женички сега ми се јави гинекологотт ми стигнале резултати од пап тестот, сум имала хпв вирус и ми рече не било страшно сигурно ми паднал имунитетот и да пијам витамини и дека после некое време може и да го нема ...до сега сите резултати ми биле супер и ова малку ме загрижи. има потреба за грижа или не.. женичкиииии
Najdobar,najnasmean,najnamurten...najpozitiven,najstruchen...Lazarevski?Trajkovski,Ivanovski...?!eden edinstven i najdobar e onoj doktor kaj koj sekoja od nas ke uspee vo ovaa borba.Nema tuka generaliziranje na kvalitetot i struchnosta na doktorite.
Sekoj so svoeto iskustvo. Mene mi treba dr so cuvstva i dusa.Koj ke me razbere Na koj ke mozam da racunam vo bilo koe vreme.Bez da se plasam dali ke mi se iznavika na telefon i dali voopsto ke krene.Mi treba covek.A ne hitler.So vegi sobrani,koga ke vlezam kaj nego da neznam so da kazam.Da se soblekuvam i da ja raskazuvam istorijata i da ne smeam da prasam nisto.Da mi pee pesni i da me udira po gz.Ne fala.Kolku i da e popularen i poznat diplomata moze u gz da si ja stavi so se odnesuva do mene.E toa e razlikata vo Najdobar,najnamurten,najdobar i tn.Nemav uspeh i kaj Petanovski,no nemam los zbor.Mozam se najdobro da kazam.Mnogu diskutiravme na ovaa tema,i pak ke kazam sekoj so iskustvoto
Bash na toa mislev..kaj onoj kaj ke uspeeme.Ne onoj koj ke ne udira po ramo..ili moze koj e vesel celo vreme..ili mozebi koj ni vrti sekoj vtor den..ima razlika
Ubavo ti kazal dr.Redovni kontroli samo.I jas imav hpv,mi napravija tipizacija koj izleze visoko rizicen.Za mesec vreme stana cin.No nemas potreba za panika pij si vitamini i pocni so zdrava hrana
Ne mislam na doktori od toj tip..so fizichki kontakti..i razlni gluposti.Zboruvam za kulturni,struchni i visokoprofesionalni doktori.
A dali znaes ti koj udar i koja bolka e posle 3 neuspesno in vitro kaj toj dr da kreva ramenici i da tropa zeleni?Ti go prasuvas so e potrebno da ispitas,so ponataka toj da ti vika deka ke jades kotek so ne uspealo i deka takvite slucaji ko tvojot se najteski.Nemal so da leci.Toa za tebe doktor e?Neka me udira po ramo i neka e najvesel.Neka ima cuvstva ko čovek a neko zivotno Nas vo takvi momenti ni trebaat dva tri ubavi i utešni zbora.Visokostrucen e da kreva ramenici?!Nemoj ve molam ke ucite uste mnogu od iskustvata i od losite i od dobrite.So toa so ke ni se javi,nemas pretstqva kolku se osekas dobro so dr ti posvetuva vnimanie.Od transfer so kaslica bev a covekot mi se javuva da me prasa kako sum i da mi kazuva prirodni lekovi.E toa e covek pa posle doktor. Sekoe dobro
Jas za takov tip na doktori ne zboruvam.zbrouvam za doktori koi imaat razlichno odnesuvamje a sekoj struchen i posveten kon rabotata
Акупунктурата е древна кенска метода. Се пористат иглички со кои се боцка телото на точно дефинирани тоцки. Еве на кратко на што делува Acupuncture is increasingly recognized by Western medicine as an effective alternative or adjunct to conventional treatments for stroke rehabilitation, headache, menstrual cramps, joint conditions, low back pain, and asthma as well as for the side effects of chemotherapy and nausea related to pregnancy. Јас имам читано дека во светот многу се применува пред ивф и во голем број на клиники за ивф имаат оддел за акупунктура. И сум размислувала, само што незнам дали во Македонија има доволно стручно лице за изведување. Сепак се учи школо за ова. ако има некој да препорача стручно лице од оваа област би било убаво да знаеме.
Никој неможе да ти помогне во овие моменти. Како што ти кажаа и другите гледај максимално да си го исполниш времето со некаква обврска. Прошетај, читај книга, Пиј кафе со пријатели макар и во домашни услови. Мене последните три дена ми беа особено тешки, ама се поминува.
Z Ti blagodaram..Sekoj ima svoi kriteriumi i del od pobetata e da prepoznaeme nekoja sigurnost Da se nadevame deka nema nikoj da uchi od vakvi iskustva na svoja koza..Dobro e da se slushnat no treba i pozitivno malku da se zboruva na ovaa tema.Site sto pobrzo da uspeeme..toa e celta vprochem
Со лесно. Жени раѓаат и со цин затоа не се секирај. Само јас би проверила уште еднаш. Мене така еднаш ме извадија од памет. Повторив после кратко во МАНУ(едно време викаа дека има најдобра лабораторија токму за ХПВ типизација) и излезе дека се е во ред, односно дека нема ништо. Во секој случај не е толку трагично. Поработи повеќе на имунитетот како што кажале..
Dobro e da se slusnat zatoa i gi spodeluvame.Zatoa ja kazuvam i onaa pozitivnata strana,zadovolstvoto i sigurnosta od Petanovski i Trajkovski.Koj kade ke si odluci
Taka e.Zatoa ne e Trajkovski najdobar nitu na primer Ivanovski najlosh..Ili obratno.Da mislime pozitivno l da go povtoruvame pozitivnoto.Samo taka ke uspeeme
Јас имав порано хпв со цин,ова многу одамна не бевме земени со мм.Фала му на Господ немам веке ништо.Јади брокули,витамини со селен,и еден лек со рен и бело вино ке го најдеш во темата природни лекарства за забременување,исто многу помага и за имунитет и болести на матката.Јас и тоа го пиев.Не се секирај тоа не е никаква пречка за бременост. А што се однесува за интервјуата...Лазаревски порано го гледав,и ми остави многу добар впечаток и на тв и на првата средба на консултации,се до првото инвитро.Првен ми направи негативност и одбивност со недостапноста додека сум со трансфер,па и со молчењето и ладнокрвноста после неуспешното инвитро и првото о второто.Трајковски па,на консултации и се понатакај( прегледи,трансфери,неуспешно инвитро)ми остави впечаток на многу човечен доктор,едноставно знае како да се постави и дека ова е освен физички,и емотивен проблем.А на тв на интервју го гледав,и некако чудно се понаша,како трема да има,и не објаснува многу.Така да и двајцата различно ми се понашаа во живо и на тв.