Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

262 глас(а)
    15,9%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Zdravo devojki,
    eve podolgo nemam pisano, ama gi procitav site novosti i na site im posakuvam sreka i so lesno da pomine :D .
    Jas pocnav so terapija pred nekolku dena no na vcerasniot pregled doktorot mi rece dka slabo mi reagira terapijata vsusnost endometriumot ne mi se zdebeli voopsto.A vsusnost ja primam istata terapija kako i minatiot pat koga pravev ifv a togas bese ok.Pa ajde da vidam dali utre ke ima promena.Sigurno i vas vi se slucuva raspolozenieto mi se menuva drasticno na momenti ke poludam. :^)

2. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    ајде верба со среќа :* и мене првата стимулација ми беше слаба ама кога ми ја покачија имав подобри резултати, се надевам и кај тебе утре ќе биде во најдобар ред, а што се однесува до расположението, кога бев под стимулации, бев многу позитивна, ич не се нервирав и баш ништо неможеше да ме извади од такт и некако многу бев отсутна иако мислев дека ќе биде се обратно бидејќи нели хормони се во прашање :?:

3. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Верба, ти посакувам успесно инвитро, инаку и јас сум исто со тебе:) во петокот почнав со инекции, и првите два дена бес значи крс!!! нервозна, теско ми, плачење...па добив мензис, и ме болесе два дена ненормално глава но битно не ми се плаче веќе:) сега само се смеам ко луда со маз ми:)) утре ке одам на контрола, па ке видиме како се одвиваат работите во мене! не се секирај се сто сти се случува е од хормоните, мене ова ми е второ инвитро и да ти казам дека сосема различно ми е се за разлика од првото! значи различно дејствуваат секогас терапиите, па дури и да е кај иста личност! со верба во Господ и надез ке успееме, само напред и писувај сто има ново, моземе да се споредуваме бидејки сме на исто:) :inlove:

4. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    Лори како помина денес на контрола?

5. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    fala na poddrskata na site i na pozitivnata energija, makar sto i na denesniot pregled nemase nesto sjajni rezultati endomeriumot mi e 4,5mm pa mi ja prodolzija terapijata uste dva dena pa u petok pak na kontorola. Inaku nesto se frliv na citanje po internet za zdebeluvanje na endometrium i procitav eden kup rabopti da se jadat orevi, suvi smokvi, med pivo, ananas i sto uste ne ama malku kasno :) inkau za prvoto ivf ne koristev nisto pa ova prvicnite fazi gi pominav bez problem no na kraj ne se fati :) A sega uste na terapijata mi zapna ama sto e tuka e vo druga koza ne se moze. Koj trgnal po ovoj pat znae kolku e tezok no na kraj koga ke si dobieme po edno bebence se ke zaboravime :D Ajde so gospod napred

На деара му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Благодарам Каја за прасањево....супер поминав, имам повеќе од доволно фоликули и бас се израдував сто се е во ред, треба да одам пак во петок, дај бозе да биде се во ред! некако сум опустена, колку очекувам толку и не очекувам резултат, но денес некако после прегледот, ме водесе некоја оптимистичност во себе:) инаку не се потресувам многу како минатиот пат, со стриктно одмарање, крајно добра исхрана и друго, туку сум опустена, сосема нормално си функционирам, сватив дека ако сака да биде ке биде и без некое посебно внимание за себе си! со Господ напред, и на останатите многу среќа и не губете надез! заедно сме посилни и ке успееме :inlove:

На nana2112 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    ајде верба не се нервирај докторот си ја знае работата ти не се оптеретувај, колку фоликулчиња ти видоа и кој ден од стимулација ти е?
    лори во петок пак пиши ни до каде е работата :)

На Njanje и srekice им се допаѓа ова.
  8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    :clap: :clap: Одлично Лори, така биди ведра, позитивна и оптимистички настроенаи се ќе биде одлично.
    Може да те прашам колку ти беа големи фоликулите и на кој ден беше на фоликулометрија? Јас утре треба прв пат да одам да видиме до кај сум, па се плашам малку.
    Поздрав! :*

9. belomorka

belomorka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Lori мила мене нешто не ми е јасно. Јас колку што се секавам ти правеше ивф пред нова година!? А сега повторно примаш стимулација?? Докторот мила нели те предупреди дека треба да се паузира помеѓу две стимулации 6 месеци?

10. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Да точно, ја правев во декември инвитро, и сега не преку еден циклус еве пак правам второ инвитро! инаку докторот не ми рече нисто за пауза, само рече немора, и засега е се во ред, дури и повеке фоликули него ли првиот пат:) незнам како и сто треба, само иако бев без успех првиот пат, сепак му верувам на докторот, засто има големи резултати постигнато како доктор и се најубаво се збори за него! ја незнам во мкд кои стимулации се примаат при инвитро, но јас освен две инекции, нисто друго не примам,нити некои други таблети, нисто! мозеби они преку крв гледаат дека со хормоните е се во ред и дека мозе да идам напред , без да чекам или да ми го средуваат нивото на хормони! засега фала богу се е во ред, ми проверуваат крв на два дена и преку него гледаат колкаво е нивото на хормоните и незнам сто усте! исто за фоликулите само ме гледа на ехо и не објаснуваат премногу,туку ми казуваат само колку фоликули имам на двата јајника, се е во ред и толку, ми преписува терапија, ми земаат крв и тоа е се! незнам зосто е тука така, но врвна болница е и знаат сто прават! мозеби налик ќе ви звучам ко да сам глупава сто не знам се до детали, но тоа е здравството овде, впрочем и они се доктори, јас не и неморам да знам се како и они! Девојки се е во рацете на Господ, сто биде нека биде, не се потресувам многу, сто е до мене правам и сто друго да казам.....ви благодарам на убавите зелби и ви посакувам на сите да успеете и најбрзо сто е мозно да се селиме во труднички муабети!поздрав :inlove:

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Lori ти посакувам среќа и за многу брзо време да не известиш со среќна вест :inlove:

На Lori-30 и bubuce им се допаѓа ова.
  12. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198

Lori ajde so lesno se do kraj da ti odi :D
    pa utre ke odam na kontrola ke vidam do kaj e rabotava stignata :D inaku posleniot pat endometriumot mi bese samo 4,5 mm i doktorot nesto n bese mn zadovolen vika slabo reagiras na terapijata

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kaja11

kaja11 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    131
    мене на првата ехо контрола ми беше исто 4.5 па ми ја покачи стимулацијата, иначе кај кој доктор одиш?

14. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ти ја пуштам целата среќа на светот да ти е последно малтретирање!!! :*

15. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Благодарам Елена, и на тебе и на сите останати посакувам да престанеме со овие исчекувања и конечно да се израдуваме :$
    Јас утрово бев на ехо и малку се разочарав, не е лосо, но минатиот пат пред два дена имав и на двата јајника по 4-5фоликули, а сега само по три ми виде! се надевам ке биде се во ред до крај, искрено не се надевам премногу, знам дека не е убаво сто овака велам, но од многу разочарувања до сега научив до колку да очекувам , за да не се разочарам пак! Господ само нека ни помогне на сите, поздрав девојки :inlove:
    verba,ti sto napravi?bese li pak na lekar?pisi ni

16. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Лори ај не ме нервирај ;) ке те тепам,хехехех,ти почни уште сега разоцарај се и ке успееш сигурно,не заборавај јас кога ги следев фоликулите мој ми реце или ти се десила овулација или ти се претворила фоликулата во циста,и--јас мислам кај мене психата пресуди беше или-или,,секогаш одбери ја позитивната страна,и повторувај си како се ке биде во ред,и мила моја моли се ,јас секоја вечер се молев и за што сум го замолила Господ ми дал секогаш Господ и со вас да е да ја осетиме сите благодетта негова,ти посакувам среќа од се срце и голем успех :hai:

17. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти благодарам Иленче...Нормално дека се надевам, да не се надевам не би ни правела инвиитро, но некако не сакам да се базирам на сто процентен резултат, од причина сто и до сега секогас се надевав сигурно ке забременам де овој месец, де оној и на крај толку се разочарував! ако биде успесно инвитрово, супер ке се радувам а и вие со мене знам, но ако не успеам, тогас несакам да се издигам од плачење и да удирам глава во зид од разочараност! едноставно сакам да бидам спремна на се, сто е тука е, нормално дека ке се молам, Господ е семоќен :inlove:

18. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    za zal i na denesnata kontrola ne mi bese zdebelen endometriumot i ja prekinavme terapijata. Taka da sega slendiot mesec ke treb ada ispituvam hormoni potocno progesteron da vidime da ne e nesto do toa.Inaku sum kaj dr Lazarevski.Ako imal nekoj iskustvo so pokacen progesteron ve molam spodelete.

Ajde Lori so lesno i so pozitivna misla.A tebe koe invitro ti e ova po red?
    [mod-kirilica:38sejlcr][/mod-kirilica:38sejlcr]

19. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Zal mi e mila sto taka ti izleze, ne se nerviraj, podobro prvo sredi gi hormonite i se drugo pa potoa so uspeh, nego li da se izraduvas pa posle da ne bide vo red, ne daj Boze! aj ke dade Gospod na site, milostiv e! mene mi e vtoro invitro, pravev pauza mesec dena, i eve sega se bockam sekoj den vo stomak, i narednata nedela zdravje ke pravime punkcija, a transferot koga ke ni kazat! samo denes malku se zamisliv stomoze da bide, zasto pred dva dena imav poveke folikuli , a denes samo po tri na dvata jajnika!!!se nadevam ke bide se vo red!posakuvam na site dve crtki poskoro...pozdrav :inlove:

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474

Секоја чест Лори, браво, колку си силна и храбра, што се' правиш за бебенце, дај Боже да успееш и да родиш набрзо здраво бебе, колку ќе се радувам за тебе само да знаеш!
    И на сите други што исчекуваат/исчекуваме да даде Господ да станеме мајки, да родиме барем по едно детенце :)