Nekoi raboti treba da pocneme od sami sebe.Bukvalno se zbogatija opasno mnogu,krijat danok,ja siromashat drzavata..zatoa e takva klinika kakva sto e..
Od sistina do kebapi).Da pochneme da si barame poubavo,podobro i pokomotno.Ne e vazno koj kade.tezok e celiot proces a nie zenite se zadovoluvame so malku .so skromno..
Мила Не е точно дека не ни даваат броеви јас ги имам еве и кукле може да потврди дека се јавила на др кога имала проблем и одма дошол бдеел над неа...њу борн сосема се различни од систина а верувам и ремедика до некаде...во систина може се наедно место да правам и еден доктор за се да ме води а не да ме препраќа у чаир, санте плус и сл...инаку сестрите со количка те носат до кола а не чистачката почитуваат приватност, соби нај нај, не те пуштаат дома да се мачиш и да имаш и најмала болка...хигена на ниво, стручност врвна подобро од ова за мене нема...секој додека не осети на своја кожа не може да знае туку ќе мисли дека преувеличуваме али знаеш секој со свои одлуки на крајот кој како го тера ум и што го прави задоволен така нека си тера да споделиме искуство зошто мн дезинформации се проширија петиодов затоа сме тука впрочем позз
Jas kolku so znam ima ovde zeni so se molat za informacii kako da dojdat do dr.Sestrata gi ignorira,kolku poveke zvonat tolku poveke ne krevat.Sekako deka ke me odnese cistackata koga bese 7vecer i site zaminaa.I voopsto ne mi smetase dali bese sestra ili doktor ili kralica,ko majka se odnesuvase.Zborevme pogore, cistota,odnos isto na nivo i vo prethodno spomenatite taka da sistina ne e veke vrv ko so bese diskutiravme mnogu, i na kraj zaklucivme go plakas imeto i goleminata na bolnicata.Taka da dosta bese neam namera veke da se zamaram i da komentiram Vo vrska so ova, kazuvaat Iskustvata na zenite ovde za sekoja bolnica i za sekoj dr.Jas nemam namera da se ubeduvam.Koj kako saka neka si misli mene bas mi e gajle
Devojki moze da ja smenime temata vo vrska so bolnicive, site sme zadovolni od taa bolnica kade sme imale pozitiven rezultat ( operacija,bremenost, ispituvanja...) Gjabe se prepirame kade poskapo-kade poeftino, sekoj si go znae svojot djep. Koj e sleden za punkcija i transfer narednava nedela? Kolku cekaat za bhcg? Ajde malce smireno i pozitivno
Сестрата мене ми рекла ако не ме добиеш јави се на пулт остави број дека е хитно одма ќе те барам така да нема да има некоја проблем ако го направи ова има жени јавуваат на докторите за глупости ги замараат па сепак доктор е да се јавиме ако хитно е... јас исто не се сложувам и да е навечер мора сестра да да ме однесе болница е или што а не чистачка затоа и плаќаме не да ме носи изнесена од сала а чистела веце претходно хаха а за име сите имаат име но систина е позната во регионот по врвна апаратура, стручњаци и услуга па плаќам и до денар само за да успее и да малку барем во таков момент се осеќам посигурно и поубаво јас им верувам незнам како да ти кажам секој со своето сепак...ова е мое мислење
Хир ам ај За броевиве сите знаеме колку се достапни се е ок немој да се докажуваш. Само пред една недела една членка мораше да врти од Грчки број за да и кренат инаку однејзиниот не и се јавуваше. Или кога видела грчки број и светнале очињата во доларчиња Јас сум наредна недела на пункција, здравје и за трансвер исто наредна ако стасам до него ако имам јајце клетки извадени и оплодени. Не сакам даси давам лажна надеж бидејки кај мене е комплицирано и шансите до трансвер се мнооогу мали
Жени ај доста е едно прашање? Фолна на алкавит од 0,4мг ја купувам негде 120-130 чинам, таанекоја друга словенска уште поскапа од 0,4 мислам ја купував 170-180ден. Е сега побарав од таа 5мг оти сумвопостапка и ми ја наплатија само 33 ден. На РеплекФарм е. Зошто е толку поевтина а многу појака е? Нешто да не не чини со оваа фолна?
Хм значи и ова како болнициве си го плаќам името односно брендот Алкалоид или Крка. Абе пак премногу е разлика ај да беше 30-40 ден. Ова 150ден е разлика, не ми е јасно
Леле неможев да ве дочитам колку сте се расприкажале. Жално е што ние тука дебатираме каде е подобро, а има луѓе кои неможат ни да помислат на приватна болница. Факт е дека секаде има предности и недостатоци и секој си прави приоритети и согласно тоа одбира најоптимално (добро и што може да си дозволи). Не е секогаш работата имам ќе ги дадам. Искрено јас можам да си дозволам, ама се што можам правам на државно. Лошо е што приватнве не се транспарентни со трошоците. Значи една банка согласно закон е обврзана да има јавно објавен тарифник, а болнициве се скриено. И тоа што ќе ти го кажат како цена на крај ќе има + трошок. Многу често се врзуваме за доктори и јас се кладам дека ако некој од извиканите доктори отиде на државно пола од пациентките ќе се префрлат и ќе викаат супер ни е. Мислам дека џабе се дига тензија, секој одлучува за себе и своето здравје и нема потреба да се навредуваме. Да добро е да се размени искуство, ама последниов месец, веќе трет пат се случува да се отиде оф топик и малку непријатно особено за оние кои се во моментов во процедура. Треба конечно да сфатиме сите дека, темата е многу осетлива за да се додава масло во огнот. Смирете ја малку тензијата и посветете се за тоа што е наменета темта за помош и размена на искуства, а не продавање памет. Се надевам дека нема да ме разберете погрешно, ама штом мене што би требало да сум излезена од темата ми смета тонот на кој почнува да се дискутира, можам да замислам колку им смета на оние кои сеуште се активни и кои имаат потреба од поддршка.
Вие додека дебатирате околу болниците, јас да и се заблагодарам на @pandelka што ми подари фостимон. Благодарам мила, ти ја посакувам сета среќа. А околу болниците... споделувајте си искуства, а не да се расправате, малце нервози имаме уште тука да се караме и во Бардовци ќе завршиме.
Eve i moeto mislenje, za privatnite bolnici samo ime plaqame a za drugo sekade ima profesionalci tie sto rabotat vo privatnite bolnici prvo imat raboteno vo drzavnata bolnica, i zaradi svoi interesi imat zaminat vo privatno, vo drzavnata bolnica ima mnogu profesionalci imam cueno mnogu slucai zeni sto porodele vo privatna bolnica srede nok od sto ne moze da go doprat krvarenjeto go imat preneseno vo drzavna bolnica kade edvaj go imat spaseno So 5 l krv sto gi imat dadeno. Taka sto i jas ne sum so toa da plaqame pari za drugi da uzivat so povisoki plati. Jas imam loso iskustvo vo Sistina pravev hsg bez pregled pred toa jas bremena a tie so hsg mi go premestija bebeto i zavrsiv brz eden jajcevod. Vo drzavnata bolnica sekogas imam pominato 100% poubavo nego na privatno. Plakas mnogu a ne dobivas kako plakas. Pozdrav
I ova i vo Plodnos sum bila plativ 23000 plus od toa sto odi so fondot, nisto razlicno od drzavnata bolnica ne bese, jas poubavo pominav vo drzavna nego vo Plodnos i vo Sistina.