Po transferot trebase da primam progesteron depo i doagjaa od domasna nega i me bockaa na 4 dena.100 denari od doagjanje.Za ovie subkutanite stom tolku se plasis poarno sama da probas ke si imas poveke oset na rakata.
Zenski zakazav histeroskopija (imam supseptum)za vo mart. I zdravje vo april planiram da pravam invitro po vtor pat, najverovatno pak na privatno. Se mislam dali posle histeroskopijata da podnesam baranje vo fond. maticnata mi veli deka so ogled na nasata vozrast (jas 40g, mm 60g) i so AMH 0,5 i tri vanmatericni bremenosti,kje ni odobrele. Ama jas nemam inseminacii,imam uredno HSG, i odlicen spermogram. Nekoe iskustvo ili mislenje?! ne znam dali da go propustam april i da probam dali kje dobijam vaucer,ili voopsto da ne si gubam vreme...
бубче а месец дена доволно ли е размак од хистероскопија до ин витро? и јас март хистеро ќе правам но со скречинг па здравје април или мај евентуално ин витро
I jas kje pravam so skrecing zaedno. pa taka nekni mi rece Ivanovski,ako pravam mart histero+skrecing april vednas da pravime IVF Ti kade kje pravis histero?
мм се бунтувше па се нафати. Немав една модрица. Полекаа боцка, полека течноста ја пушта На црно белата сликичка од ехото пишува какво Д е
А зашто не си дадете некој месец природно да пробате или само со кломифен. Ти природно си остануваше сеа после хистеро ако ти средат се таму пробајте си
Vo bolnicata ima posebno odelenie domasno lekuvanje i doagjaat na povik.Pred toa ke si zakazes za koj den i vo kolku sakas da dojdat i sestra doagja i te bocka.
Zaboraviv da ti kazam deka maticniot ginekolog treba da ti napise preporaka deka treba da gi primas vo domasni uslovi,deka ne smees da se dvizis poradi ivf.Preporakata ke ja dades vo domasno lekuvanje i ke doagjaat.
Srcko nigde ne pisav deka ne se tvoite 4D tuku jas taka zabelezav vo sistina drugo neznam.Moze nema veza bojata.
Pa ne kaza de.Jas samo ti kazav deka moite bea crno beli i dvata pati i ne me vratija deka sigurno bile 4d