1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    devojki mene denes mi stigna odgovor od fondot :) KONECNO ama mi baraat da napravam ХСЦ dali nekoj zna sto e ova ?

2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    OVA NE E SNIMKA NA KANALITE ZASTO JAS VEJKE TAKOV DOKUMENT DOSTAVIV ?

3. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    ova bilo histeroskopija :( DALI MOZE DA MI KAZE NEKOJ STO E OVA I ZOSTO TREBA DA GO NAPRAVAM?

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ова е хистероскопија, да. Каков ти беше наодот од ХСГ и од 4Д ехо?
    Најверојатно од комисијата се сомневаат на некој проблем во матката - претпоставувам нешто од ХСГ илу 4Д ехо кои веќе си ги доставила им укажуваат на нешто со матката.

Едит. обично ХСЦ се прави кога се има сомнеж за некоја аномалија во матката, како што е септум, полипи, миоми и сл.

5. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    kukla21 pa jas razgovarav so maticniot za site rezultati ne se vostanovi nekakov problem... pa sega ete ke mozam i toa da go napravam

6. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Sekako deka ne e prijatno kukla21, no mislam deka go pominav toj prv sok. Ne se raboti za opravduvanje ili vina, samo spodeliv edno neubavo iskustvo koe posakuvam nikoj da ne go dozivee na svoja koza. Nikoj ne mozel da znae odnapred sto ke se sluci, a site posakuvavme i ocekuvavme najdobro. Sega, otkako imame pretstava za toa kako mojot organizam reagira na konkretni stimulacii, doktorot rece deka ima pojasna slika i ke mi dade nova terapija so koja se nadevam deka ke dojdeme do posakuvanata cel.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе ја тагнам @bebaa бидејќи она имаше слично искуство. 2 години по ХСГ и еден куп прегледи никој доктор не и видел дека има некоја аномалија со матката и скоро правеше хистероскопија.
    Ако документите ти ги гледал матичен гинеколог, а не специјалист, по мене има веројатност да има пропуст.

Наташка, мислев тука да не се правдаш и да објаснуваш. Некако таков впечаток добив откако неколку феминки ти пишаа за хиперстимулација, и дали докторот згрешил и сл. Сакав да ти кажам само да не се грижиш и дека немаш „обврска“ тука да се објаснуваш во деталји. Што било поминало, само убави работи да ни носи иднината, па ќе заборавиме се што било.

На S.Snezana и Natasa. P им се допаѓа ова.
  8. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Daj Boze kukla21, samo da uspeeme, pa neubavoto ke otide vo zaborav. Blagodaram na podrskata, odime ponatamu :hug::*

9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Јас правев хистероскопија па ке ти кажам мое искуство.На проверката на канали ми рекоа дека матката ми била чиста,а после две години кај Лазаревски на 4д ми најде на долниот дел преграда па ми предложи хистероскопија и лапараоскопија поради левиот канал се гледаше на снимката дек слабо пушта.Излезе на хистерослкопијата уште една преграда (субсептум)значи н ехото таа не ми ја виде.А на интернет читав за многу случаеви кога на ехо се гледа мала преграда а при хистеро наогаат уште неколку и плус таа мала преграда била голема.Хистеро се прави со целосна анестезија и со мало камерче влегуваат во матката и имаат увид на внатрешноста најубаво.Ако најдат некаков проблем влегуваат со инструмент и го отстрануваат.Не е страшно и најдобро е пред инвитро да си го направиш.Мене докторот ми рече дека многу жени после ова забремениле природно.

На S.Snezana, Natasa. P и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    feminki denes bev na pregled kaj doktorot na 7mi den od ciklusot,primam superfakt od 0.3ml i menogon po 3 ampuli do vcera,od denes ke primam po 4 ampuli-na desen jajnik imam 7 dobri folikuli na lev samo 3 ;( i zatoa doktorot mi prepisa plus edna ampula,za da videme dali i tie pomali sto gi imam ,agi ima vo pogolem broj dali ke porasnat i dali ke reagirat na inkcijata

11. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    doktorot mi rece deka ne e losa i ovaa brojka,deka bilo bitno kolku ke izvadile,i nekako denes se nataziv bidejki ocekuvav da imam barem 15 folikuli :(

12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    10 ne e mala brojka, bitno e da se dobijat kvalitetni jajce kletki. I so edna bidnuva, vaka 10 pati pogolema sansa imas. Samo optimisticki!

На mdenkov, Natasa. P и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    1.177
    јас мислам дека ништо лошо не прашав ниту кажав, не знам за какво оправдување збориш Kukla21 , девојката само го сподели своето искуство кое може да помогне на некој друг, јас и барав да ми се правда? и се извинувам на наташа ако не сакаше да збори за тоа јас само прашав зашто моја колешка имаше хиперстимулација со 35 јк и 7 дена лежење во болница, и ова чудно ми падна.

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ej десперејт - не дека некој конкретно ја прашал, туку онака од целата дискусија... не се лути одма :)

мило ми е што се врати ;)

На danichap, Kiflicka05 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Nitu prasa nesto loso, nitu kaza nesto loso, niu pak svativ deka nekoj te prozva ili pak te obvini mila, Ocigledno nesto pogresno sme procitale megu zborovite, pisanoto cesto izgleda poinaku od ona sto sakame da go iskazeme. Temata e osetliva, a posebno po presen neuspesen obid kako sto e kaj mene. Tuka sme za da spodelime iskustva, a so toa da si pomogneme i sebe i na drugite. Kukla21 e edna od prvite so koi pocnav da kontaktiram otkako se zacleniv na forumot, i edna od onie koi mi davaa i mi davaat moralna podrska do denes. Ubedena sum deka komentarot voopsto ne bese nasocen kon tebe ili drugi, tuku bese samo iskren moment vo koj mi pokaza deka znae kako se cuvstvuvam. Nema na sto da se izvinuvas, nikoj nisto ne pogresi. Site sme so ista maka i so ista zelba. Zaedno polesno ke go pomineme ovoj pat.

На podravka, danichap, Kiflicka05 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    pa i mene taka mi kazaa deka nema nekakov problem pa mozno e da ima nesto dobro e pred in vitro da se vidi :) malce stav me faka :) i jas sum kaj Lazarevski i toj me vide na eho koga bev ne konstatirase nisto ama sepak mozno e da ne se gleda . fala mnogu

17. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    da maticniot mi gi gledase mozno e da ima propust , sega ke go napravam toa pa ke vidime so kako ke bide , malce mi e strav ama ke izdrzam :) fala mn

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.249
    @S.Snezana nemoj da se plasis ic se ke bide najubavo, nemora da videle ili da ima nekoja anomalija i slicno pa da ti kazale od fondot da go pravis i toa ispituvanje, tie od tamu malku se i levi :D ali cim ti baraat moras da napravis. Ajde srekno :D

На Natasa. P, S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.249
    Ic ne se grizi kolku folikuli imas, najbitno e da se golemi, zreli, ubavi, kvalitetni za da moze da se raboti so niv, i da se ima ubav rezultat :D:f:

На mdenkov, S.Snezana и podravka им се допаѓа ова.
  20. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    emkaemka fala za podrskata , ke go napravam cim mora :)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.