јас гледав и искрено ништо ново и посебно не го прашаа а и он со оглед на тоа не кажа нешто што ние не знаеме јас вртев цело време да прашам детали некои но не успеав да ме вклучат за жал...кажа само од 4-6 стимулации е препорачано да се прави зошто со секоја стимулација се трошат резервите и предвреме доживуваме менопауза тоа е само по онака ...
ха ха кукле затоа и вртев викам у живо е еден збор еден алтан вака на тв можеби нешто повеќе уста ќе отвори ама ништо
negde procitav deka zoltoto telo na jajnikot ako ne se slucilo oploduvanje posle 10 den od ovulacija pocnuvalo da propaga (da se namaluva). a ako nastanalo oploduvanje rastelo...iskustvo so ova nekoj ima?
Мила тоа е нормален тек на циклусот. По овулација секогаш има жолто тело, не се секирај. Ако има оплодување има улога во имплантација, а доколку не настане оплодување тогаш се губи.
tuuuu steta...bas se ponadevav koga procitav sabajlevo deka posle 10 den od ovulacia ako nema bremenost se namaluva a ako ima deka se zgolemuva, jas vcera bev na ginekolog i e porasnato za razlika od petokot ( petokot bese 28 mm vcera 35 mm ) i bas ubavo si gi svrzav rabotite kako na mene sto mi odgovara da bidat ...pocnuvam da se mrdnuvam
Dobar den hrabri zenicki kako Ste ? Denes ubav denot ,ajde nekoja so pozitivni vesti da go napravi uste poubav : hug:
Мила мене никогаш кога ме гледале на ехо, не ми мереле жолто тело. Не знам, да не е нова мода ова. Ајде може ќе имаш за радост.
Lele srcka samo sto mislev da ti pisam. Da,pravev vcera! Ufff mnogu me bolese!! Kanalite mi se proodni,(samo desnata tuba bila povisoko postavena i so mali athezii) ama se vide supseptum na matka.mal bil ama kje treba sega mart da pravam histeroskopija.Arno ne si sakav jas po doktori(eve me stasav i do operacii). Edit:kanali proodni,desna tuba samo fiksirana,a jas tri pati na LEVO vanmatericno bremena.aj sega de !
ajde poleka bez nervozi , daj boze hiseroskopijata da ti bide lekot i posle toa da si ostanes bremena
Ke pomini i operacijata vo mart i posle na raat ke si.Ke si fati prirodno i ke uzivas vo bremenosta bez stresovi.
Nemora mnogu da zboruva, site vrvni doktori ne zboruvaat mnogu, neka misli so glavata. Da ja vidite samo negovata nasmevka poslem uspesno invitro, koja prethodno nikogas ne ste ja videle za cel proces, ke vi stane jasno deka na toj covek ne mu e seedno.. koga vodi bremenost, I se e vo red, vie odite kaj druga licnost, nema grc na liceto, zosto znae deka I nie nemame grc na licata. Znae deka nasmevkite ne ni se kurtuazni, pa znae I za nesto da se poseguva. Zosto znae deka I nas ni e do sega. Jas galam mese so bliznaci od kaj nego, moze sum pristrasna priznavam.. ☺
Со лесно мила. И јас му верував и бев упорна 4 години кај него, 4 ивф неуспешни, но некако вербата ми откажува, бидејќи после секое неуспешно ивф само креваше раменици, а во тие моменти богами треба повеќе од тоа.
Mozebi gospod saka ti od peti obid da si dobies bebence. Od se srce ti go posakuvam toa. Gospod da ne kreva ramenici od nas.