Do 1500 den najmnogu e.Jas imam skoro celo mi ostana.Od bolnicata mi kazaa da si go zalepam odozgore i vo frižider i mozam da go koristam do datumot koj go ima pisano.Dodusa sekogas uste koga ke go trgnam kapaceto si stavam Hanzaplast odozgore.Sigurno ako e taka ostaveno toa izvetruva i go gubi efektot.Ne znam kako bi ti go dala poso od strumica sum
Dr trajkovski mi predlozi histeroskopija i me prati kaj zoran vo cair ...zoran me gledase na vaginalno eho na 18 den od ciklus i mi vika imas folikul 28 mm endometrium 11 mm i toa me zacudi zasto imav poveke folikuli koi verojatno puknale vo ovulacija ...ako mi zakasnila ovulacijata togas sto se slucilo so drugite 3 folikuli ...mu se javiv na trajkovski i on rece deka toa sigurno e zolto telo deka nema sansi da e folikul so tolkava golemina a cista ne e bidejki bev na letrosole i od niv ne se pravele cisti kako kaj klomifenot .utre sum kaj samardziski vo drzavna na pregled pa ke vidime sto ke izleze
Pa nezzz jas ova sto go korostev sega mi bese od noemvri prasav mi rekoa slobodno ama od avgus mn nekako i so ova mi bese sube ama aj..niso ke kupam najubavo novo i da ne se zamaram . Vo sekoj slucaj vi blagodaram mnogu sto se potrudivte srcki ste site
A sto ne prasas vo bolnicata dali imaat nekoe otvoreno za 2-3 pati da te bocnat. Vo remedika gledav site gi vrakaa tie sto im ostanale i mi rekoa im gi davale na drugi ako dosle za bockanje a go zaboravile sisenceto ili im fali za use malku
Ke prasam pa da.znam i mene ako mi ostane ke go dadam na drug...i edno prasanje za tie sto pravele so zamrznati so sto ve podgotvuuvaa i kako ide procedurata. Bidejki sea me spremaat za transfer so zamrznati i mi rekoa so superfakt da se bockam i od prv den dobieno estrofem..me zacudija zaso superfakt. Prvo mi e pa bas ne sum upatena po punkcijata gi zamrznavme i sea transfer po 3meseci...
Jas pred transferot so zamrznati piev samo estrofen I posle transfer estrofem,aspirin I stavav krinon gel
Ooo pa super..no mozebi si so redoven ciklus..jas neam redovni ciklusi nekogas i po 70 dena mozebi zatoa pojma neam.
Женски, каде можам да најдам Прегнил од 1500 и Фостимон од 75. Во Зегин прашав немаат, од каде набавувате вие и колку пари е?
Denes estradiolot mi e 1020 Uste denes i utre po 3 fostimona i petok punkcija .Vo steda stop inekcija da stavam. Ima 5-6folikuli po 15-16mm endometrium mi e 7. Aj so gospod napred pa sto bide neka bide.
Сега ке одам на преглед во државна болница, 8 дена пред циклус. има шанса да се види некој знак за бременост или тешко ? (знам дека неможе ама пуста надеж не умира )
Rano ti e pocekaj uste 3-4 dena pa proveri beta preku krv,najtocno e.Daj boze da bide betata visoka pa da se raduvame site
Fostimonot ti e 1390 den i jas sekogas sum go kupuvala od Sistina a za pregnilot neznam kolku pari e. Pozdrav.