Denes bev na merenje na estradiol. 3 dena kako sto primam Fostimon 400 mi bese estradiolot. Ne e loso rece dok. Imav nekolku folikuli no site bea pod 10 mm. Od denes po 3 fostimona i ponedelnik na kontrola i merenje na folikuli. NIsto ne mi naplati. Odime so polna parea i pozitivni misli.
Jas plativ 30 iljadi za zamrznuvanje na dve god.Sekoja sledna god se doplaka po 100 evra.Ovie cifri od drugite bolnici visoki do nebo
@stevemila kako pomina na ET? kolku ti vratija? Ajdeee da se zacvrstat vo meshko da rastata tamu vnatre 9 meseci i mekici da jademeee za bebushkite
Стварно интересно. Ајде може ова ќе биде револуционерно откритие и конечно ќе ги решат поголемиот дел од паровите со необјаснет инфертилитет.
Dobro pominav srcka.Mi vratija dve blastocisti. Denes 4ri den i se boram so kaslica.Ti blagodaram mila kaj site Gospod da dava
Со лесно мила и само убава мисла. Дали некоја од вас правела скречинг во систина и која цена е? Каква е самата постапка и во кој период се прави?
Само скречинг во амбулантски услови е 4000ден. 5 дена пред датумот на добивање е прави. На живо се прави, ама мене не ми се виде болно. Како благи менаструалби болки.
Ti blagodaram srcka.Jas vo new born plativ 15ili 17iljadi so anestezija.Na 21 den.I kaj mene bese mnogu bolno i komplicirano.
Devojki kazete mi kolkava e vrednosta na progesterone, od kolku do kolku e granicata I koga se ispituva? Hormonskite ispituvanja se na tret den od ciklus, toa go znam, dali ima odreden den na primer na 14,21 den ili nema vrska?Nikogas ne sum ispitala I nikoj ne mi kazal da ispitam, sakam jas sama da si proveram cisto za da si znam. Fala vi ve
Обично прогестеронот се испитува на 21-ви ден. Но во последно време, ако си во постапка на ивф не го испитуваат зошто нема значење. Инаку вредноста варира од лабораторија до лабораторија. Секоја си има свои реф. вредности.
Kaj mene gledam pisuva vaka za progesteronot: Folikularna faza 0,2-1,4 ng/ml Ovulatorna faza 0,8-3 Lutearna 4-25 Postmestrualna 0,1-1 Jas sekogas go uspituvam na treti den
Mene pred Punkcijata mi go ispitaa i progesteronot.Od nego zavisese dali ke imam transfer ili ke se pravi nareden ciklus.Dr kaza super e.E sega kolku bese neznam poso ja zaboraiv semata vo bolnicata
@stevemila cekam pozitivni vesti za nedela dena. Galkaj go mesko i uzivaj vo krevet,posle desetina meseci ke bide veke druga situacija. Stiskam palci