Jas imav Tsh 4,4 i me vratija nazad.toa bese vo septemvri.potrebno e vreme da se sredi no se sreduva.odi na endokrinolog najverojatno ke primas eutiroks.jas pocnav so 1/2 no mi bese premnogu i sega sum na 1/4 i posledno vrednosta bese 1.9 Ne se sekiraj ke se sredi
Imam sansi za vaucher od fondot bez histeroskopija ? Imam inseminacii 3,hsg,kako pricina e naveden maski faktor , 4d, krvna slika ?
со среќа @facule и јас мислам дека нема потреба од хистероскопија, ако наодот на хсг е во ред, и плус машки фактор
Ако е се во ред со hsg-то и на извештајот стои дека се е уредно не ти треба хистероскопија.Јас поднесував документи со проблем машки фактор.Но,кај мене имаше мал септум за кој докторот сметаше дека не пречи за забременување и не треба да се отстранува некои 2 mm , ама од фондот ме одбија-со образложение “да се направи хистероскопија и евентуално решавање на септумот“. Така јас морав на хистероскопија.
ooo od brzanje sum propustila mnogu biten detalj..maz mi nema spermogram sto ne e postar od 1 godina ..sega ako pravi ke treba da cekame da pomine uste eden mesec za vtoriot nema sansa da gi priznaat postarite ili da se zeme vo predvid sostojbata od posledna inseminacija?
Mora da imate 2 spermogrami ne postari od 6 meseci. Jas sega prakav dokumenti za vtoro ivf so 1 spermogram i mi pratija pismo da donesam uste eden.
Sostojbata od poslednata inseminacija ke si ja pustis sekako.ama moras da imas 2 spermogrami od razlicni zdravstveni ustanovi vo razmak 1 mesec. So lesno
Баш како што кажа Lavica26 плус да дополнам дека последниот спермограм не треба да е постар од една година.
Денес т.е за пола саат на канал 5 и Визита гледајте го доктор Лазаревски ќе биде гостин па која е во можност може да му се јави и да добие некој одговор
Eden nov spermogram napravete I prilozete gi I starite. Dovolno e. Nie taka napravivme I ne ni praveja problem. Mene kaj maticniot taka me sovetuvaa.
Edniot spermogram moze da bide postar od 1 godina, a edniot da ne e postar od 1 godina i da bidat vo razlicna ustanova napraveni. Taka da ja kako sto te razbrav ti veke imas eden postar, sto znaci sega samo eden treba da napravite.