Добро утро на сите, ако може да ми дадете предлог за машки доктор- уролог , андролог не знам кој треба, ама се работи за бактерии во спермокултура. Поздраввв
Бидејќи добивам на 26,27,28 ден секој месец ми е различно , докторот одлучи да се прави скречингот на 21 ден. Фала мила со лесно и тебе☺фала на одговорот❤
Добро утро☺ јас мила би ти го препорачала др Пендовски од Ремедика. Мојот сопруг веќе 4 години е кај доктор. Навистина е добар, професионален во неговата работа.
Мила, на шега го кажав ова. Бидејќи кај нас обично повеќето ствараат слика за некого врз база на муабети, а баш вчера читам и сите за хистероскопија пишуваат. за кај него. И јас имам екстра мислење за него
Исто моја препорака е др.Пендовски од Ремедика, тој мислам дека е бивш воен доктор-уролог. Ептен е добар, смирен, стручен и достапен.
Се надевам е коректен и нема да му смета дека гинекологот што не води е во Систина. Фала за инфо , ке го пратам мм кај него
Da vi kazam nesto, maz mi imase mnogu los spermogram so samo 10% spori i 0 brzi spermazotoidi. Ne pokazuvase nikakva bakterija se si bese vo red, piese tribestan, isti rezultati. Koga mi otkrija bakterija vo dekemvri na dvajcata ni dadoa klindamicin. Sega spermogramot ni e 50% brzi, 20% spori e sega neznam dali e do antibiotikot ama mnogu sme srekni.
Si dojdov doma. Dobro pominav na punkcija mi izvadija 6 jajce kletki, biologot rece dobri se. Vo tekot na utresniot den ce mi se javat da me izvestat kako napreduva oploduvanjeto. Popovic mi dade da pijam kalcium i vit.C sumeci po dve na den do transfer. Imam mali bolki vo jajnicite no se izdrzuva. Sega na rabota sum Od punkcija direkno na rabota. Pozz
So srekjaaa da se oplodat siteeeee i za nekoj den nazad vo mesko i tamu 9 meseci da rastat vo prekrasni bebufcinja
Девојчиња, некој бил на боледување над 30 дена? Ако да, за колку време ви исплаќаа пари ("плата") од фонд?
Jas bev na boleduvanje, za otprilika 2 meseci mi gi pustija parite.Samo mislam deka ne zedov 100%plata.