Da od Popovic mi e. Prethodnite ivf stavav progesteron depo, zatoa sega sakam pak so niv. Utre ce se javam sa prasam pa ce vidime sto ce mi rece.
Hehehe,da...ne mozev nikako da se logiram, se iznervirav i si otvoriv nov profil...aj moze nov profil,nova sreka Te gushkam milicka
Popovic na site ista terapija dava I jas koga go prasav za progesteronot mi kaza na sekoi 5 dena da se bockam a utrogestanot 3 pati na den da gi stavam. A dokolku bev so prolutex sekoj den nautro da se bockam a navecer samo po edna vaginaletka. Isto e za site. Podobro javi si se I prasaj barem ke ti bide mirna glavata So sreka
A mila, kazi mi dokumentite od prvoto uspesno ivf(bez razlika kako se zavrsi),dali da gi podnesuvam ili nisto od toa? Novite dokumenti i starite so pecat(hsg) i da podnesuvam ,neli?!
Ништо не сум поднесувала буквално од успешното инф, ниту позитивен резултат, скрининзи, отпусни листи, испитувања, чуда!! Од првото само хсг то со печат убаво си викаш и сите останати ионака нови бараат
ќе ти треба само уште еден спермограм од друга лабараторија, со најмалку еден месец растојание. А инаку јас го поднесов и иввештајот за мисед аб. и добиената анализа. Имав и хистероскопија а и 4Д. Другото све исто ко тебе.Спермокултура и брисеви за сопругот ние секако имавме и тие ги поднесов, ама не мора. Со среќа и ова успешно да биде до крај
Devojki aj ako moze po nekoe iskustvo da spodelite ( iako sekoj organizam razlicno se stimulira)..Vo momentot primam superfact 0,2 i po 4 ampuli merional. Po kolku merionali primivte? Me interesira bidejki za prethodnoto ivf primiv duri 44 gonali...Vi blagodaram odnapred
i jas primav po 4 fostimoni na den,10 dena, za prethodnive 3 invitra.Na poslednovo,pred 2 meseci,duri ne dojdov ni do transver .Po kolku gonali ke primame odreduva samiot doktor,izgleda nie imame slabi rezervi pa doktorite sakaat da go izvlecat maksimumot od nasite jajnici.Kja koj doktor go pravis invitrovo?Eve i drugite neka spodelat svoi iskustva So lesno da ti pomine celata postapka.
Mislam deka stimulacijata se odreduva i spored vozrasta, inaku imam 34 god. Nemam ispituvano ovarijalna rezerva, Minatoto ivf na punkcija bea izvadeni 11 jajce kletki. Se bese ok ama bez sreken zavrsetok, prokrvariv na 10den od ET. So maski faktor sme i iskreno celo vreme poveke se plasam dali ke ima materijal za oploduvanje. ama sto e tuka e. Koga ke se sklopat kockite, togas ke bide! Inaku sum vo Plodnost ( prvoto ivf privatno, sega preku fond).
@lalapo so lesno i kaj tebe! Ke dojdeme do celta, prasanje na vreme! Ke ni se ispolnat zelbite na site, Gospod e golem!