Zdravo. Denes mise javija od sistina deka utre kje imam transfer. Vo izvestajot pisuva deka od denot pred embrio transfer treba da primam ampula Progesteron po 1/2 na 4 dena. Dali nekoj imala vakva terapija I koe vreme treba da se primi ampulata muskulno ili potkozno, inaku navecer stavam crinon gel. Ako moze nekoj da mi kaze. Blagodaram.
@K!k!k0k0s , @Zaljubena111 претпоставувам колку ви е тешко и само се обидувате да најдете некој сиптом. За жал нема дефинитивен симптом кој ќе ви покаже со сигурност. Обидете се колку можете да се опуштите. Излезете на воздух прошетајте. Стискам палци за висока бета и да ни се придружите во труднички во најскоро време
Јас примав по 1 цела на 4 дена и сеуште примам. Времето незнам дали е битно, мене никој не ми потенцираше дека треба да ја примам во одреден период затоа ја примам навечер меѓу 8-9, си одам на дежурен во локалната амбуланта и завршена работа. Се прима мускулно. Со лесно утре на трансфер и стискам палци за две недели да се префрлиш во труднички.
Zdravo devojki edno prasanje znaete li kolku pari e superfaktot i kade vo koi apteki go ima i dali treba neso recept ili potvrda od doktor..za malku nema da mi stigne..ve molam za odgovor da ne lutam da znam kaj da baram
Pu pred nekoj den jas frliv skoro celo sisence. Mi stoese vo frizider.. mene mi ostana. ke ti go dadev.
ќе то бараат или рецепта или мислење од лекар. Ако се фини ќе ти дадат така. Не брзај, ќе се најде некој тука да има. Од кој град си?
Moite dve sisenca gi podariv pred dve nedeli na clenka sto ke pravi na privatno,a otvorenoto sisence pred dva dena go frliv.
и мене ми остана уште многу малку суперфакт, но и јас мислев дека нема да е за употреба па го фрлив. а може таман ќе беше за 2-3 пати
ja imam,skoro celo sisence. Otvoreno e od avgust mesec,cuvano vo frizider. Ako e ok sto tolku vreme e otvoreno mozam da ti go dadam ne e problem.
ima rok do 9ti mesec, jas samo ednas se imam bocnato. Dilemata mi bese deka podolgo vreme e otvoreno,ama stom ne e problem go davam.
^^ за супрефакт, на самото упатство пишува дека по отварање се користи во рок од 30дена. Едит: побарав по нет, вика по отварање 15дена.. Спојлер: Рок Do not use Suprefact Injection after the expiry date which is stated on the label and carton. The expiry date refers to the last day of that month. Once opened use within 15 days. @praznina zivot цената е околу 1.200ден (сум изумила точно колку беше ама тука некаде е), рецепт не ми барале, барем не во аптеката во Систина