Цената се формира на база на трошочната структура која ја има клиниката. Иста плата ако земаат докторите во сите клиники би било исто. Сигурна сум дека Лазаревски и Трајковски (на пример) не земаат иста плата. Понатаму, големината на просторот и трошоците врзани со негово одржување не се исти.
Zdravo na site, ve sledam veke nekolku meseci, pa eve da spodelam i jas veke sum vo procedura za ivf (prvoto na privatno-neuspesno) pa sega preku fond. Iskreno se nadevam vtoro i posledno da e! Kaj site vi posakuvam dve crtki najbrzo!
Za kakov tretman zborite?Daj prosvetlete ne nas ostanatite kakov tretman vi praat za tie strasni pari so se plakaat tamu?!Za vas sovrsen tretman e dr da ne vi go dava brojot i da zvonite na sestrite ko ludi i da ve ignoriraat?Remedika se sovrseni bev i na operacija i na in vitro i nemoze nikoj dq me ubedi vo sprotivnoto.Isto i New born.Čisto, odnos megu sestri doktori duri na cistackite e prekrasen.Vo sekoe vreme dostapni.Ovoj pat lezev do zatvaranje na bolnicata.Cistackata me isprati do kola ko rodena majka.E toa e razlicen tretman mila moja.A ne kolku bila golema bolnicata i ne ti znam so.A ne razlicen tretman vo ogromnite ceni.Plodnost isto taka.Cisto,prekrasni sobi apartmani,prekrasen personal.No gabe Dr koga e necovek
istoto go razmisluvam i jas vo vrska so prolutex-ot i progesteron depo, ama sepak konecno ke bide mislenjeto na doktorot
Vo red.Toa e tvoeto mislenje i iskustvo.Nemoze site kako tebe da razmisluvame.Nemoze na primer New born isto da naplaka so Sistina i Remedika.Nema takov kapacitet samata bolnica.
Pa nema takov kapacitet sigurno.Ko prvo gi nema pristapot kon pacientite ko Remedika i New Born.Nemoze da naplaka da sigurno toa pozlateni se tie i rqbotqt na nivo.Ne e moe iskustvo tuku na clenkite ovde koi se denovi gi baraat sestrite a im e hitno
Jas sum megju onie koi bi sakala site da se lekuvame na teret na drzavata bidejki za toa plakame.No spored moeto iskustvo,Sistina e bolnica koja e najveke spremna vo odnos na drugite.
Bese na vremeto koga gi nemase drugite bolnici.Sega ja imame remedika koja ima od se do se so ti e potrebno
Sosema zadovoluva Remedika.Se slagam.No tamu neznam dali znaes ,posle punkcija lezis so eden kup zeni..Taka da ima nekoi raboti koi drugite kliniki go nemaat
Znam pisav prethodno imav in vitro tamu.I so ti menuva tebe toa?So deka ke bides sama?Menuva nesto vo celiot proces?Mene ne.Uste poubavo.Jas sum druzeljubiva. I ne mi smetaat luge.Isto bese i vo Plodnost ,ne lezis sama.Sega ovoj pat me stavija na denot na transfer so edna zena albanka od koja slusnav mnogu pametni i ubavi raboti.Gospod da i dade se so ke posaka.Celo vreme zborevme i se smeevme.Posle pola sat me stavija sama u soba i zjapav u zid.Srcka ne menuva nisto toa
На времето и јас имав некое слично мислење како на @Софија 88 ама бидејќи сум ги искусила и лошите страни на Систина и тоа во повеќе наврати, извикани имиња наречени професионалци кои потфрлуваат, па сега викам вака: да не ти се деси, слепци има насекаде, а ,,професионалци,, во секоја Клиника дали државна/приватна сеедно ама како ќе налеташ!! Околу ,,хотелското сместување,,! За Гак се изнаслушав се најлошо, јас сум од се задоволна, хигиена на ниво, нови шарени постелнини, нови спавачи, вециња стари но сијаат од чистота, топла вода, течен сапун, шампон.. сестри достапни во секое време. Чаир, чисто, чисто по 5пати шетаа чистачките, мува не прелетуваше, вециња чисти, топла вода. Ќе кажам и за 8ми Септември нови кревети, чисти постелнини, сестри кои идат на ѕвонче, вц чисто. Никаде не сум била во апартман туку во ,,обична,, соба. За храна секаде е никаква! Не претерувајте, не е како во Систина, ама чисто одржуваат, можеби нема кревети како во Систина, вециња како таму ама сосема пристојно, сестрите се достапни, а богами и докторите. Бев и Борн за 2скали сигурно се подолу од Систина во ѕвездите ама сосема пристојно.
Znam..i mene ne mi smetaat zenite.Ova eden primer mi tekna deka poradi odredeni raboti,si ka drzat cenata.Nas normalno ne ni odgovara ama tie se opciite..tri kliniki.Za zal
Каков капацитет жити се, што подразбираш под капацитет? Извинете ама после пункција за да лежам сама, азликата во цена да е 30.000 е ќе лежам ако треба и со куче а не па со други жени во соба. Што добар ден на сестрата во Систина да не е 3000ден повеќе од добар денот на друга сестра во друга приватна болница? Жими тетманот во Систина ги замразив до коска што навреме не ми го открија проблемот кој може да ме кошта воопшто да немам свое дете!!! Или каснеа им се згужваа работите и гледаа да ме откачат само, оти чекав 2 саати после закажаниот термин тоа ли е однос за тие пари?
Потпис за Систина. Сум била во Ремедика, но според еден доктор од таму, крварење во рана бременост не беше ништо и не ме прегледа и го изгубив плодот. За Систина засега се најдобро, а за Ремедика имам само погрдни зборови.
Dobro..moze da imame neli razlicno mislenje i iskustvo poleka..a jas da imam..sigirno ke dadam 30.000 i nema da spijam so kuche..
Edinstveno pozitivno sto go gledam vo cela situacija e toa sto barem ne "mirisa"na bolnica po privatnite kliniki kade sto sme izbrale da pravime ivf. Normalno se ke se zaboravi samo da se zavrsi se kako sto site ocekuvame, a sekade ke ima pozitivni i negativni raboti
Jas bi spiela so kuce zasto obozavam kucinja,so im fali na kucinjata(mala sala)ama ne bi platila tolku.