@lalapo moze da se napravi spermogram na privatno, prvo ti treba upat so opst maticen lekar do ginekologija (za soprugot), a od ginekologija ti davaat upat do laboratorija. Taka ke te kosta 60 ili 80den upatot od ginekologija i 150 den za spermogramot vo laboratorija. Mislam deka ista bese procedurata i preku urologija (maticen lekar do urolog, urolog do laboratorija). Za 4D iskreno ne znam ama ke se informiram i ke ti pisam
@stevemila честитки,премногу ме израдува!Една од најхрабрите жени лавици овде,заслужуваш дупла среќа! @Zaljubena111 ,@mariz честитки и на вас,позитива на денот сте ми сите три денес!
Здраво женчиња мои, најнапред ве поздравувам сите и помагајте Ми требаат инекции за ИВФ по 4 пат и треба да најдам да си ги купам, читав некаде дека во Косово, Урошевац се поефтини и дали можеби имате инфо на аптека, број да се јавам цена да ми кажете секоја информација е добродојдена и многу ке ми помогне. Ми требаат следните инекции PUREGON 50 IE FOSTIMON 75 IE MENOPUR 75 IE CETROTIDE PROLUTEX ampuli Отворив на нет и најдов број на аптеки кој што се во некој имаат во некој немаат и ми викаат дека имало оригинал инекции и турски и сега оди фати им крајот. Какво е вашето искуство со купување инекции. Однапред големо благодарам.
Vaka jas preku fb se rasprashav vo kosovo potocno Ferizaj ima Fostimoni po 13 evra,Si pishuvav so niv i mi rekoa ako mi trebaat povece ke mi napravat cena.
секој месец 4 гинеколози ми издаваат конзилијарно мислење за боледување.истото сопругот го носи во фондот каде секој вторник има комисија од 3 доктори која ги расгледува документите (и матичниот гинеколог дава предлог мислење за боледување) и потпишуваат боледување со времетраење колку ќе одлучат.истото се носи кај матичниот гинеколог кој издава боледување (тие се двата документи) и заедно се носи во сметководство.тие по службена должност со барање пуштаат во фонд. јас вака добивам боледување веќе 7 месеци и парите освен првиот пат ми стигнуваат редовно.позз
Мене не ми дадоа да купам од Косово поади сомителен квалитет. Оди па разбери се со цела моја фамилија
Izvini sega procitav po 15 evra napisale ama ako zemam povece poevtino ke bide.Vaka se vika Barnatore Visi,probaj da komunicirash na angliski jazik ako ti treba pomosh kazi ,ke ti pomognam...
Ne e toa alcno i jas koga pravev transfer prasav i mi rekoa deka moze da nema sobi poso imalo mnogu porajgaja i operaci i sestrata mi rece isto ti se fajka dali ovde ili vo hotel
Ne e alcno ic. Mu ostavas eden kup pari i za krevetot so ke spies 150 evra da ti naplati.Edno e da nema sobi a drugo e cela bolnica da e prazna.Jas bev tamu 4 god i mu ostaviv nenormalni pari.Kako i da e nesakam da se navrakam na toj horor od moj zivot.Bilo pominalo.Dojdoa ubavi denovi i tek ke doagaat
Sekoj si ima svoe iskustvo i mislejne jas za site niv nemam zborovi ete mozebi za mene bilo taka a spomena nekoj deka ne davat smetki nie na sekoe odejne ni davat smetki i za hormonite i za se i znam deka nesto ne ni naplati a za tase nemam zborovi poveke mazot mi prasuva otkolku jas i ne e vulgaren kako sto kazuvat.Za mene ti se spasiteli
Ти може да носиш во фирма, ама можеш и сама да си завршиш работа. Носење документи во сметковлдство е останато од времето кога плата се пресметуваше посебно и немаше поврзаност помеѓу државните институции. Се носеше М1/М2 образец, потврда за износ на плата. Со новиот концепт на цела плата и поврзаност на фонд со агенција за вработување ова не се бара. Еве го барањето. Треба само потврда за сметка во банка и образец ИСР (боледување од матичен лекар). Документот од лекарска комисија не се бара. Образец Н1. http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=AFCEBD1C4148A34EA9769F757FF69E7F На волкот му е дебел вратот пошто сам си ја брка работата.
Mene ne mi davaa smetki.I licno mene me cukase po gz.Kazav so bilo pominalo ne me zanima veke najmalku za nego.Za mene spasitel e Gospod .Namesto da se vrakas 100 strani unazad i da pisuvas nebitni raboti,mozese na primer da mi cestitas
Leleeeeeeeeee se tresaaam celaaaa mnogu mi e miloooooooo @stevemila ...CESTITKIIIII SO LESNO SO BLIZNACINJATA da imas lesna i ubava bremenost zivi i zdravi bebulinja sega 9 meseci neka uzivaat i rastat vo meseto na mama.Ah mori zenoooo me rasplaka e mnogu mi e milooo.Cestitki uste ednas