa saka, Imam sreka sto direktorite mi se razbrani luge pa ne mi pravat problem da izleguvam od rabota , da docnam i za slobodni denovi

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    Не се замарај што немаат пауза.
    Мене само со три ми одобрија, така да мислам дека за тоа нема да се фатат до толку.

Значи спремна си за да поднесеш. Со лесно и побрзо да си почнеш со процедура и стискам палци за висока бета.

Едит:
    Сега видов дека некои ги повторуваш, ама ајде за еден циклус мислам дека сите ќе ти бидат обновени и спремни за поднесување.

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Секоја година во систина се плаќа 100-120 еур, не 700.

11. facule

facule Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    1.301
    fala ti mnogu, se nadevam naredna nedela deka ke imam rezultati od site ispituvanja za da podnesam a vo meguvreme da napravam histeroskopi
    rastrcana sum da gi soberam site rezultati naredna nedela da podnesam a vi rekoa vo meguvreme da napravam histeroskopija pa ako pobaraat kako dopolnitelen dokument da dostavam , taka da od 20 fevruari planiram da podensam dokumenti

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    За доктор и за клиника, секој ќе ти даде различно мислење. Некој се презадоволни од еден доктро, други можеби ќе имаат лошо искуство. Најубаво е да си отидеш на повеќе места на консултации и да процениш каде ќе ја поминеш оваа постапка која верувам ќе ти биде исто стресна како и на нас кои сме поминале низ ивф.
    Во секој случај нека ти дадат информација детално што се се плаќа. Сепак не станува збор за мали цифри.
    Јас досега двата пати бев со ваучер и навистина немам осет какви се цените на приватно, стимулациите можеш отприлика да ги пресметаш, ама контроли, пункции, замрзнувања, хормони и други скриени торшоци за жал никаде неможеш да ги видиш и да си направиш есап.

13. Arnisa

Arnisa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    403
    Женски како се викаше докторот (гинеколог) од Јане Сандански што го фалевте

14. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Баш како што ти пиша malena така е. Јас имав некоја луда срека и завршив работа за помалку од месец дена :D

:!: Заборавив да пишам па ке редактирам....ја уништивме сестра Зоре со позитивна енергија и затоа изгледа завршив толку бргу работа:rofl::rofl::rofl:

Последна измена: 8 февруари 2017
    На Momichka, @malena@ и pandelka им се допаѓа ова.
  15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Jas super pominav so dr.Zoran Ilievski, isto taka po preporaka na dr. Vladimir. Se brzo se zavrshi.

На facule му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    4d mora da ima."ILI" stoi samo kaj HSG "ili" laparoskopija i 4D ne postaro od 6meseci.taka mene mi objasnaa od fondot.

17. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    @Ano i @facule izvinete sega vidov deka ste razjasnile. :)

На facule и Ano им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    И јас го толкував како тебе. Ама јас имав само ХСГ и ми бараа 4Д и тоа двата пати. Изгледа бараат две од трите.

На Lavica26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Dali nekoj znae kako odi postapkata so zamrznati jajce kletki i kolku cini transferot vo New born?

20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    4.604
    Јас ке правам со замрзнати во њуборн.Трансферот е 30000 со се прегледи предхоно што ке одиш.А постапката барем за мене како што запамтив ке биде од 21 ден со супрефакт,па да ми дојде па ке ми даваат естрофем и прогестерон за матката.Е успат вајда преглед ехо и хормони.

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.