Ајде со лесно на сите. читајќи добивам впечаток дека ивановски на сите им препорачува хостеро... и скречин Во последно време. хахахах
Денеска закажавме скречинг за во среда, и докторот ми спомна дека може ќе одиме краток протокол, не очекував но бидејќи му верувам на Петановски се препуштам во негови раце. Дали некоја од вас пријателки може да ми објасни само што е разликата краток и долг протокол и колку време е краткиот протокол? Однапред ви благодарам мили мои. Убава вечер❤ инаку моето АМН Е 4.8 И тој кажа дека таа бројка е одлична...
Јас сум по краток ама кај мене АМХ е под 1 па затоа сум по тој. Краток е почнуваш од 3ден со стимулации и ги примаш од8-10дена. 8миот,9тиот или 10тиот ден се прима стоп инекција и по 30часа следи пункција. За долгиот не сум информирана како е и што е ама препоставувам е по долг
Jas za dve nedeli zavrsiv koga pravev po kratok protokol isto kaj Petanovski.Moeto amh mislam e 7,8.Po dolgiot eve recisi za mesec zavrsiv,ne piev kontraceptivi ko so pijat nekoi prethodno
а зошто не поднесеш, ако те вратат ќе те вратат, ти секако мислиш на приватно да правиш. Значи ништо не губиш, можеш само да добиеш
Pa imav von matericna(exuterina) i posle toa veke so godini nikako ne mozam da ostanam bremena 7 insiminaci i 2 ivf pak nisto.
NNA mila bas mi e zal,ama se ke se sredi tretoto ke bide uspesno ke vidis kako Gospod nikoj ne e.I jas imav spontan vo 9 nedela I poslem toa so godini nisto imam 2 ivf neuspesni
I sega ova,vaka nisto nemam samo pri odnosi krv, nemoze kaj mene da e vonmatericna posto imav dobieno I na 15 I 18den od ciklus se slucuva toa
I jas imav beta hcg 216 na 13 ti den od ET i dva testa so vtora bleda linija na 12 ti den .Po edna nedela bese 3680 beta i pak test domasen od pusti merak i odma bese pojaka vtorata linija.So lesno i so srekja nema mesto za panikaaaa
Пушти документи мое мислење е дека би требало да ти одобрат без инсеминации,иако кај нив никогаш не се знае зависи каков им е денот изгледа. Во мегувреме направи си хистероскопија па ако ти бараат да им пратиш и тоа.
Dali ima nekoja feminka sto imala spontan i posle so ivf ostanala bremena? nekako citam samo so neuspesni ivf iako ostanale trudni prirodno.. Kolku samo sum so pozitiven pristap i ubavi misli ama ova nekako me zajaduva odvnatre...
I jas sum vo ponedelnik da me vidi Petanovski na exo i tamu vtornik ili sreda da mi napravi skreching.Tebe na koj den ke ti se padne od ciklus da ti napravi skreching? Zosto posledno mi napomena po nekoj novi standardi sto bil posledno pred nova godina vo London deka skrechingot mozel da se napravi i pred 21 vi den i deka imal trajnost 6 meseci a ne kako do sega eden ciklus zatoa i praktikuvaat site skreching i posle teraat so stimulacii za ivf... nesto novo no ete noviteti ke slusame mnogu.... I jas so kratok ke odam ko i prosliot pat Petanovski ne praktikuva sam si ima kazano so dolg protokol epten samo tamu kade sto e namalena rezervata.I mene AMH mi e 18.26 pcos sum.So lesnoooooo moze ke bideme vo isto vreme tamu
Mislam deka nema vrska toa.Jas imav bremenost prirodno zavrsi so spontan.Pa posle toa eve 5to po red pravev in vitro.Se nadevam posledno i uspesno
Od srce ti posakuvam da e posledno.toa vsusnost i me cudi,zosto ako sme ostanale prirodno trudni da ima neuspesni ivf? Ama ajde,kako Gospod nikoj ne e veruvam deka ke uspeam