Утре би требало да се јават, обично трансверот го прават на 3ти ден па понеделник би ти закажале термин, евентуално вторник. Ќе ти кажат колку се оплодиле, со каков квалитет се, дали има/нема за чекање, па за мрзнење. Ќе ти напоменат кога ќе дојдеш на трансвер да си со полна бешика. Со лесно
Обично 18-ти ден веќе би требало да е завршена обулацијата. Ептен ако имаш подолг циклус може и да си немала овалуација. но со оваа големина на фоликул да не станува збор за циста ?!
Обично 18-ти ден веќе би требало да е завршена обулацијата. Ептен ако имаш подолг циклус може и да си немала овалуација. но со оваа големина на фоликул да не станува збор за циста ?! Симптоматична ми е големината на фоликулот 28 мм. Затоа се запрашав да не е циста?!
Obicno ciklusot mi e tocen kako svajcarski saat ...a me zacudi i mene goleminata ..dr trajkovski vika da ne e zolto telo . Vo ponedelnik pak sum na pregled pa ke vidime
Daj boze da si trudna.na 4d moze samo da te vidi.edna prijatelka otidena 18ti den na regularen pregled onaka, i na 4d doktorkata videla isto kako na tebe folikul golem i kaza najverojatno si trudna i izleze navistina- cekame vo sekoh moment da se porodi.Daj boze i kaj tebe isto da e da se raduvame i nie so tebe
На 03.02. бев на трансфер.Вчера имав страшна главоболка,исто како пред да добијам.Симптомите(слаби и кратки болки во стомак и боцкање во јајниците) кои ги чувствував првите 6-7 дена исчезнаа.Не знам што се случува,дали е ова на добро?
Ne barajte simptomi, toa e edinstveno vistinito, se drugo nisto nemora da znaci. Testot za bremenost od krv na 13-14 den poslem transfer ke vi kaze. Ne gledajte kakvi vi se gradite, dali ste oteceni..seto toa e tolku individualno. Samo ke se zamarate nepotrebno, I ke si pravite pritisok. Ova od iskustvo, zosto site koj minuvame niz ovoj pat sme go iskusile. Pravilo e deka nema pravilo. Samo gospod znae I na site da pomogne.
@K!k!k0k0s па ти драга имаш уште малку до тест, пред нас си, ситно броиш . јас првите денови имав болки навечер, односно грчеви и најчесто кога одев по мала нужда. Вчера ништо, денес од сабајле кога го испив кафето со млеко значи веќе 3 часа имам мачини.
го прашав докторот, јас не сум голем фан на кафе, но наутро ако не пијам кафе- исто имам низок притисок едноставно не можам да функционирам, ДОкторот ми рече- се што е во умерена доза е дозволено. Така да јас не се ускратив од кафето
Чекаме тогаш убави вести. може и веќе да си имала овулација. Како што те разбрав нели спомна дека во Чаир си. Трајковски нели е во new born.